14 اردیبهشت 1404
شماره خبر: 323786

اشتغال‌زایی، خدمات جهادی و تأسیس مزرعه خورشیدی

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز از فعالیت گسترده گروه‌های جهادی در عرصه‌های مختلف خدمت‌رسانی، توزیع بسته‌های معیشتی، بازسازی منازل مددجویان، احداث نیروگاه خورشیدی و اشتغال‌زایی برای هزاران نفر در استان خبر داد.
سرهنگ محمد فلاحتکار، مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز در نشست خبری با اصحاب رسانه با حضور سرهنگ پاسدار رمضانعلی چوبداری مسئول روابط عمومی سپاه استان البرز با اشاره به فرمان مقام معظم رهبری برای تأسیس بسیج سازندگی گفت: این نهاد با هدف جبران خلأ پس از ادغام جهاد سازندگی و وزارت کشاورزی و برای تداوم فعالیت‌های جهادی شکل گرفت و با رویکرد خدمت مردم به مردم، آثار ماندگاری در کشور بر جای گذاشت.
وی حضور مؤثر گروه‌های جهادی در بحران‌هایی همچون سیل، زلزله و شیوع کرونا را نمونه‌ای از این فعالیت‌ها برشمرد و تأکید کرد: هدف اصلی این حرکت‌ها خدمت بی‌منت به مردم بر اساس فرمایشات رهبر انقلاب است. فلاحتکار از ایجاد دو قرارگاه پهنه‌ای در استان با حضور ۱۶ گروه جهادی و ۲۱۱ نفر خبر داد و گفت: ۱۱ قرارگاه منطقه‌ای با مشارکت ۱۰۳ گروه جهادی و ۱۶۱۹ نفر نیز در حال فعالیت هستند.به گفته وی، پنج قرارگاه محلی با ۵۵ گروه جهادی و ده قرارگاه ویژه در محله‌های خاص با ۲۰ گروه جهادی و ۲۸۶ نفر نیز راه‌اندازی شده‌اند. علاوه‌بر این، ۹ قرارگاه تخصصی با ۶۴۵ نیروی متخصص فعال شده که مجموعاً ۳۷ قرارگاه با ۱۵۹ گروه جهادی و ۲۹۳۷ نفر در حال فعالیت هستند. در کل، استان البرز میزبان ۱۶۷۳ گروه جهادی است که در مواقع بحرانی به‌سرعت وارد میدان می‌شوند.وی از توزیع ۱۲۶ هزار و ۸۵۴ بسته معیشتی در قالب نهضت کمک‌های مؤمنانه، قربانی و توزیع گوشت بین نیازمندان، اهدای ۳۳۸ سری جهیزیه، ۳۸ هزار بسته پوشاک، ۵۷ هزار ویزیت رایگان، ۳۵ هزار بسته دارویی و بازسازی ۵۴ منزل مددجویان خبر داد. همچنین، ۱۸ واحد مسکونی ساخته و تحویل شده و ۱۴ واحد دیگر نیز در هفته بسیج سازندگی تحویل خواهد شد.از دیگر اقدامات انجام‌شده می‌توان به آزادی ۱۵۴ زندانی، توزیع ۴۱ هزار بسته لوازم‌التحریر، تعمیر شبکه آب ۱۰ روستا، آسفالت راه‌های ۸ روستا، احداث ۴ سالن ورزشی، راه‌اندازی ۲۲ کارگاه اشتغال و احداث دو گلزار شهدا و دو خانه عالم اشاره کرد. مجموع ارزش اقلام جمع‌آوری‌شده در قالب کمک‌های مؤمنانه ۶۰۰ میلیارد تومان بوده که هیچ ردیف بودجه‌ای دولتی نداشته و حاصل مشارکت مردمی است.فلاحتکار همچنین از پرداخت ۲۷۴ میلیارد تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی و اشتغال‌زایی برای ۲ هزار نفر خبر داد و افزود: با حمایت از ۱۸ واحد تولیدی در آستانه تعطیلی، حدود ۴۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری مجدد انجام شد.
وی درباره پروژه نیروگاه خورشیدی نیز گفت: به‌دلیل چالش‌های فنی در اجرای طرح پنل خورشیدی بر پشت‌بام خانه‌های دهک پایین، تصمیم بر احداث مزرعه خورشیدی گرفته شد. برای این منظور، دو هکتار زمین در نزدیکی شهرک صنعتی کوثر اشتهارد اختصاص یافت و نیروگاهی با ظرفیت یک مگاوات در حال احداث است. ۲۰۰ نفر از دهک‌های پایین جامعه در این طرح سهیم بوده و ماهانه بین یک تا ۱.۲ میلیون تومان از محل فروش برق درآمد دارند. اقساط این طرح از سود فروش برق پرداخت می‌شود و این مدل به‌عنوان اولین نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی تجمیعی در استان، الگویی موفق برای نهادهای حمایتی محسوب می‌شود.
فلاحتکار افزود: با توجه به افزایش نرخ برق در بورس، درآمد این افراد احتمالاً سالانه دو تا سه برابر خواهد شد. اجرای این پروژه در هفته بسیج سازندگی از ۱۵ تا ۲۲ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود و انتظار می‌رود طی چهار ماه آینده به بهره‌برداری برسد.وی با تأکید بر لزوم حمایت از خانواده‌های شهدای جهادگر و پیگیری این مطالبه از طریق رسانه‌ها گفت: این قشر مظلوم هیچ‌گاه حمایتی مانند سایر شهدا دریافت نکرده‌اند و ضروری است در نظام حمایت اجتماعی مورد توجه قرار گیرند.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود