12 شهریور 1405
شماره خبر: 349663

وقوفه مشارکتی قرآنی در البرز راه‌اندازی می‌شود

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



مدیرکل اوقاف البرز گفت: یک موقوفه مشارکتی در حوزه قرآن در حال راه‌اندازی است که با کمک‌های مردم شکل می‌گیرد.
وقف در سال‌های اخیر بیش از گذشته در مسیر پاسخگویی به نیازهای روز جامعه قرار گرفته است؛ از حمایت از فعالیت‌های قرآنی و اجتماعی گرفته تا اشتغال، درمان، مسکن، فناوری و حتی حوزه‌های دانش‌بنیان. در همین راستا، اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان البرز از اجرای طرح‌های جدیدی برای توسعه وقف‌های متناسب با نیازهای امروز جامعه خبر می‌دهد.
محمد مولایی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از کرج درباره آخرین وضعیت وقف‌های جدید در استان مطرح کرد: وقف‌های جدید در حوزه‌های مختلفی از جمله دانش‌بنیان، قرآن کریم، صنایع دفاعی و حوزه‌های اجتماعی انجام شده و بخشی از وقف‌ها به کمک به مساجد و امامزادگان اختصاص داشته است.وی در پاسخ به دغدغه افکار عمومی درباره نحوه هزینه کرد درآمد موقوفات در رابطه با سازوکاری برای شفافیت این درآمدها و هزینه‌ها بیان کرد: یک سامانه جامع در سطح کشور مورداستفاده قرار می‌گیرد که ما نیز در استان البرز به آن دسترسی داریم. تمام موقوفات و وقف‌نامه‌ها در این سامانه ثبت شده‌اند.مولایی اذعان کرد: هر زمان درآمدی برای یک موقوفه حاصل شود، این درآمد بر اساس نیت مشخص‌شده در وقف‌نامه و درصد تعیین‌شده، در سامانه ثبت و در همان مسیر هزینه می‌شود. استفاده از این سامانه باعث شده است فرآیند درآمد و هزینه موقوفات، هم شفاف بوده و هم امکان مدیریت، کنترل و نظارت بر آن وجود داشته باشد.مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز اظهار کرد: مسائلی مانند مسکن، اشتغال، ازدواج، درمان، محیط‌زیست و فناوری از نیازهای روز جامعه هستند که به واقفان توصیه می‌کنیم اموال خود را برای آن‌ها وقف کنند. ما به واقفان در زمینه انتخاب موضوع وقف مشاوره می‌دهیم و آن‌ها را راهنمایی می‌کنیم تا وقف خود را در حوزه‌هایی انجام دهند که موردنیاز جامعه است.
وی با اشاره به اینکه اما آن‌ها را مجبور نمی‌کنیم و تصمیم نهایی درباره نیت وقف با خود واقف است، عنوان کرد: یک موقوفه مشارکتی در حوزه قرآن کریم در حال راه‌اندازی است که با کمک‌های مردم شکل می‌گیرد. در قالب این طرح، یک «مزرعه پردازش اطلاعات» در البرز راه‌اندازی و درآمد حاصل از این پروژه اقتصادی صرف امور قرآنی می‌شود.مولایی با بیان اینکه درآمد این موقوفه برای فعالیت‌هایی از جمله برگزاری مسابقات قرآنی، کلاس‌های قرآن، کلاس‌های تفسیر و برنامه‌های حفظ قرآن کریم هزینه خواهد شد، به مشارکتی بودن این طرح اشاره و اضافه کرد: همه مردم استان البرز می‌توانند در این موقوفه مشارکت کنند و به‌نوعی واقف این پروژه اقتصادی باشند.مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود این پروژه از ماه اول یا دوم بتواند به درآمد برسد و درآمد آن برای توسعه فعالیت‌های قرآنی استان هزینه شود، خاطرنشان کرد: اخبار موجود، نویدبخش و امیدوارکننده است و حکایت از حرکت روبه‌جلوی استان البرز در حوزه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد.


منبع تسنیم

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود