11 شهریور 1404
شماره خبر: 330188

همایش "رسانه، وفاق و همبستگی ملی" در کرج

سپیدار‌آنلاین: گروه فرهنگی



همایش "رسانه، وفاق و همبستگی ملی" به همت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز و با همکاری مؤسسه فرهنگی‌ هنری دیده‌بان البرز مانا، در سالن کنفرانس باشگاه میلاد شهرداری کرج برگزار شد؛ رویدادی که با حضور خبرنگاران، فعالان رسانه‌ای و کنشگران فضای مجازی، به بررسی ابعاد جنگ روانی و نقش روایتگری در میدان نبرد رسانه‌ای پرداخت.
میزبان جمعی از خبرنگاران، فعالان رسانه‌ای و کنشگران فضای مجازی بود؛ اصحاب قلم و تصویر، بار دیگر در یک صحنه واحد گرد آمدند تا به دعوت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز و با همراهی مؤسسه فرهنگی هنری دیده‌بان البرز مانا، پرده از زوایای پیچیده جنگ روانی دشمنان بردارند. نشست "رسانه، وفاق و همبستگی ملی" در سالن کنفرانس باشگاه میلاد شهرداری کرج نه فقط محفلی آموزشی، که سنگری فکری برای انسجام ‌بخشی به جبهه روایت در برابر ترفندها، فریب‌ها و عملیات روانی بود که سال‌هاست با هدف سست کردن پیوند میان مردم و آرمان‌هایشان به‌کار گرفته شده است.
در این رویداد، نخست ابراهیم نوروزی‌فر، رئیس بسیج رسانه استان البرز، با توصیف صحنه‌ای که در آن دشمنان ملت ایران دست در دست یکدیگر نهاده‌اند، گفت: امروز آمریکا و اروپا با نقشه‌ای مشترک، ابزارهایی چون مکانیسم ماشه را نه فقط برای فشار سیاسی که برای تخریب روحیه ملی و تفرقه‌افکنی به‌کار گرفته‌اند.
او با اشاره به شکست دشمنان در عرصه‌های سخت‌افزاری جنگ، افزود: وقتی در میدان تفنگ و موشک تاب مقاومت ندارند، به میدان کلمه و تصویر پناه می‌آورند و با برجسته‌سازی مشکلات، تحریف واقعیت‌ها و کوچک‌نمایی خدمات، می‌کوشند امید را در دل مردم خاموش کنند. نوروزی‌فر با بیان این‌که مقابله با جنگ روانی دشمنان، شجاعتی هم‌پایه حضور در میدان نبرد می‌طلبد، رسالت رسانه‌های متعهد را دمیدن روح امید و نشاط در جامعه دانست و تأکید کرد که تمامی رسانه‌ها، به‌ویژه در استان البرز، باید با برنامه‌ریزی و اتحاد در برابر روایت‌های هدفمند دشمن صف‌آرایی کنند. پس از او حسین امیدیان، فعال رسانه‌ای و مسئول جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان البرز، سخنان خود را با یاد و تحلیل عملیات "طوفان‌الاقصی" آغاز کرد؛ عملیاتی که به‌گفته او، به همه نشان داد قدرت روایتگر می‌تواند فراتر از گلوله و بمب، سرنوشت میدان را تغییر دهد. امیدیان تصریح کرد: در طول دهه‌ها تلاش شد فلسطین از یادها برود، اما روایت درست و پیوسته‌ای که در جریان طوفان‌الاقصی شکل گرفت، توانست این ملت را دوباره به تیتر اول افکار عمومی جهان بازگرداند. این بار نه با اسلحه، که با کلمات و تصویر، وجدان‌های بیدار جهان برانگیخته شدند و بیش از ۱۲۰ کشور اسرائیل را محکوم کردند. او با نگاهی وسیع‌تر به نبردهای معاصر گفت: آنچه در صفحه تلویزیون دیده می‌شود، تنها ویترین جنگ‌هاست. جنگ ترکیبی امروز آمیزه‌ای است از دیپلماسی، اقتصاد، عملیات روانی، جنگ سخت و بازی‌های ایدئولوژیک. کسی که این اجزا را جدا از هم ببیند، نیمه‌ای از ماجرا را از دست داده است. امیدیان شرح داد که در تحلیل جنگ ۱۲ روزه، همان‌قدر که موشک و توپخانه اهمیت داشت، نبرد روایت و فضای مجازی نیز در تغییر معادلات مؤثر بود. در ادامه، او با بازخوانی تاریخ شکل‌گیری رژیم صهیونیستی پس از جنگ جهانی دوم و اشاره به گسترش بی‌وقفه مرزهای آن، گفت: طرح اسرائیل بزرگ، که در ذهن رهبران تل‌آویو حک شده، تنها به اشغال سرزمین محدود نیست؛ این پروژه در پی تسلط بر ۳۰ درصد منابع روی و زیرزمینی جهان است. نقطه مرکزی این معادله، اسرائیل است که باید به هاب اقتصادی و راهبردی انتقال منابع شرق به غرب بدل شود.
امیدیان نقش آمریکا و انگلستان را نیز در طراحی‌ها و دسیسه‌های منطقه‌ای یادآور شد و بیان کرد: از کودتای ۱۳۳۲ تا امروز، غرب یکپارچه در تلاش است هژمونی خود را تثبیت کند، هرچند میان واشنگتن و لندن نیز رقابت و اختلافات بنیادین وجود دارد. در این میان، اسرائیل مأموریت نیابتی دارد و برای اجرای این مأموریت به پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامی مجهز شده است.
او با طرح ایده‌ای برای آینده فلسطین گفت: حکام کنونی باید از این سرزمین بروند و حکومتی واحد از مسلمانان و یهودیان بومی شکل گیرد تا خود درباره سرنوشتشان تصمیم بگیرند. تنها این‌گونه است که عدالت و امنیت پایدار برقرار خواهد شد. همایش رسانه، وفاق و همبستگی ملی که به‌طور اختصاصی برای خبرنگاران، عکاسان خبری و فعالان فضای مجازی برگزار شد، در فضایی صمیمی ادامه یافت. دیدگاه‌های مطرح‌شده نشان داد که مسیر پیش‌رو، همان‌قدر که نیازمند ابزار و مهارت فنی رسانه‌ای است، وابسته به تیزبینی، بصیرت و پایداری در برابر روایت‌های مسموم دشمنان است؛ مسیری که به گفته حاضران، با همت اصحاب رسانه البرز و کشور، می‌تواند همچون گذشته توطئه‌ها را خنثی سازد.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود