12 آذر 1395
شماره خبر: 170584

زنگ خطر استفاده ازکود شیمیایی در محصولات‌ کشاورزی

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

زنگ خطر استفاده ازکود شیمیایی در محصولات‌ کشاورزی


متخصص تغذیه‌ گفت: استفاده از کود شیمایی درمحصولات کشاورزی خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد.
سیما روانبخش اظهارکرد: طی دهه‌های‌گذشته شاهد افزایش استفاده از انواع سموم و کودهای شیمیایی در محصولات باغی و کشاورزی بوده‌ایم. وی ادامه داد: استفاده از این سموم از طرفی باعث افزایش باروری محصولات و درآمدزایی بیشتر برای کشاورزان می‌شود ولی از طرف دیگرتهدیدی جدی برای سلامت مردم به شمار می‌آید. وی افزود: برخی از این سموم وارد بافت مواد غذایی شده و حتی با حرارت دیدن و پخته شدن نیز از بین نمی‌روند. این متخصص تغذیه توضیح داد: تحقیقات نشان داده مهمترین عامل ابتلا به سرطان معده کودهای شیمایی نفوذ کرده به بافت مواد غذایی مصرفی مردم است. روانبخش ابرازکرد: به جز این ابتلا به بیماری فلج حنجره به عنوان یکی دیگر از عوارض مصرف‌کودهای شیمایی در مواد غذایی شناخته شده است. وی خاطرنشان کرد: حساسیت‌های پوستی و مختل شدن سیستم ایمنی بدن و ابتلا به بیماری‌های خودایمنی نظیر ام اس و دیابت‌های زودرس وابسته به انسولین نیز از دیگر عوارض استفاده بی رویه از كودهای شیمیایی است. این متخصص تغذیه با اشاره به این‌که نظارت دقیقی بر چگونگی مصرف کودهای شیمیایی توسط کشاورزان نمی‌شود، افزود: كشاورزان در زمینه استفاده از كودهای شیمیایی توسط كارشناسان راهنمایی نمی‌شوند و یا فروشندگان كودها به‌این افراد محصولات بی كیفیتی ارائه می‌دهند. وی گفت: برای جلوگیری ازاین روند بایدكشاورزان با مروجین كشاورزی و یا با اداره كشاورزی منطقه خود در مورد سلامت كودهای مصرفی مشورت كنند تا شاهد مصرف بهینه کود در محصولات کشاورزی باشیم.

منبع ایسنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود