تذکرات بهداشتی دام قبل و بعد ذبح توسط دامپزشکی ساوجبلاغ
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
دکتر حسین زاده مدیر دامپزشکی این شهرستان گفت باید بدانیم دامهایی که برای کشتار و تأمین گوشت در نظر گرفته می شوند،در معرض دو نوع آلودگی قرار دارند آلودگی های اولیه که شامل ابتلا به .....
انواع بیماریهای دامی یامشترک بین انسان ودام است وآلودگیهای ثانویه که درحین اعمال کشتارگاهی، ذبح و حمل و نقل درشرایط غیر بهداشتی رخ میدهد.برای تشخیص بیماری در دام ها،شرط اصلی کشتار این دام ها در کشتارگاه ها و به خصوص در کشتارگاه های صنعتی و انجام بازرسی گوشت،قبل و بعد از کشتار،توسط بازرسان است.در صورت مصرف گوشت های کشتار شده در خارج از کشتارگاه،احتمال ابتلای انسان به آلودگی ثانویه بمراتب افزایش می یابد.اصول کلی بازرسی گوشت شامل معاینه دام زنده قبل از کشتار ، بازرسی لاشه و احشاءبعد از کشتار و در صورت لزوم انجام آزمایشات مختلف می باشد . بازرسی قبل از كشتار50درصد عملیات بازرسی گوشت را شامل می شود و علاوه بر اینکه کمک موثری در تشخیص بيماری و عوارض در هنگام بازرسی پس از کشتار می نماید ، تشخیص بعضی از بیماریها از جمله هاری ،کزار ، جنون گاوي و بعضی مسمومیت ها که در لاشه هیچ علامتی ندارند و در بازرسی پس از کشتار قابل تشخیص نمی باشند را ممکن ميسازد.دکتر حسین زاده ریاست اداره دامپزشکی شهرستان ساوجبلاغ با اشاره به اهمیت رعایت مسایل بهداشتی در امر تامین گوشت مورد نياز شهروندان گفت: در بحث کشتارگاه تلاش خاصی برای مبارزه با بیماریها شده است در شهرستان تمام کشتارگاههای طیور و دام از سوی اداره دامپزشکی رصد و سرکشی می شوند .به علت اطلاعرسانیهای انجامشده، هوشیاری مردم و رعایت اصول و نکات بهداشتی توسط مردم، مراکز عرضه گوشت و کشتارگاههای دام، تا این لحظه موردی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در شهرستان مشاهده نکردهایم.
منبع:روابط عمومی دامپزشکی شهرستان ساوجبلاغ