Logo

صفحه اصلي > شهری > فقر فرهنگی از رکود اقتصادی هم نگران کننده تر است

فقر فرهنگی از رکود اقتصادی هم نگران کننده تر است


4 دی 1393. نويسنده: monshi
فقر فرهنگی از رکود اقتصادی هم نگران کننده تر است


رئیس شورای شهرستان کرج با تاکید نگاه علمی به حوزه فرهنگ و هنر و توجه به نیازهای اهالی این عرصه اظهار داشت: فقر فرهنگی به مراتب نگران کننده تر از رکود اقتصادی است و بدون فرهنگ متعالی، پویایی اقتصاد حاصل نمی شود.
میرابراهیم صدیق به عنوان چهره ای دانشگاهی و اقتصادی در سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» روانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شد و با جمعی از اهالی فرهنگ و هنر و روسای انجمن های هنری دیدار و گفتگو کرد. رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در این دیدار که در فضایی صمیمی انجام شد، پای صحبت ها و دغدغه های اهالی فرهنگ و هنر نشست و با یادداشت برداری از مطالبات آنها، وعده پیگیری آنها در حد وسع و توانِ خود را مطرح کرد. در ابتدای این نشست، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کرج طی سخنانی ضمن خوشامدگویی به حضار، به ترسیم نقشه راه فرهنگ و هنر در ایران کوچک پرداخت و گفت: مظلومیت حوزه فرهنگ با توجه به فقر اعتبارات و کمبود امکانات بر کسی پوشیده نیست و در شرایطی که مقابله با جنگ نرم دشمنان جزو اولویت های نظام اسلامی است، باید نگاه ها به تهدیدهای فرهنگی جدی تر و توام با کلان نگری باشد. مهدی ابدالی گفت: کمک به اعتلای فرهنگی و غلبه بر توطئه های نرم بدخواهان این مرز و بوم، رسالتی بر دوش تمامی دلسوزان ملت است و مسئولان نباید با این تصور که اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی عهده دار این تکلیف است، از احساس مسئولیت شانه خالی کنند؛ در این صورت جامعه با بحران هویت و آسیب های عدیده اجتماعی مواجه خواهد شد. وی در ادامه از طلاق، اعتیاد، گرایش به شبکه های ماهواره ای، استفاده از قرص های روانگردان، کم توجهی به عفاف و حجاب، استفاده ناصحیح از اینترنت و سایر تکنولوژی ها، تهدید حریم خصوصی افراد در شبکه های مجازی و... به عنوان آسیب های کلان فرهنگی جامعه کنونی یاد کرد و خواستار همکاری حوزه های فرهنگی مدیریت شهری برای رفع این دغدغه ها شد. ابدالی در پایان با تقدیر از حضور عضو پارلمان شهری کرج در این نشست، ابراز امیدواری کرد؛ در سایه تداوم همکاریهای دو جانبه و تقویت تعاملات بتوانیم به آنچه شایسته اهالی فرهنگ و هنر است، دست یابیم.
مدیریت شهری به کمک رفع مشکلات موسسات فرهنگی بیاید
رئیس انجمن موسسات فرهنگی، هنری استان البرز دیگر سخنران این نشست صمیمی بود که بعد از ابدالی، میکروفون را روشن کرد و ابتدا بر محمد و آل محمد (ص) درود فرستاد.
فروغی با ابراز خرسندی و استقبال از برگزاری نشست هایی که خروجی آن به اعتلای کمی و کیفی فعالیت های فرهنگی و هنری منجر شود، گزارش کاملی از روند کاری صدور مجوزها و فعالیت موسسات فرهنگی و هنری ارایه کرد و به بیان مشکلات و مسایل مبتلابه این حوزه پرداخت.
لزوم مسئولان سرکشی از بزرگان حوزه فرهنگ و هنر
