26 شهریور 1404
شماره خبر: 331093

خودکفایی کشور در تولید هسته های اولیه بذر

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی



رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: با تلاش بی وقفه محققان و پژوهشگران بخش کشاورزی، ایران اسلامی در تولید هسته های اولیه بذر به خودکفایی دست یافت.
" محمد زمانیان" در گردهمایی سالانه برنامه ریزی تحقیقات و تولید بذور پرورشی کشور موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر افزود: برنامه هفتم توسعه ، الگوی کشت و سند امنیت غذایی مورد توجه ویژه است که با توجه به این اسناد اقدامات خوبی داشتیم .وی بیان کرد: یکی از اقدامات تولید هسته های اولیه بذور است که نه فقط نیاز سالانه بلکه براساس آمار چهار برابر نیاز بذور گواهی شده است .رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی گفت: از نظر ارزش ریالی این هسته های اولیه ۵۰۰میلیارد ریال ارزش دارند و هرساله در موسسه تولید می شوند .وی یاد آورشد: سال گذشته در بخش غلات سه رقم که ۲ رقم گندم بود معرفی شده است .
ضریب نفوذ گندم ۸۶درصد است
زمانیان گفت: اکنون گندم آبی ضرب نفوذ ۸۶ درصدی در کشور دارد و به طور کلی غلات بخش تپنده موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی است که ماحصل فعالیت های آن ۲۱۱ رقم بوده است .رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی یادآورشد: بخش غلات این موسسه در سال گذشته با مدیریت و صیانت از هسته های اولیه بذور اقدامات موثری داشت .وی تاکید کرد: بخش غلات در شرایط تنش عملکرد خوبی ارایه داشته و سال گذشته سرمای اسفند ماه و تغییر اقلیم درسال جاری را داشتیم اما این بخش در پنج سال اخیر ۱۸ رقم گندم را متحمل به خشکی و از نظر شوری ۹ رقم گندم و پنج رقم جو را معرفی کرده است .
معرفی ۴۳ رقم برای شرایط تنش
زمانیان اضافه کرد: آمار نشان می دهد که ۴۳ رقم برای شرایط تنش در تولید غله و گندم معرفی شده که کشت آنها ۷۵۱ میلیون مترمکعب صرفه جویی آب دارد .وی یاد آورشد: از دیگر اقدامات موثر رصد به موقع بیماری ها بوده که تعیین اطلس گندم و جوی ایران مورد توجه قرار گرفته است .رییس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه سه هزار گونه وارد بخش آزمایشگاه شده و مورد تجزیه و ارزیابی قرار می گیرد.زمانیان اضافه کرد: براساس مطالعات و پژوهش های صورت گرفته ۸۰ درصد گندم داخل کیفیت خوب را دارا است که این نتیجه را مدیون اصلاح ژنیتکی محققان بخش کشاورزی هستیم.


منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود