گرانفروشی برخی نانواییها در کرج
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان کرج گفت: اگر در میان نانواییهای شهر تخلفی مشاهد شود مربوط به نانواییهای سنگک است زیرا نرخ کارشناسانهای برای آنها تعیین نشده است.
حجت الله نصری در گفتگو با خبرنگارمهر با اشاره به موضوع کم فروشی برخی از نانوایی ها در استان که از سوی تعزیرات حکومتی نیز مطرح شده است، گفت: وقتی صحبت از کم فروشی نان به میان می آید در واقع منظور وزن چانه آن است، بازرسان سازمان صمت و اتاق اصناف هنگام مراجعه به نانوایی ها، چانه های نان را وزن می کنند و اگر کمتراز آنچه باشد که در ستاد تنظیم بازار مصوب شده مراتب به تعزیرات حکومتی گزارش می شود تا بر اساس قانون با واحدهای متخلف برخورد شود.وی با بیان اینکه واحدهای متخلف ابتدا مشمول جریمه می شوند و در صورت تکرار تخلف حتی ممکن است جواز کسب آنها باطل شود، گفت: در بازرسی هایی که بطور پیوسته از واحدهای نانوایی لواش و بربری دولتی و آزادپز سطح شهر کرج انجام می شود، این واحدها نه تنها کم فروشی نداشتند بلکه وزن چانه خمیر را بیشتر از میزان مصوب شده منظور می کردند.
نرخ نان سنگک کارشناسانه نیست
رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان کرج با بیان اینکه اگر در میان نانوایی های شهرمان مواردی از تخلف مشاهد شود مربوط به نانوایی های سنگکی است، گفت: دلیلش این است که برای نانوایی های سنگکی پز نرخ درست و کارشناسانه ای تعیین نشده است و با توجه به این موضوع احتمال اینکه دچارتخلف شوند وجود دارد.نصری با این توضیح که بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازاراستان البرز قیمت هر نان سنگکی در واحدهای آزادپزشهرستان کرج برابر هزار و ۶۰۰ تومان تعیین شده بود، افزود: این مبلغ برای هر نان سنگکی در واحدهای نانوایی با سهمیه آرد دولتی برابر هزار و ۱۰۰ تومان است، اما وزن چانه نان در این واحدهای دولتی سنگک پز ۵۶۰ گرم مصوب شد؛ درحالی که این وزن برای چانه نان سنگک مناسب نیست و کیفیت آن را بسیار پایین می آورد.به گفته وی در حال حاضر بیشترین شکایات مردمی به اتحادیه نانوایان شهرستان کرج و یا بازرسی سازمان صمت در خصوص تخلف واحدهای نانوایی سنگکی به دلیل عدم رضایت از کیفیت این نان ها است، اگر بخواهیم نان سنگک با کیفیت به مردم تحویل دهیم حداقل وزن چانه خمیرآن باید ۷۰۰ گرم باشد.
فروش اجباری نان سنگک کنجدی
رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان کرج با اشاره به اینکه بیش از ۹۹درصد تخلفاتی که نانوایی های سنگکی مرتکب می شوند بدین صورت است که برای افزایش قیمت نان میزان کنجد مورد استفاده در آن را بیشتر می کنند، گفت: وقتی برای پیگیری شکایات مردمی در خصوص یک واحد نانوایی به به آنجا مراجعه می کنیم، می بینیم که در کل خرید نان سنگک کنجدی را رسم کرده اند، در این حالت مشتریان برای اینکه مدت طولانی در صف نمانند مجبور می شوند تنها همان نان را خریداری کنند، این کار یک تخلف است که واحد نانوایی مورد نظر مرتکب شده است.نصری با تاکید بر اینکه به نانوایی های سنگکی در خصوص میزان استفاده از کنجد در نان تذکرات لازم داده شده است، گفت: تنها در صورتی که مشتری نان سنگک کنجدی بخواهد باید آن را در اختیار مشتری قرار دهند، در این میان اگر مشتری خودش بخواهد که میزان کنجد بیشتری در نانی که سفارش داده استفاده شود و در مقابل هزینه اضافی آن را پرداخت کند انجام این کار مانعی ندارد.
مردم گرانفروشی نان را گزارش کنند
وی در پاسخ به این پرسش که قیمت نان در برخی از نانوایی های سنگکی که مردم از آنها شکایت دارند چه اندازه با قیمت مصوب آن تفاوت دارد، گفت: بر اساس گزارش های مردمی که از نانوایی های سنگکی دولتی و آزادپز متخلف و گرانفروش کرج هر دو اعلام می شود، این است که به بهانه استفاده از کنجد بابت هر نان سنگک کنجدی از دو هزار تا ۲ هزار و ۵۰۰ تومان از مشتریان دریافت کرده اند.رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان کرج با اشاره به اینکه بعد از دریافت شکایات مردمی از گرانفروشی در یک واحد نانوایی به آنجا مراجعه می کنیم و تذکرات و اخطارهای لازم داده می شود، افزود: اما اگر بازهم دچار تخلف شوند و شکایات مردمی از این واحدها را دریافت کنیم موارد مربوطه را به بازرسی سازمان صنعت، معدن، تجارت و اتاق اصناف مرکز استان البرز ارجاع می دهیم.
منبع مهر