Logo

صفحه اصلي > یادداشت > استان البرز بهترین موقعیت جغرافیایی برای ارائه خدمات به مسافران و درآمدزایی از آن را دارد

استان البرز بهترین موقعیت جغرافیایی برای ارائه خدمات به مسافران و درآمدزایی از آن را دارد


4 مهر 1396. نويسنده: monshi
استان البرز بهترین موقعیت جغرافیایی برای ارائه خدمات به مسافران و درآمدزایی از آن را دارد


سفر و گشت و گذار جز نیازهایی است که امروزه از مهم ترین اولویت های شهرنشینان می باشد. در واقع سفرهای تفریحی و اوقات فراغت از مسائلی است که در جهان امروز سهم بزرگی از زندگی خانواده ها را شامل می شود.
سفرها بر اساس هدف، انگیزه و نوع آن در دسته بندی های متفاوتی قرار می گیرند منتها چیزی که مشخص است این می باشد سفر و انواع سفر کردن نیاز به زمینه ها و بسترهایی دارد. زیرساخت سازی در زمینه هایی مثل حمل و نقل و دسترسی، خدمات رفاهی و تفریحی، سرویس های بهداشتی، اقامت گاه های بین راهی، کمپین های فراغت شهری و ... از مهم ترین مسائلی است که باید در نظر گرفت . با توجه به اینکه سفرهای زمینی که از طریق خودروهای شخصی یا حمل و نقل عمومی مثل اتوبوس انجام می پذیرد، بخش عمده ای از حجم سفر انسانی را شامل می شود، باید در این زمینه برنامه ریزی دقیق و منسجم برای رفع نیازهای اولیه مسافران، امنیت مسافران و مسائلی از این دست انجام پذیرد. استان البرز به عنوان یک چهارراه ارتباطی بین غرب و شرق و مرکز ایران، مراکز مهم جمعیتی کشور از جمله تهران، قزوین، قم، اراک، رشت، تبریز، اصفهان و ... را به هم متصل می کند. این استان با وجود آزادراه معروف تهران_کرج_قزوین و البته جاده قدیم کرج_قزوین بیشترین حجم سفر زمینی را در کشور شاهد است. این یک فرصت مناسب برای بهبود اوضاع خدمات رفاهی و بین راهی در این استان می باشد. اما وضعیت فعلی این استان چندان رضایت بخش نیست . در واقع باید گفت که هم کمیت و هم کیفیت اقامت گاه های بین راهی و مجتمع های خدماتی در البرز مطلوب نیست.
با توجه به مساحت استان البرز و طول آزادراه و جاده قدیم در این استان باید مراکز تفریحی و بین راهی چندمنظوره و ترکیبی که توانایی جذب مسافران را داشته باشند ایجاد گردد. این مساله از یک سو سبب اشتغال زایی برای استان و از سوی دیگر موجب درآمدزایی می شود. امروزه باید به این نکته اذعان نمود که گردشگری و سفر جز مهم ترین ابعاد اقتصاد ملی و جهانی محسوب می شود. لذا توجه به نیازهای مسافران و تامین نیازهای ایشان و افزایش کیفیت سفر و استفاده بهینه از ظرفیت های گردشگری و سفرهای زمینی در ابعاد اقتصادی، فرهنگی و حتی زیست محیطی و کالبدی باید سرلوحه برنامه ریزی های محلی، منطقه ای و ملی قرار بگیرد. پیشنهاد می شود که مراکزخدماتی_رفاهی بین راهی در استان البرز با رویکرد و منطق علمی و بر اساس مدل های دقیق تصمیم گیری مکان یابی و جانمایی شوند و از سوی دیگر طراحی و معماری آنها نیز جذابیت لازم را برای مسافران داشته باشد .
علیرضا گروسی
بازگشت