Logo

صفحه اصلي > یادداشت > علل گرایش جوانان به موادمخدر و نقش خانواده ها درمقابله

علل گرایش جوانان به موادمخدر و نقش خانواده ها درمقابله


19 اردیبهشت 1402. نويسنده: monshi


علل گرايش جوانان به موادمخدر و نقش خانواده ها درمقابله با آن بين آگاهي و يا بروز علائم اوليه اعتياد تا مطمئن شدن از ابتلاء فرزندمان به مواد مخدر متاسفانه فاصله اي طولاني ايجاد مي شودکه ممکن است هفته ها و ماه ها و يا حتي سال ها طول بکشد و ..
اين مسئله به تثبيت وضعيت موجود کمک کرده و زماني متوجه خواهيم شدکه کار ازکار گذشته و يا آنقدر پيشرفت کرده جلوگيري از آن کاري دشوار بنظر مي رسد. آغاز مصرف مواد اغلب بدلايل تفريحي، ارضاء حس کنجکاوي و رهايي از قيد و بند صورت مي گيرد و ازجمله معضلات امروز ما گسترش استفاده از مواد مخدر و روان گردان در بين نوجوانان و جوانان، ترس و نگراني خانواده ها از ابتلا فرزندشان به اين مواد است. براي جلوگيري از اين خطر و يا در صورت مواجه شدن با واقعيت تلخ و ناگوار بايد چه عکس العملي نشان دهند و يا بهترين و مناسب ترين پاسخ بايد چه واکنشي باشد.
براي آگاهي خانواده ها از علائم پنهان و آشکار جسمي و رواني افراد مبتلا به مواد مخدرمطالب ذيل مطرح است: الف :نقش خانواده در بروز اعتياد چيست؟
-داشتن ارتباط عاطفي قوي با اعضاي خانواده، شايد مهمترين عامل محافظت کننده در مقابل سوء مصرف مواد است. -بايد والدين اوقات با کيفيتي را براي تعامل با نوجوانان شان داشته باشند و در اين زمان ها از با هم بودن لذت ببرند. -روزانه دست کم 15 دقيقه فعاليت هايي را که دلخواه فرزندان شماست طراحي کنيد. -روابط بين والدين و فرزندان بايد کاملا صميمانه باشد. -زمانيکه او سراغ شما مي آيد و راجع به علائق، خواسته ها، آرزوها و برنامه هايش صحبت مي کند با علاقه به حرف هايش گوش دهيد. -احساس خود را نشان دهيد. -عادت هاي خوب او را شناسايي کنيد و دائماً به آن اشاره کنيد. -در دوران نوجواني، نوجوان ديگر نمي خواهد کسي به او تحکم کند، بلکه مي خواهد با توجه به شناخت از خودش،خود بهترين راه را انتخاب کند.
ب :چه خانواده هايي بستر اعتياد را در خانواده فراهم مي کنند؟ -انتظار بالا از فرزندان براي اطاعت و پيروي از دستورات و قوانين. -گفت و گوي اندک ميان والدين و فرزندان. -سبک والدگري محدود کننده و تنبيهي. -کنترل شديد فرزندان، علي رغم انتظارات زياد از فرزندان منطق و دليل قواعد و قوانين کمتر توضيح داده مي شود. -بيشتر برتنبيه تاکيد دارند تا اينکه در مورد مشکلات با فرزند بحث و مذاکره کنند. - احساسات و عواطف فرزند خود را درک نمي کنند.
ج: چه زمان هايي نوجوانان بيشتر دچار اضطراب مي شوند؟ 1- ناتواني در تمرکز فکر و توجه طولاني به موضوعي. 2- وجود تنش و درگيري بين اعضاي خانواده. 3- اختلاف و درگيري با دوستان د: نشانه هاي سوء مصرف مواد در نوجوانان کدام اند؟ -دوري گزيدن از اجتماعات خانوادگي و دوستان قديمي. -غيبت کردن از مدرسه و افت عملکرد تحصيلي. -نزاع و درگيري با اعضاي خانواده. -درگيري با همکلاسي ها. -مرموز شدن(مثل قفل کردن در اتاق). -از دست دادن علاقه به ورزش. -از دست رفتن هماهنگي و تعادل اعضاي بدن.-رانندگي کردن پرخطر.ح: خطر مصرف مواد در کدام نوجوان ها بيشتر است؟ -افرادي که پرخاشگر و غير قابل کنترل هستند. -افرادي که نقص توجه و بيش فعالي دارند. -افرادي که تحملشان در برابر ناکامي محدود است. -وجود شخص معتاد درخانواده فرد. -اختلالات خلقي مثل افسردگي و اضطراب چ:براي جلوگيري از مصرف مواد چه بايد کرد؟ -پيشگيري از سوء مصرف بايد از همان سنين کودکي شروع شود. -بهترين رويکرد آموزش است. -اعتماد به نفس فرزندان خود را افزايش دهيد. -برخي از والدين تصور مي کنند چون تجربه فرزندشان به اندازه آنها نيست،پس نمي شود به آن ها اعتماد کرد. -به او اجازه ي تصميم گيري، ابراز احساسات و هيجانات در حوزه هاي مختلف دهيد-فرزندانتان را در قبال انتخاب هايش مسئول بدانيد-به دوستان او احترام بگذاريد. -از واژه هاي دستوري بايد و نبايد استفاده نکنيد. -به جاي او فکر و عمل نکنيد. -در هر مرحله از رشد، کارهايي که به او واگذار مي کنيد در حد توانش باشد. -به او آموزش دهيد که به خودش احترام بگذارد. -نه تنها براي موفقيت ها بلکه براي تلاش هايش هم به او پاداش بدهيد. -عزت نفس خودتان را بالا ببريد(بچه ها از شما الگو برداري مي کنند) -حتي به شوخي هم به او انگي نزنيد. -اول درباره ي ماهيت هرچيزي که به او مي دهند سوال کند. -تمايل خود را به همکاري با طرف مقابل نشان دهد. -دلايل ردعدم همکاري را با دليل توضيح دهد.
منبع: پلیس البرز
بازگشت