نقش والدین در حفظ فرزندان از خطرات فضای مجازی
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
پلیس فتای نیروی انتظامی استان البرز در گزارشی با عنوان نقش والدین در حفظ فرزندان از خطرات فضای مجازی نوشت: کودکانتان را تشویق کنید که در دریافت تجارب اینترنتی با شما سهیم شوند و به این وسیله همراه با کودکانتان از اینترنت لذت ببرید.
در این گزارش پایگاه اطلاع رسانی نیروز انتظامی استان البرز آمده است: به فرزندانتان بیاموزید که به غرایز خود اعتماد کنند، اگر در مورد چیزی احساس ناخوشایندی دارند، به شما درباره آن بگویند. -به فرزندانتان تأکید کنید که هرگز آدرس، شماره تلفن و یا سایر اطلاعات شخصی شامل جایی که به مدرسه می روند یا جایی که دوست دارند بازی کنند را از طریق اینترنت ارسال نکنند. -به کودکان بگویید که هرگز نباید دوستان اینترنتی خود را شخصاً ملاقات کنند. توضیح دهید که دوستان اینترنتی ممکن است همانی که خود می گویند، نباشند. -اگر کودکتان علاقه فراوانی به حضور در دنیای مجازی دارد، به جای آنکه او را یکه و تنها رها کنید، با او همراه شوید و به سایت های معتبری که می شناسید سر بزنید. حتی بد نیست سایت های مرتبط با سن و سالش را شناسایی کنید و خودتان برای معرفی این سایت ها پیشقدم شوید.
-به محل قرار دادن کامپیوتر در خانه دقت کنیم
در خانه ای که کودکان و نوجوانان در آن زندگی می کنند، محل قرار گرفتن رایانه خانواده بسیار مهم است. بنابراین بهتر است که رایانه خانوادگی در محلی از خانه قرار گیرد که محل رفت و آمد زیاد اعضای خانواده باشد و تعداد ساعاتی که بچه ها با این رایانه کار می کنند نیز محدود باشد ، بهتر است والدین اطمینان حاصل کنند که سیستمشان دارای نرم افزار امنیتی حاوی ابزارهای کنترلی والدین باشد. -همچنین هیچ گونه اطلاعاتی را با غریبه هایی که به صورت آنلاین ملاقات می کنید به اشتراک نگذارید. هرگز با غریبه هایی که به صورت آنلاین آشنا شده اید، قرار ملاقات نگذارید و هرگز ضمایم ایمیلهای ارسال شده از طرف غریبه ها را باز نکنید. بهتر است این قوانین به اطلاع همه اعضای خانواده رسانده شود.
-نصب نرم افزارهای امنیتی روی سیستم
خانواده ها باید اطمینان حاصل کنند که نرم افزار امنیتی مستحکمی دارند که سیستمشان را در برابر ویروسها، هکرها و جاسوس افزارها محافظت می کند. این نرم افزار امنیتی همچنین باید محتوا، تصاویر و وب سایتهای خطرناک را فیلتر کند. این نرم افزار باید مرتب به روزرسانی شود چرا که هر روزه تهدیدات جدیدی متولد می شوند که به روزرسانی خودکار نرم افزارهای امنیتی بسیار می تواند در این زمینه موثر واقع شود.
-از ابزارهای کنترلی و نظارتی والدین استفاده شود
تمامی نرم افزارهای امنیتی و پرکاربرد، ابزارهای نظارتی و کنترلی ویژه والدین ارائه می دهند. برای یاد گرفتن نحوه کار با این ابزارها باید زمان گذاشت و از گزینه هایی که موضوعات و محتوای نامناسب را فیلتر و مسدود می کند استفاده کرد.
-افراد آنلاین، غریبه هستند
هر کسی که آنلاین می شود باید این نکته را به خاطر بسپارد که صرف نظر از اینکه دوستان آنلاین را چند دفعه به صورت آنلاین ملاقات کرده و صرف نظر از اینکه چه مدت با این افراد چت کرده و صرف نظر از اینکه چقدر آنها را می شناسد، افرادی که به صورت آنلاین با آنها ملاقات کرده افرادی غریبه هستند و دروغ گفتن در مورد هویت شخصی برای فرد آنلاین کار بسیار ساده است. همچنین کودکان و نوجوانان باید بدانند که فردی که وانمود می کند هم سن آنهاست، می تواند مثلا یک فرد 50 ساله باشد. با وجودی که وب سایت های شبکه های اجتماعی می تواند راه ایده آلی برای ملاقات افراد جدید به صورت آنلاین باشد به خانواده ها توصیه می شود وارد این سایتها شده و پروفایل فرزندان خود را چک کنند تا اطمینان حاصل کنند که مکالمات نامناسبی رخ نداده باشد و تصاویر غیرقابل قبولی ارسال نشده باشد. والدین باید مکالمات آنلاین فرزندان خود را بررسی کنند تا مطمئن شوند در معرض خطر افراد خطرناک قرار ندارند.
-انتخاب کلمات عبور قوی
برای ایجاد کلمات عبور قوی که به راحتی کشف نشوند، باید کلمه عبور شما ترکیبی از حروف، ارقام و نشانه ها باشد. کلمات عبور باید در فواصل زمانی معین تغییر کنند تا احتمال سوءاستفاده از یک کلمه عبور در طول زمان کاهش یابد. همچنین رعایت این نکته نیز الزامی است که کلمه عبور خود را با دیگران به اشتراک نگذارید.
-چک کردن نرم افزار امنیتی سیستم
کاربران باید نرم افزار امنیتی خود را باز کرده و اطمینان حاصل کنند که سه ویژگی آنتی ویروس، ابزار ضد جاسوسی و فایروال را دارا است. این هسته های محافظتی باید با ابزار ضد هرزنامه و نرم افزار جست وجوی امن نیز تقویت شوند. در پایان می توان گفت که بهترین راه برای مراقبت از کودکان در فضای مجازی برقراری ارتباط نزدیک و دوستانه با فرزندان می باشد. هر چقدر این ارتباط صمیمی تر باشد فرزند شما راحت تر می تواند اتفاقات دوروبر خود را با شما در میان گذاشته ودر نتیجه آسیب کمتری در فضای حقیقی و مجازی ببیند.
منبع ایرنا