تاکید بر لزوم توجه ملی به وضعیت بازنشستگان
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
در نشست هماندیشی روسای کانونهای بازنشستگی استان البرز با مدیرعامل شرکت بیمه آتیهسازان حافظ که در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی برگزار شد، جمعی از مسئولان و نمایندگان بازنشستگان با بیان دغدغهها و مطالبات خود، خواستار اصلاح در نحوه اجرای قراردادهای بیمه تکمیلی، افزایش شفافیت و توجه جدی به کرامت و سلامت بازنشستگان شدند.
نشست تخصصی بررسی وضعیت بیمه و درمان بازنشستگان استان البرز با حضور مسئولان کانونهای بازنشستگی استان، مدیرعامل بیمه آتیهسازان حافظ و ناظران صندوق بازنشستگی ظهر سه شنبه در سالن زنده یاد دکتر مرتضی کاوه موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی برگزار شد.در ابتدای این نشست، کمالی دهقان، رئیس کانون بازنشستگان موسسه رازی و پدر شهید مدافع حرم، باخوشامدگویی به مهمانان و تبریک ولادت امام رضا (ع) اظهار کرد: بسیار خرسندیم که میزبان این جمع ارزشمند در موسسهای هستیم که نزدیک به ۱۰۰ سال قدمت دارد و یکی از افتخارات علمی و تولیدی کشور در حوزه سلامت انسانی و دامی است.وی، با اشاره به نقش کلیدی موسسه رازی در تامین سلامت جامعه افزود: «شاید بسیاری ندانند که 6 واکسن پزشکی سبد واکسیناسیون اجباری کشور، از جمله واکسن فلج اطفال، در این موسسه تولید میشود. همچنین سایر فراورده های بیولوژیک و واکسنهای دام و طیور، در سطحی منحصر به فرد در موسسه رازی به تولید می رسد و آثار محصولات این مجموعه در تمام خانوادههای ایرانی وجود دارد.رئیس کانون بازنشستگان موسسه رازی، بر اهمیت تبادل تجربیات و رسیدگی به دغدغههای بازنشستگان تاکید کرد و یادآور شد: موسسه رازی به عنوان یک مرکز علمی و تولیدی پیشرو، در خدمت ارتقاء سلامت کشور بوده و این پیشینه باید در روند رسیدگی به وضعیت بازنشستگان مدنظر قرار گیرد.
استان البرز با جمعیتی بالغ بر ۱۵۰ هزار بازنشسته نیازمند توجه ویژه در حوزه بیمه و درمان است
در ادامه این نشست، مدیر کانون بازنشستگان کشوری استان البرز، با انتقاد از وضعیت موجود بیمههای درمانی و خدمات حمایتی، خواستار بازنگری جدی در نحوه تعریف خدمات، نحوه اجرای قراردادها و توجه فوری به وضعیت بازنشستگان شد.کردی، با اشاره به اینکه استان البرز به دلیل موقعیت جغرافیایی خود، میزبان جمعیت بزرگی از بازنشستگان سراسر کشور است، گفت: در کنار آن، مهاجرت گسترده از سایر استانها باعث شده تا خدمات ما عملاً به بیش از ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار نفر بیمهشده در استان ارائه شود.وی تصریح کرد: البرز با پایینترین ضریب تخت بیمارستانی و مهاجرت بالا، به شدت تحت فشار است. در عین حال، بسیاری از دستگاهها، کانون بازنشستگان ندارند و حمایت از آنها ناکافی است.