Logo

صفحه اصلي > سیاسی > خیز فرا استانی برای توسعه فناوری های نوین ارتباطی

خیز فرا استانی برای توسعه فناوری های نوین ارتباطی


14 اردیبهشت 1395. نويسنده: monshi
خیز فرا استانی برای توسعه فناوری های نوین ارتباطی


استاندار البرز با اشاره به اینکه خیز فرا استانی برای توسعه فناوری های نوین ارتباطی معیار عمل باشد و در این زمینه بخش خصوصی باید وارد میدان شود،لزوم تدوین سند توسعه آی سی تی و فناوری اطلاعات استان و پیش بینی ساختمان مرکز رشد واحدهای فناور را مورد تأکید قرار داد.
"سیدحمیدطهائی" در جلسه توسعه شبکه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان که با حضور مدیران نمایندگی برند های خطوط تلفن همراه و جمعی از مدیران برگزار شد، اظهار داشت: خداقوت به همه همکاران و آرزوی موفقیت در سال جدید، در آستانه عید مبعث قرارداریم و افتخارمان بر این است پیرو رسول اکرم (ص) هستیم که شعارش تساوی همه انسانها و تفاوت در تقرب و نزدیکی به خدا و سفارش اش راه رستگاری است. اگر معتقد هستیم که بنده خدا هستیم باید در راه خدا و در خدمت به خلق تلاش کنیم. وی افزود: از دستگاه های اجرایی و ادارات دولتی تا سایر بخش ها و شرکت های خصوصی و نیمه خصوصی قدردانی دارم، اگر کاری انجام شده به همت جمع و تلاش کلیه عوامل بوده است؛به ویژه در انتخابات که همت زیادی صورت گرفت و این آمادگی برای برگزاری الکترونیکی انتخابات نیز وجود داشت.
** انتظار مردم اینترنت پر سرعت و خدمات بروز آی سی تی
استاندارضمن ابراز خرسندی از فعالیت دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی که وقت زیادی می گذارند برای تحقق اهداف حوزه قائل هستند، گفت: اگر ایمان قلبی و این اعتقاد وجود دارد که سیستم ارتباطات و فناوری اطلاعات کارآمد در بسیاری از امور است و بعنوان ابزار جدیدی در اختیار همه قرار گرفته بنابراین نباید سر از پا شناخت، روز و شب را یکی کنیم تا به این راه توسعه یافتگی برسیم. وی تصریح کرد: در جامعه ای که فارغ التحصیلان دانشگاهی بالایی داریم، سطح علمی و دانش ارتقاء یافته، توقع می رود در این رابطه از ابزارهای نوین ارتباطی بیشترین استفاده را ببریم. طهائی ادامه داد: گاهی جامعه سراغ ما می آید، انگیزه ایجاد می کند، گِله مند می شود سرعت اینترنت کم است، ارتباطات ضعیف است و... در این بین ما هستیم که بعنوان متولیان امر با اطلاع رسانی و خدمت رسانی مناسب وظایف خود را به نحو احسن به انجام رسانیم. استاندار البرز گفت: انتظار می رود در جهت استقرار سیستم های نوین ارتباطی از هیچ تلاشی فرو گذار نباشید.
** مدیریت سرمایه از راه فناوری اطلاعات
مهندس طهائی در ادامه با اشاره به اینکه سهم برخورداری از مزایای خدمات ارتباطی تنها منحصر به جمعیت ساکن در استان نیست، بیان کرد: علاوه بر جمعیت سه میلیونی ساکن در البرز، از بیست و هفتم اسفند سال گذشته تا سیزدهم فروردین سال جدید، 29 میلیون تردد از جاده های استان البرز به ثبت رسیده است، این اگر با تعداد خطوط ارتباطی مسافران همراه شود تبادل سرمایه کلانی را در جاده ها شاهد خواهیم بود. جمعیت سیالی با 200 هزار تردد در کرج که آخر هفته ها و مناسبت ها نیز دو تا سه برابر می شود، منابع اقتصادی منابع و درآمدی خوبی به همراه خواهد داشت. حال اگر تردد در خطوط ریل تهران – تبریز که از این استان می گذرد و سایر شرکت های متعدد در کنار بیش از سه هزار واحد تولیدی و صنعتی را نیز تحلیل کنیم، می بینیم برخی از این ظرفیت ها داخلی و بخش دیگری خارجی و حتی فرا استانی است که مزیت های آن کمتر از ساکنان استان نیست بنابراین سطح گسترده ای دارد که باید برای آن برنامه ریزی کرد.
**لزوم ترسیم چشم انداز و تدوین سند توسعه فناوری اطلاعات استان
استاندار البرز در ادامه خطاب به اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بر لزوم هدفگذاری و ترسیم نقشه راه فعالیت های این بخش تأکید کرد و گفت: باید مطالعه و هدفگذاری صورت گیرد که تا پایان برنامه ششم قرار است به کجا بریم؟ گفته می شود شهر الکترونیک، این مفهوم باید تعریف شود و ارزیابی داشته باشیم در این چشم انداز چه میزان هدف گذاری ها واقعی است؟ آیا در مراحل عادی قرار داریم ؟ یا باید گام بلندی برداریم؟ از منظر توسعه فناوری اطلاعات در سطح ملی چه جایگاهی کسب کرده ایم؟ میزان تاب آوری برای اجرای طرح های ملی در استان چگونه است؟ در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات وزن ما چه میزان است؟ در نهایت مجموعه ای واحد از کلیه بخش ها برای بازدهی عموم جامعه باید هدف گذاری شود. استاندار البرز در محور دیگری به سفر اخیر رییس جمهوری به استان اشاره کرد و با بیان اینکه معاون علمی پژوهشی نیز ایشان را همراهی داشتند، گفت: در پیگیری مطالباتی که در سفرها به این استان طرح شده بود، آمادگی کامل در حمایت از طرح های پژوهش محور اعلام شد.
