Logo

صفحه اصلي > شهری > استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی نسبت به ظروف پلاستیکی ارجحیت دارد

استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی نسبت به ظروف پلاستیکی ارجحیت دارد


7 آبان 1393. نويسنده: monshi
استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی نسبت به ظروف پلاستیکی ارجحیت دارد


مسئول کمیته اطلاع رسانی و آموزش معاونت خدمات شهری شهرداری کرج از نصب بنرهای حاوی نکات بهداشتی در تهیه و پخش نذورات ماه محرم در تمام سطح شهر خبر داد و استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی را به نذری دهندگان پیشنهاد کرد.
شبیر اربابی تهیه و توزیع نذری در ماه محرم و همزمان با تاسوعا و عاشورای حسینی(ع) را یکی از رویدادهای مرسوم و خیرخواهانه در این ماه عنوان کرد و گفت: این اقدام در کنار آثار بسیار مثبت و موثری که به همراه دارد، به دلیل استفاده بیش از حد از ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف توسط شهروندان، عوارضی را ایجاد می کند. اربابی با بیان اینکه تلاش معاونت خدمات شهری بر کاهش این آسیب ها از طریق آموزش شهروندان استوار است، اظهار داشت: استفاده از این ظروف علاوه بر ایجاد ناراحتی های گوارشی، طعم و بوی ناخوشایندی را به غذا اضافه کرده و سبب ورود مواد شیمیایی سرطان زا در معده افراد می شود. وی ظروف یک بار مصرف گیاهی را جایگزین مناسبی برای ظروف پلاستیکی برشمرد و افزود: استفاده از این ظروف مزایا و ارزش های زیادی دارد که از این جمله توسعه کشاورزی و حفظ سلامت مواد غذایی است که علاوه بر توسعه اقتصادی به میزان سلامتی شهروندان می انجامد. مسئول کمیته اطلاع رسانی و آموزش خدمات شهری، سهولت تجزیه در محیط زیست را از بهترین خاصیت های این ظروف عنوان کرد که بر خلاف ظروف پلاستیکی، تهدیدی برای محیط زیست به شمار نمی آید. این خاصیت علاوه بر کاهش هزینه های دفع زباله، کاهش هزینه های جمع آوری را نیز به همراه خواهد داشت. همچنین حفظ ثروت های خدادادی از جمله نفت که به عنوان ماده اصلی تهیه مواد پلاستیکی است، از دیگر مزایای استفاده از ظروف پلاستیکی می باشد. اربابی همچنین توصیه هایی را به نذری دهندگان داشت و گفت: بهتر است متولیان از ریختن غذا بلافاصله پس از طبخ در ظروف یکبار مصرف خودداری کنند. همچنین ضروری است ضایعات باقی مانده از مواد غذایی در کیسه های پلاستیکی قرار داده شده و آنها را در سطل های زباله دردار بگذارند. به گفته وی، در صورت استفاده از سبزیجات در سفره های نذری، بهتر است این مواد به خوبی شسته شده یا از سبزیجات بهداشتی آماده استفاده شود. افرادی که اقدام به نذر شیر میان شهروندان می کنند نیز لازم است پیش از توزیع، آن را به مدت 5 دقیقه بجوشانند. اربابی تاکید کرد: تمامی این نکات در قالب بنرهای بزرگ، تهیه شده و در محل برگزاری هیئات و معابر سطح شهر نصب شده است تا از این پس ضمن رعایت نکات بهداشتی، شاهد مسمومیت یا ایجاد بیماری ناشی از تهیه یا توزیع ناصحیح نذورات نباشیم.

بازگشت