کردی با انتقاد از حذف دیابت نوع ۲ از پوشش بیمهای، تاکید کرد: دیابت نوع یک و دو نباید از خدمات خاص حذف شوند؛ داروهای این افراد مکمل نیست، بلکه حیاتیاند. کردی ادامه داد: وقتی بیماری دیابت نوع یک یا دو با درصد بالایی از شیوع، بهعنوان بیماری خاص تلقی نمیشود و داروهای مکمل مربوط به آن با سقف سه میلیون تومان محدود میشود، این سوال پیش میآید که آیا درک دقیقی از وضعیت سلامت بازنشستگان وجود دارد؟ بیمهگذار باید بداند که یک فرد دیابتی یا دارای فشار خون مزمن، نیاز به داروهایی فراتر از اقلام رایج دارد. این داروها، مکمل نیستند بلکه شرط بقا فرد هستند. کردی، با اشاره به پیشنهادات مشخص استان البرز برای بهبود خدمات بیمهای، عنوان کرد: در البرز آمادگی داریم به عنوان پایلوت اجرای طرحهای درمانی و بیمهای کشور انتخاب شویم. پیشنهاد ما قرارداد بیمه مکمل اکمل به مبلغ ۸۰۰ هزار تومان با همکاری آتیهسازان حافظ است؛ مدلی که هماکنون در مشهد و تهران نیز اجرا شده است.وی با اشاره به گستردگی جمعیت تحت پوشش گفت: «ما با جمعیتی چند میلیونی از بازنشستگان و خانوادههایشان مواجه هستیم. وقتی این جمعیت را با ضریب اعضای خانواده در نظر بگیریم، عدد نهایی به طرز چشمگیری بالا میرود. این یک ظرفیت بینظیر است و اگر استان البرز را به عنوان پایلوت کشوری انتخاب کنید، ما با تمام توان در کنار شما خواهیم بود. این نماینده بازنشستگان، با استقبال از حضور میدانی و نظارت مستقیم مدیرعامل شرکت آتیهسازان حافظ گفت: آمادگی داریم استان البرز در قالب پایلوت، الگویی نوین از نظارت دقیق و مشارکت فعال بازنشستگان در فرآیند ارزیابی خدمات درمانی انتخاب شود.رئیس کانون بازنشستگان کشوری استان البرز، همچنین از مسئولان خواست تصمیمات را از حالت متمرکز خارج کرده و اختیار بیشتر به مدیران استانی بدهند.
مراقب باشیم کرامت بازنشستگان زیر سایه قراردادها نادیده گرفته نشود
مدیر کانون بازنشستگان کشوری استان البرز، در ادامه سخنانش، با بیان اینکه دولت باید در سیاستگذاریهای درمانی بازنشستگان دقت بیشتری به خرج دهد، افزود: متاسفانه برخی تصور میکنند بازنشستگان آگاهی کافی ندارند یا پیگیر نیستند، در حالی که بسیاری از این عزیزان سالها در سطوح مدیریتی، آموزشی و خدماتی کشور ایفای نقش کردهاند. از معلمان گرفته تا کارگران شریف و بازنشستگان وزارتخانهها؛ این افراد شایسته بهترین حمایتها هستند.وی، خواستار جدیت در رفع دغدغه های درمانی بازنشستگان شد و گفت: به ویژه در حوزه بیماریهای خاص، اقدامات ملموس و عاجل انجام دهند و اجازه ندهند سلامت بازنشستگان قربانی تصمیمات سیاسی یا بروکراسی بیثمر شود.
