چایخانهداری یک شغل تعریف شده و مصوب نظام صنفی دولت است
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
نائب رئیس اتحادیه صنف سفرهخانههای سنتی کرج گفت: در قانون اصناف چایخانه داری تاریخ 150 ساله دارد و مصوب کمیسیون نظام صنفی کشور است.
حسین قمیشی، نائب رئیس اتحادیه صنف سفرهخانههای سنتی کرج گفت: شغل چایخانه داری قانونی و حقوقی است و مانند 64 اتحادیه دیگر در این شهر دارای مجوز از وزارت کشور است. وی افزود: هفت سال پیش اقدام به جمع آوری سفره خانههای سنتی در کرج کردند اما بعد از مدتی به دلیل مشکلات اجتماعی این طرح را لغو کردند و در حال حاضر نزدیک به دو ماه است که این طرح دوباره تکرار شده و اقدام به پلمپ کردن سفرهخانههای دارای مجوز و بدون مجوز شده است که این مسئولین بدون هماهنگی با اتحادیه عمل می کنند. قمیشی در رابطه با جمعآوری سفرهخانهها گفت: عوامل مختلفی باعث عملی شدن این طرح شده اما مهمترین آنها سرو قلیان است که این مسئله به اعتقاد من با جمع آوری سفرهخانه باعث بروز مشکلات بیشتری در سطح جامعه میشود. نائب رئیس اتحادیه صنف سفرهخانههای سنتی کرج خاطر نشان کرد : بهتر است به جای جمع آوری قلیان اقدام به فرهنگسازی شود؛چراکه حدود 10هزار نفر در بیش از هزار چایخانه و سفره خانه البرز قلیان میکشند اگر این اماکن از آنها گرفته شود دیگر قابل کنترل نیستند و به مراتب آسیبهای بیشتری در پی دارد. قمیشی یادآورشد: نباید افراد را از راه قانونی به راههای غیرقانونی هدایت کرد بلکه بهتر است از طریق کنترل، ساماندهی و هدایت به سمت اصناف مربوطه در جهت فرهنگسازی تلاش کرد. وی در رابطه با مشکلات دیگر سفرهخانهها گفت: ما متولی موسیقی در سفرهخانهها نیستیم وفقط معرفی میکنیم و این کار بر عهده اداره اماکن و ارشاد است و دادن مجوز موسیقی مجاز در سفره خانهها بر عهده اماکن است. نائب رئیس اتحادیه صنف سفرهخانههای سنتی کرج ادامه داد: اما راجع به زمان فعالیت، ما به تمام سفرهخانههای کرج اعلام کردیم مدت زمان فعالیت آنها باید از صبح تا 12 شب باشد اما اگر بعد این زمان تعیین شده به فعالیت خود ادامه بدهند در صورت شکایت اتحادیه موظف است اقدام کند اما اگر شکایتی نباشد از حیطه وظیفه ما خارج است و باید نیروی انتظامی بررسی کند. قمیشی در پایان گفت: زیر بنای کاری بهداشت و متولیان آن اشتباه است و به جای ریشه کن کردن در لحظه، باید به فرهنگسازی بپردازند و این برخورد برای جمعآوری اشتباه است.
منبع ایسنا