**خیز فرا استانی برای توسعه فناوری های نوین ارتباطی
وی همچنین با اشاره به مزیت نزدیکی البرز به تهران و حضور شرکت های متعدد فناوری اطلاعات در این استان که بخش عمده ای نیز مقر اصلی شان در پایتخت است، بر ضرورت تحرک بازار تأکید و بیان کرد: در توسعه فناوری اطلاعات بخش قابل توجهی به حضور بخش خصوصی متکی است، بنابراین به میدان آمدن شرکت ها و تحریک بازار نباید مغفول بماند؛ با این رویه خیز ما باید فرا استانی باشد. استاندار افزود: وقتی می گوییم اشتغال، باید ببینیم دستاورد این اشتغال از توسعه فناوری های ارتباطی چیست؟ محصول چه می باشد و بازار تولیدات این حوزه چقدر خریدار دارد؟
**گسترش خدمات فناوری فرا مرزی
مهندس طهائی با اشاره به اینکه با دستیابی به تازه ترین دستاوردهای ارتباطات و فناوری اطلاعات و تأمین خدمات مورد نیاز مشتریان نه تنها نیازهای داخلی را می توان با بسترهای ایجاد شده برطرف نمود، تصریح کرد: حتی می توانیم زمینه را برای توسعه همکاری های مشترک با کشورهای همسایه فراهم کرده و سرویس ها و خدمات مورد نیاز کشورهای هدف را نیز عرضه و تأمین نماییم. با این رویه باید فرایند اشتغال را هم فرا استانی ببینیم.
**پیش بینی ساختمان مرکز رشد واحدهای فناور در استان
وی همچنین بیان کرد: با توسعه پارک های فناوری و مراکز رشد از منابعی مختلف استفاده کرد. از آنجایی که البرز در نزدیکی تهران قرار دارد بسیار از سرویس های خدماتی تهران در استان نیز ارائه شود.
نماینده عالی دولت در استان تأکید کرد: اختصاص ساختمان مرکز رشد واحدهای فناور با هدف جذب و پرورش ایده‌های نو در عرصه‌های بازاریابی، کارآفرینی و برگزاری رویدادهای استارت‌آپ ویکند یکی از گام های عملیاتی برای توسعه فعالیت های این حوزه بشمار می رود.
**بخش خصوصی در توسعه فناوری اطلاعات سرمایه گذاری کند
استاندار البرز تأکید کرد: توقع ما بیشتر از بخش خصوصی است البته ما نیز به عنوان بخش دولتی حمایت های خود را خواهیم داشت. جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات دیگر تأکید استاندار در جمع مدیران نمایندگی برند های خطوط تلفن همراه بود، مهندس طهائی در این رابطه گفت: امروزه در در دنیا سرمایه گذاری های زیادی توسط بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات صورت می گیرد و این نیاز به معرفی خدمات ما دارد. باید بخش خصوصی اعتقاد پیدا کند که اگر سرمایه گذاری دارد، آورده خوبی عایدش خواهد شد.
**استارت آپ های فناوری اطلاعات در استان فعال شود
وی همچنین با بیان اینکه بخش قابل توجهی از سرمایه های ارزشمند را ایده ها و فکرهای نخبگان تشکیل می دهدگفت: استارت آپ های موفق در حوزه فناوری اطلاعات، نخستین جرقه های سرمایه گذاری مشترک برای اجرای طرح های ارتباطی را رقم می زند. انتظار می رود استارت آپ ها و بک بن ها در استان با ایده گیری از تازه ترین های فناوری های نوین کلید زده و فعال شود تا صاحبان ایده در این حوزه به تبادل اطلاعات و گسترش همکاری ها با شرکت ها و صاحبنظران برآیند. مهندس طهائی عنوان کرد: در توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات همانند اجرای دکل ها و... باید به عناصر زیباسازی شهری و دغدغه های مردم در این زمینه نیز توجه شود. اجرای طرح های نوین ارتباطی و تجربه شده سایر استانهای کشور در استان از دیگر محورهایی بود که از سوی استاندار البرز مطرح شد. در ابتدای این جلسه مدیرکل ارتباطات فناوری اطلاعات استان، معاونان و مدیران نمایندگی برند های خطوط تلفن همراه نیز گزارشی از عملکرد یک سال گذشته را ارائه داده و برنامه های سال جدید را در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تشریح کردند.
بازگشت