Logo

صفحه اصلي > شهری > مهندسین «ما می توانیم» را در عمل به جامعه نشان دادند

مهندسین «ما می توانیم» را در عمل به جامعه نشان دادند


5 اسفند 1393. نويسنده: monshi
مهندسین «ما می توانیم» را در عمل به جامعه نشان دادند


شهردار کلانشهر کرج با بزرگداشت مقام شامخ حکیم ایرانی خواجه نصیر الدین طوسی و تبریک روز مهندس به کلیه مردان و زنان سختکوش این عرصه اظهار داشت: مهندسین با کار و تلاش مضاعف و کمک به دور زدن تحریم های اقتصادی، «ما می توانیم» را در عمل به جامعه نشان دادند.
علی ترکاشوند ساعاتی قبل در جشن بزرگ روز مهندس که از سوی سازمان نظام مهندسی استان البرز در محل تالار شهیدان نژاد فلاح منعقد شده است، طی سخنانی ضمن عرض تبریک به مناسب فرارسیدن سالروز ولادت حضرت زینب کبری (س)، با تجلیل از خدمات و زحمات گروه های مهندسی، نقش آنان در سازندگی میهن اسلامی را بی بدیل دانست و گفت: باید اذعان داشت که واژه "مهندس" تنها یک عنوان زیبنده علمی نیست، بلکه به واقع این عنوان معنای بسیار عمیقی دارد که جهاد، خستگی ناپذیری، مجاهدت های علمی و تعهد را در خود جای داده است. وی با ابراز رضایت از ساماندهی سازمان نظام مهندسی استان البرز، از آمادگی مدیریت شهری کرج برای افزایش سطح همکاریها با کارگروه های این نهاد تخصصی خبر داد و افزود: واژه مهندس امروزه در همه عرصه ها اعم از فنی و عمرانی، مهندسی فرهنگ، مهندسی ایده، مهندسی افکار و... نقش مهمی ایفا می کند و این موضوع خود مصداق جایگاه مهندس و اهمیت این واژه است. ترکاشوند با اشاره به فقر هویت شهرسازی در مرکز البرز، تشویق جامعه برای حرکت به سمت شهرسازی استاندارد، وحدت نما و عدم استفاده از مصالح ساختمانی غیر استاندارد را از جمله انتظارات مدیریت شهری از مهندسین شهرساز عنوان کرد و با ابراز نگرانی از تاثیرات نامطلوب ساخت و سازهای غیر مجاز بر سلامت محیط زیست اظهار کرد: بر اساس تاکیدات اعضای محترم شورای اسلامی شهر، مناطق 12 گانه و ستاد مرکزی شهرداری برای مقابله با ساخت و سازهای غیر مجاز به حالت آماده باش کامل در آمده اند و در این راستا، سازمان نظام مهندسی استان نیز باید به رسالت و نقش قانونی و شرعی خود عمل کند. به گفته این مسئول، بی شک مهندسی سازی فعالیت های عمرانی، معماری، شهرسازی و... بستر ساز تحقق سیاست های کلی نظام و سند چشم انداز 1404 ایران است که امروز این مهم با خلاقیت، نوآوری و تلاش مهندسین جوان در کشور اتفاق افتاده است. وی افزود: تلاش برای رسیدن به کمال علمی همان چیزی است که نظام جمهوی اسلامی ایران برای تحقق شکوفایی علمی و درخشش کشور در عرصه های منطقه ای و جهانی به آن نیاز دارد؛ بر این اساس امیدواریم با توسعه ظرفیت های اشتغال و بهبود فضای کار، خروجی رشته های مهندسی به سرعت جذب بازارهای تولید و صنعت و پژوهش شوند تا از این طریق اهداف پیش بینی شده در همه زمینه ها محقق شود.
اعتلای کشور در بخش عمران شهری رسالت بزرگ مهندسین است
