13 آذر 1404
شماره خبر: 336365

شبکه معابر کرج باید برای همه شهروندان به‌ویژه کم‌توانان قابل دسترس باشد

سپیدار‌آنلاین: گروه شهری



معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج از اجرای برنامه‌های اصلاحی برای بهبود دسترسی افراد دارای معلولیت و سالمندان به معابر شهری و ساختمان‌ها خبر داد.
احداله احمدی پرگو با اشاره به اینکه در تقویم جهانی ۱۲ آذرماه با عنوان روز معلولان نامگذاری شده، اظهار کرد: وظیفه شهرداری تنها صدور پروانه و پایان کار نیست و این دستگاه موظف است از مرحله طراحی تا اجرای ساختمان‌ها، مدیریت معابر و دسترسی آسان و امن شهروندان را فراهم کند تا افراد دارای محدودیت حرکتی بتوانند به راحتی به فضاهای خدماتی و حمل و نقل عمومی دسترسی داشته باشند.احمدی‌پرگو در ادامه با اشاره به اینکه کنترل رعایت اصول مناسب‌سازی در دو مرحله توسط شهرداری انجام می‌شود، توضیح داد: سطح اول، در مرحله صدور پروانه ساختمانی طراحی فضای داخلی ساختمان و ارتباط ساختمان با معبر است که باید امکان دسترسی آسان به همه فضاها را برای افراد دارای معلولیت و محدودیت فراهم کند. سطح دوم، مرحله پایان کار ساختمان است که در آن شهرداری بررسی می‌کند آیا مالک پروژه مطابق نقشه‌ها و استانداردهای مناسب‌سازی اقدام نموده است یا خیر.وی با بیان اینکه کمیته‌های مناسب‌سازی در مرکز و مناطق شهرداری به‌طور مستمر عملکرد سازندگان و مهندسان را رصد می‌کنند، گفت: در صورت عدم رعایت استانداردها، پایان کار صادر نمی‌شود و مالک موظف به انجام اصلاحات است.معاون شهرداری کرج در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مشکلات موجود در خصوص مناسب سازی معابر شهری توضیح داد: واقعیت این است بسیاری از معابر و پیاده‌روهای کرج مطابق استانداردهای مناسب‌سازی طراحی نشده‌اند و حتی اگر ساختمانی به تنهایی در این خصوص استاندارد باشد، با مشکل اصلی عدم پیوستگی صحیح و دسترس پذیری قطعات ومسیرها مواجه هستیم.این مسئول ادامه داد: با توجه به اینکه در خیابان‌هایی با چند قطعه ساختمانی، هر مالک در زمان متفاوت اقدام به دریافت مجوز می‌کند، کف‌سازی و مناسب‌سازی هر قطعه به صورت جداگانه انجام می‌شود و نتیجه آن است که مسیرهای دسترس‌پذیر یکپارچه نیستند و این مسئله محدودیت‌هایی برای شهروندان ایجاد کرده است.احمدی‌پرگو ادامه داد: عدم پیوستگی مسیرها علاوه بر ایجاد محدودیت برای افراد دارای معلولیت و سالمندان، بار مالی و اجرایی اضافی بر شهرداری جهت اتصال و اصلاح مسیرها تحمیل می‌کند.
اقدامات اصلاحی در راه است
وی با اشاره به اینکه برای رفع این معضل شهرداری انجام اقدامات اصلاحی را دستور کار خود قرار داده، افزود: بر این اساس، در ساخت و اصلاح معابر جدید، رعایت حداقل استانداردهای مناسب‌سازی الزامی شده است. علاوه براین، همکاری نزدیک با معاونت حمل و نقل باعث شده مسیرهای تازه ساخته‌شده یا اصلاح‌شده قابلیت استفاده برای افراد دارای محدودیت حرکتی را داشته باشند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج همچنین به بخشنامه جدید شهرداری به نظام مهندسی اشاره کرد و گفت: در همین راستا، مهندسان معمار و نقشه‌بردار موظف شده‌اند از همان مرحله ابتدایی، رعایت کد ارتفاعی و سایر اصول مناسب‌سازی را بررسی کنند. این اقدام تضمین می‌کند که ساختمان‌ها از ابتدا مطابق استانداردها طراحی وساخته شوند و نیاز به اصلاحات بعدی کاهش یابد.
احمدی پرگو گفت: با وجود فاصله‌ای که هنوز با استانداردهای ایده‌آل داریم، برنامه‌ریزی دقیق، هماهنگی بین معاونت‌ها و نظارت مستمر مسیر اصلاح و بهبود را هموار کرده است. هدف شهرداری تبدیل کرج به شهری است که هیچ شهروندی محدودیت فیزیکی برای حضور در سطح شهر نداشته باشد و همه بتوانند به راحتی از خدمات شهری بهره‌مند شوند.وی تاکید کرد: تلاش ما این است که شبکه معابر شهری و ساختمان‌ها به صورت یکپارچه و منسجم مناسب‌سازی شوند و همه شهروندان، به ویژه سالمندان و افراد دارای معلولیت، بدون دغدغه و محدودیت از فضاهای شهری استفاده کنند.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود