12 آبان 1404
شماره خبر: 334280

استان کرمانشاه؛ تجلیل و تکریم از خادمان چاپ و نشر استان

سپیدار‌آنلاین: گروه فرهنگی



مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه خبر داد: به مناسبت سی‌سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در کرمانشاه از خادمان چاپ و نشر و فعالان کتاب و کتابخوانی تجلیل به عمل خواهد آمد.
مظفر تیموری؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه در گفت‌وگو با ستاد خبری سی‌وسومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از برنامه‌ریزی گسترده برای گرامیداشت این دوره از هفته کتاب در سطح استان خبر داد و گفت: امسال با تشکیل شورای سیاستگذاری ویژه هفته کتاب برنامه‌های متنوعی با هدف ترویج فرهنگ مطالعه در شهرستان استان اجرا خواهند شد.
وی با بیان اینکه آیین نمادین نواختن زنگ هفته کتاب همزمان در چهارده شهرستان‌ استان کرمانشاه با حضور استاندار و فرمانداران این شهرستان‌ها برگزار خواهد شد، ادامه داد: برنامه‌های متنوعی از جمله آیین تجلیل از خادمان نشر، کارگاه‌ آموزشی «کتابخوانی مفید» و کارگاه «بازاریابی در صنعت نشر» با محوریت اقتصاد فرهنگ و هنر برای فعالان صنعت چاپ و نشر و کارگاه آموزش «نویسندگی و شعر» برگزار می‌شود.مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه در ادامه از برگزاری نشست‌های مختلف در این دوره از هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: جشنواره فرهنگی عصرهای شعر و کتاب دهکده ویژه روستا و عشایر استان، نشست «بررسی اندیشه‌های شعری استاد محمد جواد محبت با معرفی آثار این شاعر توانمند»، نشست «حافظ‌شناسی و شرح غزلیات حافظ» برای اعضای انجمن‌های ادبی استان از جمله برنامه‌هایی است که برای این دوره از هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران پیش‌بینی کرده‌ایم.
وی افزود: اهدای کتاب به کتابخانه‌های مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز فرهنگی و کتابخانه‌های روستایی، جشن کتاب و کتابخوانی ویژه اعضای کانون‌ پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آیین تجلیل از کتابداران و فعالان کتابخانه‌های عمومی استان و... از دیگر برنامه‌های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه برای هفته کتاب سی‌وسوم است.
تیموری با اشاره به رویکرد مردمی برنامه‌های این دوره از هفته کتاب ادامه داد: در کنار دیدار با خانواده معظم شهدا و ایثارگران اهل قلم برنامه‌هایی چون بازدید از کتابفروشی‌ها، اهدای کتاب به کتابخانه‌های روستایی و توزیع رایگان کتاب در مصلای نماز جمعه برگزار می‌شود. هدف این است که کتاب در دسترس همه قرار گیرد و در متن زندگی روزمره مردم وارد شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه همچنین درباره برنامه‌های تدارک دیده شده ویژه کودکان و نوجوانان توضیح داد و گفت: قصه‌گویی، مشاوره‌های کتاب‌محور و جشن‌های کتاب در مدارس ابتدایی با مشارکت معلمان و خانواده‌ها برگزار می‌شود تا عادت مطالعه از دوران کودکی نهادینه شود. همچنین برنامه زنگ کتاب و کتابخوانی در مدارس متوسطه اجرا خواهد شد که دانش‌آموزان را به معرفی و نقد کتاب ترغیب می‌کند.وی در ادامه درباره برنامه‌های علمی و دانشگاهی ویژه این دوره از هفته کتاب اشاره کرد: در حوزه آموزش عالی، کارگاه‌های تخصصی مانند «ایده‌یابی سوژه داستان» بر پایه آثار حکیم نظامی در راستای ترویج و انتشار داستان‌ها و رمان‌های منطبق بر فرهنگ و هنر ایرانی – اسلامی ویژه انجمن داستان‌نویسی استان و کارگاه «نقد کتاب» در دانشگاه‌ها با محوریت دانشکده زبان و ادبیات فارسی دانشگاه رازی برگزار می‌شود.