وی، حمایت مادی از موسسات فرهنگی و کمک به اجرای طرح های خلاقانه آنان را بهترین گزینه برای رونق بخشیدن به فعالیت های فرهنگی ارزیابی کرد و گفت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و افزایش چشمگیر هزینه ها، امید به رونق برنامه های فرهنگی و هنری بدون تخصیص یارانه های دولتی رویایی بیش نیست و در صورت عدم توجه به مطالبات، روز به روز شاهد ترک صحنه خدمت از سوی اهالی فرهنگ و هنر خواهیم بود. این چهره فرهنگی با اشاره به برگزاری مراسم های باشکوه تجلیل از خدمات پیشکسوتان فرهنگی و هنری پس از ایام رحلت آنها، خواستار ادای این احترام در زمان حیات شان شد و تصریح کرد: پسندیده است مسئولان دولتی و شهری سرکشی و عیادت از بزرگان حوزه فرهنگ و هنر را جزو اولویت های کاری خویش قرار دهند و تنها به تمجید زبانی آنها بسنده نکنند؛ چرا که آنها گنجینه های ارزشمندی هستند که وجودشان مایه خیر و برکت است و بر آوازه این سرزمین در سراسر دنیا می افزاید. بیمه تامین اجتماعی، مسکن، امنیت شغلی، عدم بهره مندی از تسهیلات ارزان قیمت بانکی، نبود مکان مناسب برای فعالیت های فرهنگی، عدم حمایت از طرح های فرهنگی و... از مواردی بود که از سوی فروغی به عنوان دغدغه های جدی همکاران خویش در این نشست مطرح شد. رئیس انجمن سرگرمی های نمایشی نیز طی سخنانی جداگانه به تشریح دیدگاه های خود پرداخت و خواستار ورود مسئولان از حوزه شعار به میدان عمل در حمایت از فعالیت های فرهنگی و هنری شد.
بهروز کریمی، از عدم حمایت ساماندهی و نظارت صحیح بر فعالیت هنرمندانی که در جشن های مناسبتی و تالارها ارایه خدمت می کنند را یکی از نگرانی های صنف متبوع خویش برشمرد و از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رفع آن استمداد طلبید. وی، نشاط و شادابی جامعه را محصول نهایی و اصلی فعالیت همکاران خویش برشمرد و با تاکید بر اینکه اتفاقا یکی از جدی ترین نیازهای جامعه افسرده کنونی تقویت روحیه و شادابی است، خواستار همکاری مدیریت شهری کرج برای رونق بخشی به فعالیت های انجمن هنرهای سرگرمی شد.
کمک به اعتلای «فرهنگ شهروندی»؛ مطالبه مدیریت شهری از اهالی فرهنگ و هنر
عضو شورای شهر کرج نیز پس از استماع صحبت های ابدالی، فروغی، کریمی و تنی چند از روسای انجمن های فرهنگی و هنری، به بیان مطالب خویش پرداخت و متقابلا از انتظارات مدیریت شهری از اهالی این عرصه سخن به میان آورد. صدیق گفت: کمک به اعتلای «فرهنگ شهروندی» مطالبه جدی مدیریت شهری از اهالی فرهنگ و هنر است؛ چرا که از این گذر می توان به کاهش هزینه های جاری و اداره بهتر شهر امیدوار بود و شهروندان را در مسیر ساختن شهری زیبا، ایمن و سالم با مدیران شهری همراه ساخت. رئیس اتحادیه صنف پوشاک فروشان شهرستان کرج افزود: باور بنده ای به عنوان فردی که در حوزه اقتصادی نیز صاحب نظر و فعال هستم، مقدم بودن مباحث فرهنگی بر مسایل اقتصادی است؛ چرا که بدون داشتن فرهنگ متعالی نمی توان به پویایی اقتصادی و رونق فضای کسب و کار امیدوار بود. وی در عین حال بر ساماندهی فعالیت های فرهنگی و نظارت کامل بر آنچه از خروجی برنامه های این حوزه به جامعه منعکس و ارایه می شود، تاکید کرد و خواستار مقابله جدی با تهدیدهای اجتماعی که تضعیف بنیاد خانواده را نشانه رفته است، شد.
پروژه های عمرانی باید صاحب «پیوست فرهنگی» باشند
عضو کمیسیون عمران پارلمان شهری کرج از تعریف «پیوست فرهنگی» برای پروژه های عمرانی سطح شهر، به عنوان ضرورت و اقدامی برای جلوگیری از بروز تاثیرات منفی از ماحصل فعالیت های عمرانی مدیریت شهری بر بدنه و کالبد شهر یاد کرد. این نماینده مردم با تاکید بر اینکه مدیریت شهری دغدغه فرهنگی دارد و کمر به حمایت از فعالان حوزه فرهنگ و هنر است، عنوان کرد: من و سایر اعضاء در شورای اسلامی شهر تلاش می کنیم تا سطح فرهنگ عمومی شهر را با یاری برادر ابدالی و همکاران هنرمندان ایشان ارتقاء بخشیده و منتظر دریافت طرح ها و پیشنهادات شما عزیزان هستیم.صدیق همچنین در پایان از خانه فرهنگ و هنر استان البرز واقع در اداره فرهنگ وارشاد اسلامی کرج بازدید کرد.
بازگشت