Logo

صفحه اصلي > شهری > اقدامات عملیاتی حفظ میراث هایِ سبزشهر کرج ازخزان زودرس

اقدامات عملیاتی حفظ میراث هایِ سبزشهر کرج ازخزان زودرس


امروز, 16:14. نويسنده: monshi


درختان در فضای سبز شهری از مهمترین عناصر شاخص در ارتقا کیفیت فضاهای شهری و زیست پذیر کردن محیط های شهری می باشند.
تامین بخش مهمی از آسایش حرارتی موثر در شهرها فقط بر عهده درختان است ، درختان با تامین نیازهای مختلف زیستی و حیاتی باعث ارتقا کیفی سلامت جسمی و روانی انسانها و سایر موجودات، افزایش کارکرد های اکولوژیکی و اجتماعی و ارتقا زیباسازی در فضاهای شهری، کاهش اثرات مخرب تغییرات اقلیمی، کاهش و کنترل آلاینده‌های محیطی می شوند. گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی ناشی از افزایش غلظت گازهای گلخانه‌ای در جو باعث تغییر در الگوهای بارندگی، افزایش و تشدید خشکسالی‌ها، افزایش دما و شدت تابش، افزایش تبخیر و ایجاد باران های سیلابی در فضاهای شهری و برون شهری شده است. این تنش ها فشارهای مضاعفی را بر فضاهای سبز و درختان شهری وارد می نمایند. تنش های گرمایی و کمبود رطوبت هوا و خاک باعث تضعیف گیاهان وجلوگیری از سرزندگی درختان شده و افزایش آفات و بیماری‌های گیاهی را بدنبال دارد.
اقدامات کنترلی آفات و پایش دوره ای درختان چنار انجام می شود
رئیس سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج با بیان اینکه یکی از مهمترین درختان اصلی در فضای سبز کرج، درخت چنار است گفت: درختان چنار در سرمای خشک تا حدود ۲۱- و گرمای زیاد تا حدود ۴۲+ درجه سلسیوس را تحمل می‌کنند و به‌عنوان یکی از اجزای اصلی فضای سبز، نقشی اساسی در زیبایی‌شناسی شهری، تصفیه هوا، تنظیم آب‌ و هوا و ایجاد سایه و خنکی در شهر ایفا می‌نمایند.علیرضا عاقلی اظهار داشت: در سالهای اخیر این درخت در فضای سبز شهری، دچار خزان زود رس تابستانه و زرد برگی (کلروز)، خشکیدگی و زوال تدریجی شده است.وی توضیح داد: خزان زودرس، خشکیدگی و زوال تدریجی درختان چنار، یک عارضه فیزیولوژیکی چند متغیره است که عوامل زیادی این فرآیند را تسریع میکنند. این مسئول از اجرای عملیات توموگرافی (اسکن تنه) درختان چنار کهنسال شهر کرج خبرداد و افزود: ریزش برگهای درختان چنار متاسفانه در کلانشهر های دیگر نیز در این فصل معمول است و اقدامات کنترلی آفات و پایش دوره ای با جدیت دنبال می شود تا شاهد کاهش این اثرات و نگهداری اصولی فضای سبز شهر کرج باشیم .عاقلی اقدامات کنترلی را شامل آبشویی با محلول پالیزین، آبیاری مضاعف و منظم در ساعات مناسب از شبانه روز که منجر به خنک شدن محیط درختان می شود،همچنین تقویت درختان با محلول هایی داری عناصر پتاس و سیلکات پتاسیم و نیز اسید های امینه معرفی کرد که باعث تقویت درختان نسبت به تنش گرمایی و آفات می شود .
رئیس سازمان سیما،منظر و فضای سبز شهری شهرداری کرج با بیان اینکه گونه هایی از درختان شهر با افزایش دمای هوا سازگار نیستند افزود: با روند رو به رشد گرمایش جهانی، در ایران نیز طی دهه اخیر شاهد شکسته شدن رکوردهای دمایی و بارشی هستیم و این موضوع اثرات منفی بر فضای سبز دارد که اجتناب ناپذیر بوده و لیکن همه تلاش مجموعه مدیریت شهری و این سازمان تمرکز بر حفظ فضای سبز موجود و کاهش این اثرات و نگهداری میراث‌های سبز شهر است .

بازگشت