سالانه ۶۵۰ تن گوشت بوقلمون در البرز تولید می شود
سپیدارآنلاین: گروه اقتصادی
مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان البرز گفت: سالانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت بوقلمون در واحدهای تولیدی پرورشی مجاز این استان تولید می شود.
جید مرادخانی افزود: در این استان ۱۴ واحد پرورش بوقلمون با ظرفیت اسمی ۶۸ هزار قطعه وجود دارد که از این تعداد در زمان حاضر ۶ واحد فعال هستند.وی با بیان اینکه در این ۶ واحد حدود ۳۵ هزار قطعه بوقلمون در حال پرورش است، اظهار داشت: استان البرز نیز دارای ۱۱ واحد پرورش شترمرغ شامل پنج واحد دارای مجوز جهاد کشاورزی و ۶ واحد فاقد مجوز است.مرادخانی ظرفیت واحدهای مجاز بهره برداری شترمرغ البرز را هفت هزار و ۷۵۲ قطعه اعلام کرد و گفت: همچنین از واحدهای فاقد مجوز، ۲ واحد با ظرفیت حدود ۲۷۰ قطعه فعال هستند و این در حالی است که تمام ۱۱ واحد بهره برداری شترمرغ استان در سامانه سماصط (سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور) ثبت شده اند.مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان البرز اضافه کرد: در این واحدهای تولیدی سالانه ۵۱ تن گوشت شترمرغ، هفت هزار و ۲۰۰ عدد تخم شترمرغ، ۸۸۰ کیلوگرم پر شترمرغ و مقادیری روغن شترمرغ تولید می شود.وی با اشاره به اینکه در استان ۷۰ قطعه شترمرغ مولد نیز داریم، گفت: ۲ واحد تولیدی فرآورده های جانبی شترمرغ همچون صابون، شامپو و کرم های دستی فعال است.
تولیدسالانه ۱۰۰ تن گوشت بلدرچین
مرادخانی بیان داشت : در استان البرز فقط یک واحد پرورش بلدرچین دارای مجوز از سوی جهاد کشاورزی با ظرفیت اسمی ۶۷ هزار و ۵۰۰ قطعه فعال است که این واحد به طور همزمان در عرصه پرواری و تخم گذار فعالیت می کند.وی افزود: با وجود اینکه ظرفیت اسمی این واحد ۶۷ هزار و ۵۰۰ قطعه است اما سالانه حدود ۷۷ هزار و ۵۰۰ قطعه بلدرچین پرورش می دهد.مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان البرز گفت: در این واحد تولیدی سالانه ۱۰۰ تن گوشت و یک میلیون و ۸۰۰ هزار عدد تخم بلدرچین تولید می شود.همچنین استان البرز یکی از قطب های تولید تخم مرغ در کشور است به طوریکه در این استان ۱۱۰ واحد مرع تخم گذار به ظرفیت ۸.۵ میلیون قطعه در هر دوره پرورش فعال است.استان البرز به لحاظ جایگاه تولید تخم مرغ در کشور رتبه پنجم را دارا است که حدود ۹.۵ درصد تولید کشور را با تولید ۹۲ هزار تن در سال گذشته به خود اختصاص داده است.این در حالی است که البرز سه دهم درصد مساحت کشور را دارد اما ۹.۵ درصد تولید تخم مرغ کشور را عهده دار است .همچنین ظرفیت واحدهای مرغ گوشتی استان البرز در کل چهار میلیون و ۷۰۰ قطعه است ولی تولید با ۶۰ درصد این ظرفیت انجام می شود.
منبع ایرنا