Logo

صفحه اصلي > یادداشت > امنیت مواد غذایی شعار روز جهانی بهداشت در سال 94

امنیت مواد غذایی شعار روز جهانی بهداشت در سال 94


26 فروردین 1394. نويسنده: monshi
امنیت مواد غذایی شعار روز جهانی بهداشت در سال 94


بهداشت و سلامت از مهمترین آیتم های مطرح شده در جهان است. بی شک پرداختن به موضوع سلامت در جامعه بشری باید در اولویت امور قرار گیرد. بر این اساس و با توجه به اهمیت موضوع، شعار امسال سازمان بهداشت جهانی "امنیت مواد غذایی" نامگذاری شد.
حال که در آستانه نزدیکی به ماه اردیبهشت و هفته سلامت هستیم، فرصت برای مطرح کردن موضوعاتی در این زمینه فراهم است تا با بیان برخی مسائل بهداشت و سلامت، عموم شهروندان نسبت به مسئله سلامت آگاهی یابند. همانطور که می دانیم طبق آمار ارائه شده مواد غذایی ناسالم سالانه باعث مرگ دو میلیون نفر در جهان می شود که عمده این آمار را کودکان تشکیل می دهند. مواد غذایی حاوی باکتریهای مضر، ویروس ها، انگل ها و یا مواد شیمیایی، مسئول بروز بیش از 200 بیماری - از اسهال گرفته تا سرطان - هستند. از آنجا که تهدیدات جدید برای مواد غذایی همچنین تغییر در شیوه تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی و مهمتر تغییر در محیط زیست حتی ظهور عوامل بیماری زا به طور مداوم در حال شکل گیری هستند باید نسبت به پیشگیری از این موارد اقدامات اساسی و جدی کرد. یکی از مباحثی که در حوزه بهداشت و سلامت مطرح می شود، مقاومت ضد میکروبی است که به طور اجتناب ناپذیری ایمنی مواد غذای را به چالش می کشد. باید اذعان داشت که برای پیشگیری از خطرات ناشی از آلودگی مواد غذایی به توجه همه افراد جامعه به ویژه بانوان با توجه به نقشی که در تهیه غذا دارند، نیاز است. به نوشته سازمان بهداشت جهانی بیش از 582 میلیون نفر در سطح جهان لااقل از یکی از 22 نمونه عفونت روده ای ناشی از غذای آلوده رنج می برند که 351 هزار نفر از آنها به مرگ منجر می شود. به همین مناسبت سازمان بهداشت جهانی شعار امسال را سلامت و ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا بشقاب نام نهاده است. ضرورت دارد برای رسیدگی به موضوع مطرح شده مسئولان از نظارتهای سنتی فاصله گرفته و از پیشرفت‌های فناوری و افزایش آگاهی مردم جهت نظارتی عمیق و کارآمد بهره مند شوند.
5 نکته کلیدی برای غذای سالم
سازمان بهداشت جهانی پنج نکته کلیدی برای راهنمایی فروشندگان و مصرف کنندگان غذای سالم و ایمن، تعریف کرده است که عبارتند از:
- تمییز نگه داشتن
- جدا نگه داشتن مواد غذایی خام از مواد غذایی پخته
- پختن کامل مواد غذایی
- پختن غذا با درجه حرارت مناسب
- استفاده از آب و مواد غذایی سالم
روز جهانی بهداشت (2015) فرصتی است تا به مسولین دولتی، کشاورزان، تولیدکنندگان، توزیع کنندگان، متخصصان بهداشت و سلامت و همچنین مصرف کنندگان، در مورد اهمیت ایمنی مواد غذایی و هر چیزی که در احساس امنیت و اعتماد به غذای داخل بشقاب نقش دارد، هشدار داده شود.
دکتر محمد صادق باغستانی
عضو شورای اسلامی شهر کرج
بازگشت