تیموری از برگزاری نشست‌های نقد و بررسی آثار تازه منتشر شده و رونمایی کتاب‌های نویسندگان بومی نیز خبر داد و افزود: در این نشست‌ها نویسندگان و منتقدان استان با حضور در جمع مخاطبان، گفت‌وگوهایی سازنده درباره آثار و شیوه‌های نوشتن خواهند داشت. عصرهای شعر و شعرخوانی نیز فرصتی برای گردهمایی شاعران پیشکسوت و جوان است تا پیوند میان نسل‌ها در عرصه ادبیات حفظ شود.وی با اشاره به گستردگی فعالیت‌ها در سطح استان گفت: برگزاری نمایشگاه‌های کتاب، اجرای هفت نمایش‌ خیابانی با موضوع ترویج کتاب و کتابخوانی و مسابقات کتابخوانی رویدادهایی هستند که فضای عمومی شهر را به رنگ فرهنگ درمی‌آورند. همچنین با همکاری شهرداری‌ها، اشعار و نوشته‌های شاعران و نویسندگان کرمانشاهی در قالب بنر در معابر اصلی و چهارراه‌های استان و شهرستان‌ها نصب می‌شود تا جلوه‌ای از هویت فرهنگی شهر به نمایش درآید.تیموری اضافه کرد: در حوزه فناوری نیز کارگاه «هوش مصنوعی در نشر» و پویش «بخوانیم برای کرمانشاه» شامل معرفی کتاب مولفان کرمانشاهی در فضای مجازی از سوی مسئولان، مدیران و اصحاب رسانه برگزار می‌شود تا نقش رسانه‌های نو در ترویج مطالعه مورد توجه قرار گیرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به برنامه‌های میدانی و مردمی این دوره از هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: در این هفته بازدید از کتابفروشی‌های استان و اجرای تور کتاب‌گردی با حضور ناشران، نویسندگان و فعالان نشر انجام می‌شود تا ضمن حمایت از کتابفروشان بومی، تعامل مستقیم میان اهالی قلم و مردم تقویت شود. همچنین در نماز جمعه طرح «توزیع رایگان کتاب» اجرا خواهد شد تا کتاب در دسترس اقشار مختلف جامعه قرار گیرد. در ادامه نیز با هدف گسترش عدالت فرهنگی ضمن بازدید از کتابخانه‌های روستایی، بسته‌هایی از کتاب به این مراکز اهدا می‌شود.تیموری همچنین به برگزاری مراسم گرامیداشت هفته کتاب برای اعضای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان اشاره کرد و ادامه داد: نشست خبری ویژه هفته کتاب با حضور اصحاب رسانه برگزار خواهد شد تا دستاوردها و نیازهای حوزه کتاب و نشر استان با شفافیت مورد بررسی قرار گیرد. رسانه‌ها نقش اساسی در ترویج مطالعه دارند و باید از این ظرفیت در هفته کتاب به خوبی استفاده کرد.مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه ادامه داد: عصرهای «شعر کتاب» و شعرخوانی شاعران پیشکسوت و جوان از دیگر برنامه‌های ویژه این دوره از هفته کتاب است. همچنین مسابقات کتابخوانی در سطح مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی برگزار می‌شود.وی با اشاره به نقش فضای مجازی در ترویج مطالعه افزود: یکی از برنامه‌های ما تولید محتوای فرهنگی با محور کتاب در شبکه‌های اجتماعی است. همچنین رویداد کتابخوانی «یک کتابخانه، یک نویسنده» که شامل معرفی، خوانش و گفت‌وگوی مستقیم با نویسنده است، بستر ارزشمندی برای تعامل مخاطب و خالق اثر فراهم می‌کند. در کنار آن، برنامه‌هایی مانند کارگاه نقد کتاب، نشست‌های ادبی و مراسم رونمایی آثار نویسندگان استان نیز با هدف تقویت پیوند میان نویسنده و جامعه ادبی از دیگر برنامه های این هفته خواهد بود.مظفر تیموری در پایان گفت: تمام این فعالیت‌ها، چه در قالب کارگاه‌های تخصصی و چه در قالب برنامه‌های مردمی با این هدف طراحی شده‌اند که کتاب وارد زندگی مردم شود. امیدواریم با استمرار این حرکت کرمانشاه به یکی از کانون‌های پیشرو در ترویج فرهنگ مطالعه در کشور تبدیل شود.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود