25 مهر 1405
شماره خبر: 352258

راه نجات کشور در تقویت اقتدار ملی و تبعیت از رهنمودهای رهبری است

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



امام جمعه ماهدشت با تبریک میلاد حضرت زینب کبری(س) و روز پرستار، این بانوی بزرگ اسلام را الگویی برای مدیریت بحران و زیست مؤمنانه دانست و با انتقاد از رویکردهای مبتنی بر مذاکره با آمریکا، بر ضرورت تقویت اقتدار ملی، حفظ انسجام داخلی، نظارت بر بازار و اجرای قانون تأکید کرد.
به گزارش سپیدار نیوز ، حجت‌الاسلام والمسلمین رادمرد، امام جمعه ماهدشت، در خطبه دوم نماز جمعه با تبریک سالروز ولادت حضرت زینب کبری(س) و گرامیداشت روز پرستار، به تبیین ابعاد شخصیتی آن حضرت پرداخت و ایشان را الگویی برای استقامت، ایمان و مدیریت بحران معرفی کرد.وی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره یحیی سنوار، از او به‌عنوان فرمانده فلسطینی و نماد مقاومت یاد کرد.
حضرت زینب(س)، الگوی مدیریت توحیدی بحران
امام جمعه ماهدشت با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی حضرت زینب(س) اظهار کرد: راز استقامت و تاب‌آوری ملت ایران را باید در الگوهای اعتقادی و دینی این ملت جست‌وجو کرد؛ الگویی که یکی از برجسته‌ترین جلوه‌های آن در شخصیت حضرت زینب کبری(س) نمایان است.رادمرد با تأکید بر اینکه جنسیت مانعی برای پیشرفت و دستیابی به اهداف نیست، گفت: آنچه در مسیر رسیدن به مقصد اهمیت دارد، همت، اراده، غیرت، تعهد و پشتکار است و زن و مرد در این زمینه تفاوتی ندارند.وی با اشاره به الگوهای زنانه در قرآن کریم، از همسر فرعون و حضرت مریم(س) به‌عنوان نمونه‌هایی از زیست مؤمنانه یاد کرد و افزود: الگوی حضرت زینب(س) فراتر از الگویی برای بانوان است؛ ایشان قله زیست مؤمنانه قرآنی و نماد مدیریت توحیدی بحران به شمار می‌روند.
امام جمعه ماهدشت با بیان اینکه بحران‌ها عرصه آزمون ایمان انسان‌ها هستند، تصریح کرد: در شرایطی که ترس، اضطراب و ناامیدی بر زندگی سایه می‌اندازد، انسان مؤمن با تکیه بر باورهای عمیق خود می‌تواند از این آزمون سربلند بیرون بیاید.
وی با اشاره به حوادث دوران زندگی حضرت زینب(س)، به‌ویژه واقعه عاشورا و حوادث پس از آن، خاطرنشان کرد: آن حضرت در مواجهه با مصائب بزرگ، نه‌تنها از پای ننشست، بلکه با ایمان راسخ، مسئولیت مدیریت بحران را برعهده گرفت و در ماندگاری پیام عاشورا نقشی اساسی ایفا کرد.رادمرد با تأکید بر ضرورت بازخوانی سیره حضرت زینب(س) در شرایط امروز جهان گفت: جامعه بشری برای مواجهه با بحران‌های فردی، اجتماعی و جهانی به الگوهای ایمان‌محور و توحیدی نیاز دارد.وی با اشاره به مفهوم قرآنی ایمان و ارتباط آن با امنیت و آرامش درونی انسان، اظهار کرد: ایمان صرفاً دانستن نیست، بلکه باوری عمیق است که به انسان اطمینان می‌بخشد، او را از ترس و سرگردانی رها می‌کند و زمینه اعتماد به خداوند را فراهم می‌سازد.
امام جمعه ماهدشت با یادآوری ایستادگی حضرت زینب(س) در برابر مصائب کربلا و مواجهه شجاعانه ایشان با حاکمان وقت، تأکید کرد: سیره آن حضرت نشان می‌دهد که ایمان راسخ می‌تواند انسان را در دشوارترین شرایط به استقامت وادارد و پیام حق را در تاریخ ماندگار کند.
انتقاد از جریان‌های سیاسی طرفدار مذاکره با آمریکا
خطیب نماز جمعه ماهدشت در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از رویکرد برخی جریان‌های سیاسی داخلی در قبال مذاکره با آمریکا، این رویکرد را از جمله خطاهای راهبردی دانست و گفت: به اعتقاد وی، تجربه‌های تاریخی جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که نمی‌توان به وعده‌های آمریکا اعتماد کرد.رادمرد با اشاره به قطع روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تسخیر سفارت آمریکا در آبان ۱۳۵۸، به برخی رویدادهای تاریخی روابط دو کشور، از جمله ماجرای مک‌فارلین، نامه‌نگاری‌های دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما و توافق هسته‌ای برجام اشاره کرد.وی خروج یک‌جانبه دولت دونالد ترامپ از برجام در سال ۱۳۹۷ و اعمال سیاست فشار حداکثری را از جمله نمونه‌های بدعهدی آمریکا برشمرد و با اشاره به آنچه نقض تعهدات در مذاکرات اخیر خواند، اظهار کرد: از نگاه وی، تجربه‌های گذشته ضرورت بازنگری در رویکردهای مبتنی بر اعتماد به آمریکا را نشان می‌دهد.امام جمعه ماهدشت با انتقاد از مواضع برخی فعالان سیاسی و رسانه‌ای، بر ضرورت حفظ انسجام داخلی تأکید کرد و خواستار دقت بیشتر در انتخاب افراد دعوت‌شده به برنامه‌های رسانه ملی شد.
