استقبال گسترده از رویداد گردشگری خوراک در برغان
سپیدارآنلاین: گروه فرهنگی
با انجام اقدامات برای تکمیل پرونده ثبت جهانی روستای تاریخی برغان به عنوان یکی از ۸ روستای منتخب کشور برای این موضوع، اهالی این منطقه با برگزاری یک رویداد متفاوت، مهمان گردشگران و دوستداران فرهنگ و سنت شدند.
در دل کوچههای سنگفرش شده و باغهای سرسبز برغان، بوی آلو و غذاهای سنتی پیچیده بود. «رویداد گردشگری خوراک با محوریت آلوی محلی برغان» به همت جامعه محلی، دهیاری،بخشداری،شورای اسلانی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز و شرکت آموزش گردشگری پارسه به عنوان مجری برگزار شد. رویدادی که به گفته کارشناسان، گامی مهم در مسیر معرفی این روستا به جهانیان است.سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز، با اشاره به استقبال چشمگیر از رویداد گردشگری خوراک با محوریت آلوی برغان، این اقدام را گامی مهم در راستای معرفی ظرفیتهای این روستا برای ثبت جهانی دانست.
نادر زینالی، در حاشیه برگزاری این رویداد گفت: برگزاری جشنواره غذاهای محلی و دسرهای سنتی با محوریت آلوی برغان با حضور گسترده اهالی، هنرمندان و فعالان گردشگری، نشان از ظرفیت بالای این روستا در حوزه گردشگری خوراک و صنایع دستی دارد.سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز با اشاره به اهمیت چنین برنامههایی افزود: برگزاری این رویدادها نه تنها موجب رونق اقتصادی و فرهنگی منطقه میشود، بلکه بستری مناسب برای معرفی برغان به عنوان یک مقصد گردشگری روستایی در سطح ملی و بینالمللی فراهم میکند.او تأکید کرد: با تداوم چنین برنامههایی و با حمایتهای لازم، برغان میتواند در آیندهای نزدیک در فهرست روستاهای گردشگری جهانی به ثبت برسد و نام خود را در میان مقاصد برجسته گردشگری کشور مطرح کند.زینالی همچنین از تلاشهای بخشداری، دهیاری، شورای اسلامی روستا، جامعه محلی برغان و شرکت مجری برگزاری این رویداد قدردانی کرد و خواستار ادامه همکاریها برای تداوم برگزاری اینگونه رویدادهای فرهنگی و گردشگری شد.
برگزاری رویدادهای گردشگری، گامی برای ثبت جهانی برغان
کارشناس پیگیری ثبت جهانی روستای برغان در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز اعلام کرد: روستای برغان در مسیر ثبت جهانی قرار گرفته و برگزاری رویداد گردشگری خوراک آلوی محلی برغان، گامی مؤثر در معرفی ظرفیتها، آداب و سنن این روستا به شمار میرود.طاهره شاهی، با اشاره به اهمیت معرفی ظرفیتهای این روستا اظهار کرد: برگزاری رویداد گردشگری خوراک آلوی محلی برغان با هدف معرفی آداب، سنن و توانمندیهای روستا در حوزه گردشگری خوراک انجام شد.کارشناس پیگیری ثبت جهانی روستای برغان در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان البرز افزود: در این رویداد، غذاهای محلی با محوریت آلوی برغان و همچنین دیگر خوراکیهای سنتی ارائه شد که با استقبال گسترده مردم و جامعه محلی روبهرو شد.به گفته او، برغان با سه ثبت ملی ناملموس شامل شیوه سنتی فرآوری آلوی برغان، فرآوری بستنی گله برغان و آیین نذر ریشه (سمنوی برغان)، از ظرفیت های گسترده ای در حوزه گردشگری خوراک برخوردار است.شاهی خاطرنشان کرد: با هماهنگی انجام شده با اهالی و مسئولان محلی، برگزاری چنین رویدادهایی به عنوان گامهای اولیه برای آمادهسازی پرونده ثبت جهانی در دستور کار قرار گرفته و انتظار میرود این تلاشها به معرفی بهتر برغان در سطح ملی و بینالمللی کمک کند.
حضور ۴۰ شرکت کننده در جشنواره گردشگری خوراک با محوریت آلوی برغان
مدیر آموزشگاه آشپزی و شیرینیپزی پارس و مجری برگزاری رویداد گردشگری خوراک در روستای برغان،با اشاره به برگزاری موفقیتآمیز اولین جشنواره غذاهای محلی با محوریت آلو گفت: این رویداد با حضور ۴۰ شرکتکننده از روستاهای مختلف استان البرز و به ویژه اهالی برغان برگزار شد. بیشترین تعداد شرکتکنندگان از خود روستای برغان بودند که این موضوع به رنگ و بوی محلی جشنواره جلوهای خاص بخشید.حسین رحیمی افزود: در این رویداد، حدود ۴۰ میز غذا و دسر ارائه شد که تمامی آنها با محوریت استفاده از آلوی برغان آماده شده بودند. همچنین ۱۵ غرفه صنایع دستی برپا شد که همگی توسط هنرمندان بومی روستا اداره میشد.مدیر اجرایی جشنواره تصریح کرد: عملیات اجرایی رویداد با همکاری ۱۰ نفر از اعضا انجام شد. مراسم از ساعت ۱۱ صبح آغاز شد و تا حدود ساعت ۴ بعد از ظهر ادامه داشت.او همچنین درباره داوری جشنواره گفت: داوری مسابقه توسط سرکار خانم فرزانه کارگر به همراه سه نفر از اهالی بومی برغان انجام گرفت تا ارزیابیها به شکل منصفانه و دقیق صورت گیرد.
رحیمی ابراز امیدواری کرد که این رویداد آغازی برای رویدادهای بزرگتر و توسعه فرهنگ غذایی و صنایع دستی برغان باشد و بیان کرد: در پایان مراسم، از ۳۵ نفر از شرکتکنندگان تقدیر و به نفرات اول تا سوم، جوایز نقدی اهدا شد. در این رویداد شرکت کنندگان از جمله زنان و مردان محلی غذاهای سنتی خود را عرضه کردند. از خوراکهای آلو گرفته تا انواع دسر، آلو و میوههای خشک محلی، بستنی سنتی ثبت ملی گله و ... گردشگران هم که از راههای دور و نزدیک آمده بودند، با طعمها، رنگها و آیینهای قدیمی این روستا از جمله تعزیه در حسینیه اعظم تاریخی برغان آشنا شدند.حالا برغان، با تکیه بر تاریخ، فرهنگ و مهربانی مردمش، چشم انتظار جهانی شدن است، مسیری که با همدلی آغاز شده و به نظر میرسد آیندهای روشن در انتظارش باشد.