شهردار کرج با بیان اینکه اعتلای کشور در بخش شهری رسالت بزرگ مهندسین کشور است، عنوان کرد: مهندسین وظایف و رسالت های سنگین بی شماری دارند که در قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان ذکر و به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است. از مهمترين اهداف تصويب اين قانون می توان به تقويت وتوسعه فرهنگ و ارزشهاي اسلامي در معماري و شهرسازی اشاره کرد. کلیددار ایران کوچک با بیان اینکه ساماندهی امور مربوطه به مشاغل و حرفه هاي فني و مهندسی در بخش هاي ساختمان و شهرسازي از دیگر تعهدات این قشر است که خوشبختانه امروز کشور به بخش مهمی از اهداف عنوان شده با تکیه بر اراده و پشتکار این گروه فعال رسیده است.وی اذعان داشت: پرداختن به امور کشور از طریق مهندسی تاثیری شگرفی در پیشرفت، انتفاع و آبادانی کشور ایفا می کند.
نقش مهندسی در دفاع مقدس
شهردار کرج در ادامه با بیان اینکه جای دارد در این روز یاد و خاطره همه کسانی که با دل و جان برای عزت و بزرگی کشور جان خود را فدا کردند نیز یاد کنیم، اظهارداشت: همه آنهایی که برای دفاع از کشور به میدان جنگ رفتند با ذکاوت و اندیشمندی و با تفکر علمی راه های حمله دشمن را مسدود می کردند و با مهندسی بحران سدی بر راه نفوذ دشمن به خاک میهن اسلامی می شدند. ترکاشوند با اشاره به نقش مهندسی در دفاع مقدس، عنوان کرد: دشمن متجاوز در طول 8 سال جنگ تحمیلی توسط بمباران و موشکباران، نسبت به تخریب زیر ساختهای کشور، از جمله پلهای مهم راه آهن نیرو گاه، پالایشگاه، فرودگاه، بنادر و ... مبادرت کرد که مهندسین کشور با اقدامات خود در مرحله نخست تلاش در جهت مهار خسارات وارده برآمده و سپس نسبت به باز سازی محدود بخشهای مهم آن جهت تداوم تولید و خدمات ضروری مورد نیاز در شرایط حاد بحرانی کشور بر آمدند. وی اضافه کرد: بطور کلی مجموعه اقدامات مهندسی در دوره دفاع مقدس را طبق آنچه گزارش شده است، به سه دسته جنگ مهندسی رزمندگان در برابر سلاحهای دشمن، جنگ مهندسی با مهندسی دشمن که در آن رزمندگان با مهندسی و قوه ابتکار و با اتکاء به مدد الهی نسبت به خلق ابداعات و اقداماتی گسترده در عبور از کانالهای دشمن نائل آمدند و جنگ مهندسی با موانع طبیعی تقسیم کرد. ترکاشوند در پایان گفت: مهندسین سرمایه های تخصصی شهر هستند که با حمایت مادی و معنوی از این قشر فرهیخته قطعا راه رسیدن به توسعه و پیشرفت کوتاه تر می شود؛ باید اذعان داشت که در جامعه امروز آثار سازندگی و تلاشِ دستان مهندسین در جای جای ایران اسلامی مشهود است و مردان و زنان سرشارِ از حسِ تخصص و تعهد در تمامی زمینه های علمی، فرهنگی، پزشکی، اقتصادی، شهرسازی و... چرخ های پیشرفت و سازندگی کشور را به گردش و چرخش در آورده اند. یادآوری می شود در این مراسم که هم اکنون با حضور هیربد معصومی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز در حال برگزاری است، علاوه بر شهردار، مریم قهرمانی صارم نایب رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر کرج و حجت اله غلامرضایی رئیس این کمیسیون نیز حضور دارند. همچنین اعضای هیات مدیره و جمع کثیری از اعضای سازمان نظام مهندسی استان البرز نیز در جشن مذکور که با اجرای برنامه های شاد و متنوع همراه است، حضور یافتند.
بازگشت