وی همچنین با اشاره به تحرکات آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه هشدار داد: اگر دشمنان بار دیگر مرتکب خطا شوند، جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به اقدامات آنان ملاحظات گذشته را نخواهد داشت.
تأکید بر بازنگری در عضویت ایران در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای
رادمرد در ادامه سخنان خود، خروج ایران از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) را از موضوعات ضروری مورد نظر خود دانست و با اشاره به حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران، ترور دانشمندان و آنچه عدم همکاری فنی و واکنش مؤثر نهادهای بین‌المللی خواند، خواستار بازنگری در عضویت کشورمان در این پیمان شد.وی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواست این موضوع را بررسی و در این زمینه اقدام کنند و با اشاره به قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران، آن را نمونه‌ای از اقدام مجلس در واکنش به تحولات برجام دانست.
انتقاد از محدودیت‌های حجاب در جمهوری آذربایجان
امام جمعه ماهدشت در بخش دیگری از خطبه‌ها با اشاره به گزارش‌هایی درباره محدودیت تحصیل دانش‌آموزان محجبه در جمهوری آذربایجان، از این رویکرد انتقاد کرد و اعتراضات مردمی در دفاع از حجاب را ناشی از باورهای دینی مسلمانان دانست.وی با انتقاد از آنچه برخورد دوگانه برخی جریان‌های سیاسی با موضوع قانون و حجاب خواند، اظهار کرد: نمی‌توان در یک موضوع بر ضرورت اجرای قانون تأکید کرد، اما در موضوعی دیگر نسبت به اجرای قوانین و ضوابط موجود بی‌توجه بود.رادمرد با تأکید بر ضرورت پرهیز از بهره‌برداری جناحی و انتخاباتی از مسائل فرهنگی و دینی، گفت: راه نجات جامعه در بازگشت به معارف اصیل اسلامی و بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن، پیامبر اکرم(ص) و اهل‌بیت(ع) است.وی همچنین بر ضرورت هماهنگی سیاست‌ها و برنامه‌های کشور در حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی با آنچه منظومه فکری ولایت فقیه خواند، تأکید کرد و بی‌توجهی به این مبانی را زمینه‌ساز بروز خسارت دانست.
ضرورت نظارت مؤثر بر بازار و فعالیت اصناف
خطیب نماز جمعه ماهدشت در ادامه با انتقاد از وضعیت نظارت بر بازار، اظهار کرد: بخشی از گلایه‌های مردم ناشی از ضعف نظارت بر واحدهای صنفی و فعالیت برخی کسب‌وکارهای فاقد مجوز است.
وی با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های مردمی در نظارت بر بازار، خواستار توجه بیشتر مسئولان به گزارش‌های شهروندان شد و تصریح کرد: اتاق اصناف، سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان تعزیرات حکومتی باید در زمینه نظارت بر فعالیت واحدهای صنفی و رسیدگی به تخلفات، مسئولیت‌های خود را به‌درستی انجام دهند.رادمرد با بیان اینکه مشکل اصلی کشور را نباید صرفاً در نبود قانون جست‌وجو کرد، افزود: در بسیاری از موارد، قوانین و مقررات وجود دارند، اما در اجرای آنها کوتاهی می‌شود و همین مسئله ضرورت پاسخگو کردن مسئولان و مجریان قانون را دوچندان می‌کند.وی همچنین با انتقاد از طرح برخی پیشنهادها و مواضع سیاسی در شرایط حساس کشور، بر ضرورت مسئولیت‌پذیری صاحبان منصب و اظهارنظرکنندگان تأکید کرد و خواستار برخورد جدی با ترک فعل‌ها و اجرای دقیق قوانین شد.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود