29 آبان 1402
شماره خبر: 295992

همایش نان کامل نان سالم با هدف تولید نان کامل در استان البرز برگزار شد

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



درراستای تولید نان کامل در استان البرز همایش نان کامل نان سالم با همراهی فرهیختگان علمی از حوزه ی وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی وسیاستگزاران وزارت کشور واستانداری البرز با همت اداره ی غله استان و دانشگاه علوم پزشکی البرز برگزار شد.
این همایش فرصت خوبی را جهت حساس سازی ؛حمایت طلبی و مشارکت ذی نقشان درراستای دست یابی به نان سالم که یک مطالبه عمومی سلامت می باشد را فراهم آورد تا با تبادل اطلاعات ،از فرایند تهیه ی نان کامل از مزرعه تا سفره آگاه شوند.کارشناسان و بازرسان مراکز بهداشت استان وهمکاران معاونت غذا و دارو از مدعوین این همایش بودند که مقرر گردید بر اساس سند سلامت و امنیت غذایی نسبت به ارائه آموزش های لازم به مجریان برنامه و نظارت بر اجرای صحیح برنامه ،اقدام نمایند.این همایش با حضور جمعی از مسیولین کشوری ، استانی و رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز. برگزار شد .در این همایش «احمد اسماعیل‌زاده» مدیر کل دفتر تغذیه وزارت بهداشت گفت: اردیبهشت ماه، سند دانش بنیان امنیت غذایی تغذیه در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مصوب شد که این مهم نشان می دهد برای سیاست گذاران، موضوع تغذیه و امنیت غذایی اهمیت زیادی دارد.وی ادامه داد: اگر در کشور مصرف غلات و نان به سمت استفاده از غلات کامل پیش برود تا حدود زیادی می توان در پیشگیری از این بیماری ها موثر بود.مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: نان بخش مهمی از غذای اصلی و پایه مردم جهان را تشکیل می دهد و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز مردم از طریق نان تامین می شود.اسماعیل‌زاده اظهار کرد: بهبود کیفیت نان و رفع مشکلات بهداشتی در فرآیند تولید نان از جمله کیفیت گندم و آرد مصرفی، شیوه تخمیر آرد و استفاده غیرمجاز مانند جوش شیرین و بلانکیت در تهیه نان، نوع حرارت مورد استفاده برای پخت نان، میزان ضایعات و دور ریز نان و غنی سازی آرد و نان از جمله چالش های نان محسوب می شود.وی ایجاد یک کارخانه آرد کامل تا پایان سال جاری و سه کارخانه آرد کامل در همه استان ها تا پایان سال آینده، ارزیابی مدیریتی و علمی آثار مصرف نان کامل بر سلامت مصرف کنندگان توسط دفتر بهبود تغذیه، برنامه آموزش همگانی در خصوص نقش نان کامل در سلامت، تشکیل کمیته فنی نان کامل و غذای سالم در سفره مردم در دانشگاه، بازنگری برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک توسط دفتر بهبود تغذیه را از برنامه‌های اولویت‌دار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد.مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به احیای نان کامل در استان اشاره کرد و گفت: هدف از برگزاری این همایش احیای نان کامل در استان عنوان کرد.وی بیان کرد: متوسط مصرف سرانه نان در دنیا ۶۵ کیلوگرم است و در ایران سالانه ۳۷ درصد بیش از این میزان است.اسماعیل‌زاده افزود: ۱۵ تا ۱۶ درصد نانوایی‌های کشور از جوش شیرین در طبخ نان استفاده می‌کنند که از چالش‌های بزرگ طبخ نان است. و گفت آنچه به عنوان دغدغه به آن پرداخته شده میزان مصرف نمک در خمیر نان است که در ۲۰ سال گذشته این مهم کنترل شده که کنترل مصرف جوش شیرین در تولید نان نیز در دستور کار قرار دارد.
وی در ادامه افزود: احیای این مهم فقط با وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی نیست و نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها است.گفتنی است در این همایش ضمن اشاره به مزایای مصرف نان کامل و سالم گزارشی از هدف برگزاری این همایش و توصیه به مصرف نان کامل و راه اندازی کارخانه آرد با غله کامل و افزایش تعداد نانوایی ها با پخت نان سبوس دار در استان توسط سخنرانان اشاره شد.در ادامه با بیان اینکه قوت غالب مردم نان است گفته شد استفاده از نان کامل به دلیل فواید بسیار باید به عنوان یک فرهنگ ترویج شود.
در ادامه گفته شد که افراد جامعه به دلیل عدم استفاده و دریافت ناکافی فیبر کامل دچار بیماری هایی از جمله دیابت، سرطان دستگاه گوارش و روده بزرگ می شوند که استفاده از نان کامل به پیشگیری از این بیماری ها کمک می کند.سپس گفته شد که استفاده از نان کامل به طور چشمگیری باعث کاهش ضایعات نان نیز می شود.همچنین در حاشیه این همایش به صورت نمادین، با آرد کامل، نان کامل پخت و در بین مدعوین توزیع شد.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود