خط تولید محصولات بدون گلوتن در البرز به بهره برداری رسید
سپیدارآنلاین: گروه اقتصادی
نخستین خط تولید محصولات بدون گلوتن کشور ویژه بیماران سلیاکی در کمالشهر استان البرز به بهره برداری رسید.
مدیرعامل شرکت تولیدی بهاران گل استان البرز در آیین گشایش این خط تولیدی، ظرفیت تولید این محصول غذایی درمانی را یکهزارتن درسال اعلام کرد.
علی کرمی اظهار داشت: با بهره برداری از این خط تولید 30 نفر جذب بازار کار شدند. وی ادامه داد: در گام نخست این محصول برای بیماران داخل کشور تولید می شود که با توسعه خطوط تولید ، صادراتی خواهد شد. مدیرعامل شرکت بهاران گل گفت: خط تولید محصولات بدون گلوتن درساختمانی با زیربنای 500 مترمربع و با صرف 50 میلیارد ریال راه اندازی شده است. کرمی بیان کرد: این محصول مطابق با استانداردهای بین المللی تولید می شود. دکتربیژن شهبازخانی مدیرعامل انجمن سلیاک کشور دراین آیین اعلام کرد: تاکنون 15 هزار بیمار سلیاکی در ایران شناسایی شده است. وی ادامه داد: تا پیش از این برای تامین مواد غذایی مناسب این بیماران در کشور با مشکل مواجه بودیم که با تولید انبوه مواد غذایی بدون گلوتن درکارخانه بهاران گل البرز مشکل غذایی این بیماران برطرف می شود. شهباز خانی گفت: طبق بررسی ها از هر یکصد نفر در ایران یک نفر به بیماری سلیاک (نوعی بیماری گوارشی) وجود دارد و این بیماران به مواد غذایی دارای گلوتن نظیر آرد، نان و بسکویت حساسیت رژیمی دارند. همچنین به گفته برخی مسوولان انجمن سلیاک ایران، پس از برگزاری نخستین همایش سلیاک درآبان ماه سال 1392و انعکاس رسانه ای مشکلات بیماران سلیاکی، راه اندازی خط تولیدی مواد بدون گلوتن توسط بخش خصوصی سرعت بیشتری به خود گرفت. بیماری سلیاک یک اختلال خود ایمنی است که روده کوچک را دربرمی گیرد و فرد مبتلا به بیماری سلیاک با استعداد ژنتیکی این بیماری به دنیا می آید که بر اثر مصرف گلوتن به مرور زمان علائم بیماری درآن بروز می کند. بسیاری از افراد، علائم بیماری را در سنین کودکی یاجوانی نشان می دهند ولی علائم و نشانه های بیماری سلیاک در برخی افراد مبتلا تا سنین میانسالی و پیری به صورت واضح خود را نشان نمی دهد. شایع ترین علائم این بیماری شامل نفخ ، درد شکم ، اسهال یا یبوست ، کم خونی ، اختلال دررشد کودکان ، غیر طبیعی بودن آنزیم های کبد، نرمی یا پومکی استخوان و ...است. در گذشته تصور می شد که بیماری سلیاک یک بیماری نادر است اما در مقالات اخیر گزاش شده که شیوع بیماری سلیاک به ازای هر 100 نفردر ایران، 10 نفر مبتلا به حساسیت به گلوتن هستند.
منبع ایرنا