تولید سالانه بیش از 1400 هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی در البرز
سپیدارآنلاین: گروه اقتصادی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز گفت که سالانه 910 هزار تن انواع محصولات زراعی و 521 هزار تن انواع محصولات باغی در این استان تولیدمی شود.
سید مجید موسوی در جمع خبرنگاران در خصوص ظرفیت های بخش کشاورزی استان البرز، اظهار داشت: البرز با وسعت 5 هزار و 284 کیلومتر مربع 0.31 درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده است.
وی سطح اراضی قابل کشت استان را 65 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان 38 هزار و 241 هکتار و اراضی باغی آن نیز 24 هزار و 141 هکتار وسعت دارد که محصولاتی همچون گندم، جو، کلزا، ذرت علوفه ای، یونجه، انواع سبزی و صیفی، هلو، شلیل، انواع آلو، سیب درختی، آلبالو، گیلاس، گردو و محصولات گلخانه ای در این اراضی تولید می شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز ادامه داد: سالانه حدود 453 هزار تن انواع محصولات دامی شامل شیر، گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ، ماهی و عسل برای تامین نیازهای مشتریان تهران و البرز در این استان تولید می شود. وی تولید بیش از 90 هزار تن تخم مرغ (چهارمین تولید کننده تخم مرغ کشور)، نهمین تولید کننده شیرخام کشور و استقرار بزرگترین واحدهای گاو شیری در استان، وجودپتانسیل ذخیره سازی محصولات کشاورزی جهت تنظیم بازار با ظرفیت 6 سردخانه (35 هزار تن در استان) را از جمله ظرفیت های استان برشمرد. موسوی استقرار 135 هکتار نهالستان با تولید بیش از 14 میلیون نهال در سال، وجود 213 هکتار گلخانه سبزی و صیفی و گیاهان زینتی، استقرار بیش از 60 واحد فعال صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی را از دیگر ظرفیت های موجود در حوزه کشاورزی استان عنوان کرد. وی اضافه کرد: با توجه به تنوع شرایط اقلیمی، وجود اراضی مستعد کشاورزی و راه های ارتباطی مناسب زمینی و هوایی، استقرار مراکز علمی و آموزشی و تحقیقاتی ملی کشاورزی و دامپروری، بهره مندی از کشاورزان و بهره برداران با آگاهی فنی و تخصص بالا، وجود تشکل های تخصصی، فراهم بودن بستر آگروتوریسم، وجود صادرکنندگان با سابقه و استقرار مزارع متعدد مرغ مادر از دیگر مزیت های استان البرز در زمینه کشاورزی است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در پایان با اشاره به برنامه های سازمان جهاد استان افزود: توجه به برنامه های افزایش بهره وری به خصوص در حوزه آب کشاورزی، توجه به اشتغال فراگیر و توسعه پایدار روستایی در بخش کشاورزی، توسعه کشت گیاهان دارویی و گلخانه ای، توسعه امر مکانیزاسیون، توجه به تولید محصولات سالم با استفاده از انواع مبارزات بیولوژیک و غیرشیمیایی توسعه باغات با انواع گونه های پربازده و مقاوم به خشکی به خصوص اراضی شیب دار از جمله فعالیت های اجرایی، ترویجی و سیاست گذاری بوده که امیدواریم با همت مسئولین و کشاورزان محقق شود.
منبع ایرنا