Logo

صفحه اصلي > سیاسی > نگاه بانک ها به بخش تولید خوشبینانه باشد

نگاه بانک ها به بخش تولید خوشبینانه باشد


7 مهر 1393. نويسنده: monshi
نگاه بانک ها به بخش تولید خوشبینانه باشد


استاندار البرز با بیان اینکه خودداری بانکها از ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی به ضرر اقتصاد کشور است، گفت: نگاه بانک ها به مشتریان بخش تولید باید یک نگاه خوشبینانه باشد تا این بخش بتواند به راحتی با تسهیلات بانکی در مسیر توسعه گام بردارد.
سید حمید طهایی در بیستمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان البرز که در محل اتاق البرز برگزار شد، با اشاره به شرایط رکود حاکم بر اقتصاد کشور گفت: تولیدکنندگان به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد مقاومتی مطرح هستند اما شاهدبم که در زمینه پرداخت بدهی های معوق با مشکلاتی مواجه اند. وی گفت: مشکل بدهی های معوق برخی تولیدکنندگان به بانکها ادامه فعالیت را برای آنها با دشواری و زحمت همراه کرده و سبب شده بخشی از ظرفیتها بی استفاده بماند. طهایی افزود: خودداری بانکها از ارائه تسهیلات جدید به واحدهای تولیدی دارای بدهی به نفع اقتصاد کشور نیست و باید به بانکها اعتماد کرد. وی اظهار داشت: نگاه بانک ها به مشتریان بخش تولید باید یک نگاه خوشبینانه باشد تا این بخش بتواند به راحتی با تسهیلات بانکی در مسیر توسعه گام بردارد. استاندارد البرز گفت: برای رهایی از اقتصاد بیمار باید بانک ها اعتماد خود را نسبت به تولیدکنندگان بیش از پیش افزایش دهند. وی ادامه داد: امیدواریم با بررسی لایحه خروج غیر تورمی از رکود که یک فوریت آن در مجلس شورای اسلامی تصویب شده به تدریج شاهد ایجاد تحول و رونق اقتصادی در جامعه باشیم. استاندار البرز گفت: بسیاری از صنایع به رغم بدهی معوق به بانک ها از سرمایه گذاری کلان و اعتبار لازم برخوردار هستند. وی ادامه داد: این تولید کنندگان باید مورد اعتماد و حمایت بانک ها قرار گیرند.
بخش تولید را برای بدهی های معوق بانکی زیر سوال نبریم
حسینی طوسی رئیس اتاق البرز نیز در این نشست با اشاره به اینکه تنها 14 درصد معوقات بانکی در اختیار بخش تولید است افزود: اگر بخش خصوصی در پرداخت تسهیلات بانکی دچار مشکل شده است به دلیل شرایط خاص اقتصادی ناشی از تشدید تحریم ها سابقه تحریم، تورم، نوسانات نرخ ارز و کاهش ارزش پولی بوده است. وی ادامه داد: در شرایط به وجود آمده در زمینه ایجاد رکود و تورم اقتصادی بخش خصوصی مقصر نبوده و انصاف نیست که این بخش خسارت این مشکلات را بپردازد. رئیس اتاق بازرگانی البرز گفت: با توجه به رکود اقتصادی و تورم ناشی از کمبود نقدینگی انصاف نیست که بخش خصوصی را به خاطر بدهی معوق به بانکها زیر سوال ببریم. طوسی همچنین با اشاره به اینکه اشتغال کشور در خطر است، افزود: بیشتر اشتغال کشور در حوزه صنعت در بنگاههای کوچک و متوسط ایجاد می شود به همین لحاظ حل مشکلات بانکی و اعتباری این واحد ها را بر حفظ اشتغال موجود کشور لازم و ضروری است. وی افزود: اگر تنفسی دو تاسه ساله برای تولید در نظر گرفته شود، این سهم ناچیز به سیستم بانکی بازخواهد گشت.
طوسی با اشاره به اینکه تنها 30 درصد ظرفیت صنایع و بنگاههای اقتصادی استان فعال است، ادامه داد: جای تاسف است که به علت تورم، کمبود نقدینگی و رکود حاکم از تمام ظرفیتهای تولیدی در استان استفاده نمی شود. رئیس اتاق بازرگانی البرز یادآور شد: کاهش تولیدات صنایع تا مرز 70 درصد ظرفیت، به معنای ضرر و زیان و خسارت جبران ناپذیر بر پیکره صنایع استان است.
حضور رئیس صندوق توسعه ملی در اتاق البرز؛ هفته آتی
بررسی نظام نامه های جدید صندوق توسعه ملی و نحوه ارائه خدمات و پرداخت تسهیلات به متقاضیان واجد شرایط در ادامه این نشست مورد بررسی قرار گرفت. همچنین در این نشست اعلام شد رئیس صندوق توسعه ملی هفته آتی باحضور در اتاق البرز در نشست مشترکی با حضور مسئولان استان و بخش خصوصی حضور می یاببد. بنا به این گزارش بررسی مسائل و مشکلات و روند اعطای تسهیلات موضوع این نشست است. اختصاص نفت گاز و تامین سوخت برای کانتینرهای ترموکینگ دار اعضای تشکل اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان میوه و تره بار استان از دیگر موضوعات مطرح شده در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بود که مقرر شد موضوع برای تصمیم گیری نهایی برای تسهیل امور صادرات استان به شورای گفتگوی مرکز ارجاع شود.

بازگشت