استان البرز نیازمند توجه ویژه در حوزه بیمه و درمان بازنشستگان است / همکاری مثبت با بیمه آتیهسازان حافظ ادامه دارد
در ادامه این نشست که در سالن زنده یاد دکتر مرتضی کاوه موسسه رازی برگزار ش، شکری، از فعالان حوزه بازنشستگان استان البرز با اشاره به جمعیت بالای بازنشستگان در استان (بیش از ۱۲۰ هزار نفر)، خواستار نگاه ویژه مسئولان به وضعیت بیمه و خدمات درمانی شد و تصریح کرد: این حجم بالا، بار مالی سنگینی به ویژه در بخش بیمه تحمیل میکند و ما را در اجرای قراردادهای درمانی با چالشهای جدی مواجه کرده است.وی، تغییرات پیدرپی بیمهگرها از جمله انتقال از بیمه ملت به دانا بدون اطلاعرسانی موثر را عامل سردرگمی بازنشستگان دانست و گفت: متاسفانه این جابهجاییها بدون اطلاعرسانی و برنامهریزی موثر صورت گرفت و کاهش رضایتمندی بازنشستگان را به دنبال داشت. البته، با همکاری جدید با بیمه آتیهسازان حافظ، رضایتمندی افزایش یافته و امیدواریم این روند ادامه یابد.شکری همچنین با اشاره به مشکلات مربوط به بدهیهای معوق از قراردادهای گذشته با بیمه ملت، تأکید کرد که این موارد هنوز تعیین تکلیف نشدهاند. وی با بیان این که در سن بازنشستگی، نیاز به خدمات درمانی افزایش مییابد و هزینههای پزشکی نیز بالاست، از تلاش برای بهبود شرایط بیمه خبر داد و گفت: افزایش مبلغ قرارداد بیمه اکمل به ۴۰۰ هزار تومان در سال گذشته، یکی از گامهای مثبت در ارتقای خدمات بیمه به بازنشستگان عزیز بوده است.شکری، ضمن قدردانی از مجموعه مدیریت و کارکنان بیمه آتیهسازان در استان البرز به دلیل تعامل مثبت، همکاری نزدیک و برخورد شایسته با بازنشستگان، با اشاره به پتانسیل بالای استان در اجرای طرحهای ملی، بر آمادگی البرز برای تبدیل شدن به پایلوت ملی در اجرای طرحهای ارتقاء منزلت بازنشستگان تاکید کرد.
همکاری با بیمهها باید با درک شرایط واقعی بیمهشدگان همراه باشد
همچنین، شادبخش، رئیس کانون بازنشستگی تامین اجتماعی، بر لزوم ارتقای خدمات درمانی و توجه جدی به شرایط خاص بازنشستگان و بیمهشدگان تاکید کرد.وی، با اشاره به میانگین سنی بالای بیمهشدگان (عموما بالای 65 سال) و نیازهای درمانی ویژه آنها، تاکید کرد: برخی قراردادها مانند بیمه ملت متناسب با شرایط واقعی بازنشستگان نبودند و بیمهها باید خدمات را با درک عمیقتری نسبت به نیاز بیمهشدگان ارائه دهند.شادبخش، با بیان اینکه مراکز خدمات درمانی نباید نگاه تجاری صرف داشته باشند و مراکز ملکی تامین اجتماعی میتوانند خدمات درمانی با کیفیت و هزینه کمتر ارائه دهند، افزود: ارائه برخی خدمات مانند جراحی با تعرفههای پایینتر در مراکز تأمین اجتماعی نهتنها بار مالی بیمه را کاهش میدهد، بلکه به نفع بازنشستگان نیز هست.رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی، در پایان با اشاره به ظرفیت مراکز درمانی، فیزیوتراپی و چشمپزشکی تامین اجتماعی در البرز، تاکید کرد: «با حمایت بیمهها و اصلاح قراردادها، میتوان خدمات گستردهتر و باکیفیتتری به بیمهشدگان ارائه داد.وی با استقبال از اجرای طرحهای پایلوت در استان البرز، این استان را دارای ظرفیتهای اجرایی و نظارتی مناسب برای اجرای طرحهای ملی دانست. براساس این گزارش، حاضران در نشست خواستار بازنگری در سیاستهای بیمهای، توجه ویژه به بیماریهای مزمن، افزایش شفافیت در اجرای قراردادها، مشارکت مستقیم بازنشستگان در فرآیندهای نظارتی و بهرهگیری از ظرفیت استان البرز به عنوان پایلوت ملی شدند. همافزایی میان صندوق بازنشستگی کشوری، بیمهگر و کانونهای بازنشستگی، بهعنوان راهکاری عملی برای ارتقاء منزلت و سلامت بازنشستگان، بارها در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت.