18 مهر 1405
شماره خبر: 351791

تأکید امام جمعه طالقان بر پرهیز از سخن‌چینی و ضرورت برخورد با هنجارشکنی‌های اجتماعی

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



حجت‌الاسلام رحمتی‌نیا، امام جمعه طالقان، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته، با اشاره به آثار زیان‌بار سخن‌چینی و بدگویی، بر ضرورت حفظ صداقت در گفتار تأکید کرد و در خطبه دوم نیز به موضوعات مرتبط با فراجا، اجرای قانون حجاب و ضرورت مقابله با هنجارشکنی‌های اجتماعی پرداخت.
سخن‌چینی؛ عاملی برای گسترش کینه و دشمنی
حجت‌الاسلام رحمتی‌نیا در خطبه نخست نماز جمعه، با تأکید بر اهمیت درست‌گویی و پرهیز از گناه در گفتار انسان باتقوا، سخن‌چینی و سعایت را از مهم‌ترین آسیب‌های زبان برشمرد.
وی با اشاره به آیات قرآن کریم و روایاتی از پیامبر اکرم(ص) و امیرالمؤمنین علی(ع)، درباره پیامدهای دنیوی و اخروی سخن‌چینی هشدار داد.
امام جمعه طالقان با استناد به روایات اسلامی، سخن‌چینی را عاملی برای ایجاد اختلاف میان افراد، گسترش کینه و دشمنی، برهم خوردن روابط صمیمانه و حتی بروز درگیری‌های جدی دانست.
وی همچنین با اشاره به روایات مربوط به عواقب اخروی سخن‌چینی، بر ضرورت مراقبت از زبان، پرهیز از انتقال سخنان دیگران با هدف ایجاد اختلاف و توجه به آثار مخرب این رفتار در زندگی فردی و اجتماعی تأکید کرد.در همین زمینه، به روایتی از امیرالمؤمنین علی(ع) اشاره شد که بر ضرورت تکذیب سخن‌چینی و سعایت، چه سخن نقل‌شده درست باشد و چه نادرست، تأکید دارد. همچنین در روایتی دیگر آمده است: هرکس سخن دیگران را نزد تو نقل کند، سخن تو را نیز نزد دیگران خواهد برد.
تأکید بر اهمیت فراجا در امنیت کشور
امام جمعه طالقان در خطبه دوم، با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت هفته فراجا، بر اهمیت جایگاه این نهاد در تأمین امنیت کشور تأکید کرد.در این بخش، به تأکید رهبر معظم انقلاب درباره تمرکز دشمن آمریکایی ـ صهیونیستی بر ضربه زدن به رده‌های مختلف فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، از سطوح عالی تا نیروهای عملیاتی، اشاره شد؛ موضوعی که اهمیت نقش فراجا در حفظ امنیت و آرامش جامعه را بیش از پیش آشکار می‌کند.
تأکید بر اجرای قانون و رسیدگی به موضوع حجاب
حجت‌الاسلام رحمتی‌نیا در ادامه خطبه دوم، با اشاره به اظهارات سخنگوی قوه قضائیه درباره موضوع بی‌حجابی و اجرای قوانین مرتبط، بر ضرورت پیگیری مسئولیت دستگاه‌های ذی‌ربط در این زمینه تأکید کرد.وی با طرح پرسش‌هایی درباره نحوه اجرای قوانین موجود، نسبت به آنچه گسترش کشف حجاب و برخی رفتارهای هنجارشکنانه در فضای عمومی توصیف کرد، ابراز نگرانی کرد.
امام جمعه طالقان همچنین با اشاره به وضعیت مشاهده‌شده در این شهرستان، از افزایش موارد کشف حجاب در مقایسه با سال گذشته سخن گفت و بر ضرورت توجه مسئولان به این موضوع تأکید کرد.وی با بیان اینکه مسائل فرهنگی و اجتماعی نیازمند اقدامات ایجابی و سلبی هستند، تصریح کرد که در کنار فعالیت‌های فرهنگی و تبیینی، اجرای قانون نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
دعوت از مسئولان و مردم برای توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی
امام جمعه طالقان در بخش دیگری از سخنان خود، خواستار پیگیری موضوع از سوی دادستان شهرستان در چارچوب قوانین و دستورالعمل‌های قانونی شد.وی همچنین با اشاره به اهمیت نقش مردم در صیانت از ارزش‌های اجتماعی، بر ضرورت فعالیت‌های فرهنگی و ترویج امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرد.حجت‌الاسلام رحمتی‌نیا در پایان این بخش از سخنان خود، با اشاره به نگرانی‌های مطرح‌شده از سوی بخشی از مردم درباره وضعیت حجاب در جامعه، بر لزوم توجه مسئولان و فعالان فرهنگی به این موضوع تأکید کرد.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود