Logo

صفحه اصلي > شهری > کارخانه بازیافت مواد پلاستیکی تا پایان سال 94 وارد مدار بهره برداری می شود

کارخانه بازیافت مواد پلاستیکی تا پایان سال 94 وارد مدار بهره برداری می شود


9 تیر 1394. نويسنده: monshi
کارخانه بازیافت مواد پلاستیکی تا پایان سال 94 وارد مدار بهره برداری می شود


مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج با تاکید بر اینکه دوران کنونی را «عصر پلاستیک» می نامند و متاسفانه بخش قابل توجهی از زباله های پلاستیکی به لحاظ ساختاری قابل بازیافت نمی باشند، اظهار داشت: ..
با افتتاح کارخانه بازیافت مواد پلاستیکی (پیرولیز) تا پایان سال جاری، دفن سنتی این نوع زباله ها تا حد زیادی متوقف شده و طی فرایندی تبدیل به سوخت مایع و سایر محصولات خواهند شد.
علیرضا رحیمی با بیان اینکه گرایش زندگی بشری به سمت مصرف گرایی با افزایش محسوس استفاده از ظروف و لوازم پلاستیکی همراه شده است، گفت: در حال حاضر رد پای مواد پلاستیکی در محصولات مکانیکی و الکترونیکی، تجهیزات پزشکی، کشاورزی، لوازم خانگی و تولیدات صنعتی کاملا مشهود و ملموس است و اخیرا در صنایع بسته بندی نیز جای کارتن یا کاغذ را گرفته که با ورود گسترده آن به زندگی شهروندی، حجم قابل توجهی از زباله ها را به خود اختصاص داده است. این مدیرعامل با اشاره به خاستگاه منابع نفتی و صنایع پتروشیمی در ایران، فعالیت صدها شرکت و کارخانه در زمینه تولید محصولات پلاستیکی را یادآور شد و افزود: افزایش سهم محصولات پلاستیکی در بازار مصرف از حدود 220 هزار تن در سال 1365 به بیش از 1 میلیون تن در شرایط کنونی، درصد پسماندهای پلاستیکی از مجموع زباله ها را از 30 تا 50 درصد افزایش داده که از نظر اقتصادی بسیار حائز اهمیت می باشد. به گفته وی، از آنجا که باکتری ها مواد پلاستیکی را به ندرت مورد حمله قرار می دهند، تجزیه آنها در طبیعت به سختی صورت می گیرد و دارای ماندگاری بسیاری بالایی هستند، تا جایی که بعضا تا 300 سال بدون تغییر و در قالب زباله در طبیعت باقی می مانند که بروز مشکلات حاد بهداشتی و زیست محیطی را به همراه دارد و چهره شهرها را نیز زشت و نازیبا می سازد. مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج اضافه کرد: با توجه به افزایش روز افزون جمعیت در کلانشهر دو میلیون نفری کرج و تغییر الگوی مصرف در جامعه که افزایش مصرف محصولات پلاستیکی را به همراه داشته است، چنانچه تدابیر مناسبی جهت بازیافت آن اتخاذ نگردد، شهرمان با چالش های مخرب زیست محیطی رو به رو می شود و با در نظر گرفتن افزایش قیمت نفت خام و مواد اولیه، راه اندازی خط تولید بازیافت مواد پلاستیکی ضرورت انکار ناپذیری بود که تا پایان سال جاری محقق می شود. این مسئول شهری با اشاره به خاصیت احتراق پذیری پسماندهای جامد و پلاستیکی، آن را مستعد تبدیل به انواع انرژی ها دانست و بیان داشت: در همین راستا، مطالعات اولیه احداث کارخانه یا خط تولید بازیافت مواد پلاستیکی با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته از شهریور ماه سال 93 در دستور کار سازمان مدیریت پسماند قرار گرفت و با انجام تحقیقات و مذاکرات لازم، این مهم در حال به ثمر نشستن است که قطعا از بار فشارها بر مرکز دفن زباله حلقه دره می کاهد. رحیمی گفت: این کارخانه با مشارکت بخش خصوصی و در راستای پیاده سازی مبانی اقتصاد مقاومتی در اقتصاد شهری تا پایان سال جاری (احتمالا اواخر مرداد ماه) در مدار بهره برداری قرار می گیرد و ضمن ایجاد درآمدهای پایدار، به حفظ و توسعه محیط زیست سالم کمک می کند و تا حد زیادی از دفن سنتی و بعضا غیربهداشتی زباله ها جلوگیری خواهد کرد. این مسئول در پایان اظهار امیدواری کرد؛ با راه اندازی این کارخانه، حدود 50 درصد زباله های جامد کارخانه کمپوست که عموما شامل مواد پلاستیکی می باشند، طی فرایندی تبدیل به سوخت مایع خواهند شد؛ لذا با این روش از دفن بخشی از زباله ها جلوگیری خواهد شد. یادآور می شود جمع آوری ضایعات، جداسازی ضایعات پلاستیکی از یکدیگر، خرد کردن و شستشوی ضایعات پلاستیکی و آسیاب کردن و مخلوط کردن با مواد نو یا مواد افزودنی از دیگر فرایندهای بازیافت پلاستیک به شمار می روند.
بازگشت