روزه چربی خون را تنظیم می کند
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی البرز گفت: طبق بررسی های علمی، روزه گرفتن برای مبتلایان به چربی خون بسیار مفید بوده و میزان چربی بدن را کاهش می دهد.
ˈسارا حکیم افزود:دراغلــب بیماری هایی که عادات غلط غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزه داری مفید است. وی با اشاره به اینکه بسیاری از روزه داران هنگام سحر غذاهای پرچرب و پرکالری مصرف می کنند، اظهار کرد: مصرف مواد غذایی پرچرب به خصوص در هوای گرم سبب تشنگی شدید و کم آبی بدن می شود. وی با اشاره به اینکه استفاده از غذاهای کم چرب و مواد غذایی پرفیبر مثل میوه ها و سبزی ها برای سلامتی مناسب است، افزود: موادغذایی پرفبیر آب زیادی در خود جذب می کند و می تواند در پیشگیری یا کاهش تشنگی موثر واقع شود. حکیم گفت: مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری به ویژه بین غذا توصیه نمی شود زیرا سبب رقیق شدن شیره معده و آنزیم های گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می شود. وی افزود: مصرف مایعات مثل آب آشامیدنی، آب میوه، شیر کم چرب، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن کمک می کند که تعادل آب و الکترولیت های بدن در هنگام روزه داری حفظ شود. وی تاکید کرد: در هنگام افطار مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروه های غذایی شیر و لبنیات ، میوه و سبزی، نان و غلات برای افزایش قند خون توصیه می شود. حکیم خاطرنشان کرد: خوردن سبزی و میوه در هنگام افطار و برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می شود. وی با اشاره به اینکه افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت، گفت: روزه دار تا حد امکان باید به جای مصرف انواع شیرینی مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده کند.
منبع ایرنا