تپه مرادآب کرج؛ فرصت یا تهدید؟
سپیدارآنلاین: گروه گزارش
در جلسه کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج، پیشنهاد پروژه خدمات مهندسی بازنگری محدوده گردشگری تپه مرادآب از سوی شهرداری مطرح و فرصت ها و تهدیدهای این موضوع بررسی شد.
جلسه ای دیگر از کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج امروز به منظور ادامه بررسی لایحه بودجه سال 1404 شهرداری کرج با حضور اعضای کمیسیون، شهردار، معاونین و مدیران شهرداری و اصحاب رسانه در شورای شهر کرج برگزار شد.حسین مهاجری، عضو شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به موضوع اطلس فرهنگی شهر کرج گفت: اگر قرار است کاری انجام شود باید اقدامی صورت گیرد که خروجی داشته باشد. ما به عنوان یک ارگان اجرایی اگر مطالعه می کنیم و کاری را انجام می دهیم، هدفمان این است که یک خروجی داشته باشد.وی با تاکید بر اینکه باید کمی اجرایی تر به موضوعات نگاه کرد، افزود: مهم است که سیاست های اجرایی در تئوری خلاصه نشوند. امیدوارم حوزه اجرا در مدیریت شهری به این موضوعات دقت کند تا خروجی تصمیمات و سیاستگذاری ها در شهر نمایان شود و فقط در حد یک مطالعه نباشد.جواد چپردار، رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرج هدف از تباصر بودجه را نظم دهی به اقدامات و بودجه دانست و عنوان کرد: پیشنهاد می شود طی تبصره ای، تباصر بودجه 1403 و اقدامات و مغایرت ها پایش و در کمیسیون تلفیق بررسی و بر اساس آن ها تصمیم گیری شود.علی قاسم پور، رئیس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج گفت: شهرداری کرج مکلف است 10 درصد از اعتبارات آموزشی کارکنان خود را پیرامون توانمندسازی آن ها به منظور ایجاد آمادگی جهت محول کردن پست های مدیریتی اختصاص دهد و گزارش اقدامات و برنامه سال آینده به تایید کمیسیون تلفیق برسد.
منعمی: اکنون بانوان شهرداری را اداره می کنند!
فاطمه منعمی، دبیر کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج تصریح کرد: در این راستا یک دوره برگزار شد که به دنبال خروجی آن هستم. از حق نگذریم اکنون بانوان شهرداری را اداره می کنند زیرا آقایان پشت میزهای خود نیستند و به دنبال گرفتن پست جدید یا حفظ پست فعلی هستند.مریم قهرمانی صارم، عضو شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر اینکه بهتر است به برخی تباصر پخته تر رای دهیم، خاطرنشان کرد: چرا کاری را انجام دهیم که خودمان هم آن را مسخره می کنیم و می خندیم؟ این اصلا خوب نیست و بدان معناست که مطمئن هستیم که این امر صورت نمی گیرد.وی ادامه داد: آیا بررسی شده که کارکنان به چه دوره ای نیاز دارند؟ اگر آقایان نیازمند فراگیری یکسری آموزش ها هستند اما بانوان به هیچ دوره ای نیاز ندارند و مدیریت در ذات بسیاری از آن هاست اما به آن ها اعتماد صورت نمی گیرد و از ظرفیت هایشان به خوبی استفاده نمی شود.عضو شورای اسلامی شهر کرج عنوان کرد: در خصوص برخی تباصر بودجه 1403 تاکنون کسی در شهرداری به سراغ آن ها نرفته است که این یعنی سر کار گذاشتن شورا، ما تبصره و بند می گذاریم اما هیچ اتفاقی نمی افتد و کسی هم به آن توجه نمی کند و این یعنی لوس شدن عقاید ما!
حاجی قاسمی: سامانه تهاتر آنطور که باید و شاید اجرا نشده است
مجتبی حاجی قاسمی، عضو شورای اسلامی شهر کرج اظهار کرد: شهرداری مکلف شده بود که سامانه تهاتر را اجرا کند اما تا به این لحظه این سامانه آن گونه که باید و شاید اجرا نشده است. پیشنهاد می شود زمانی را تعیین کنیم که از آن تاریخ به بعد شهرداری اجازه تهاتر نداشته باشد.وی اضافه کرد: اکنون شرایط به گونه ای است که یک قرارداد 500 میلیون یا یکی دو میلیارد تومانی تهاتر منعقد می شود و فقط پیمانکار رقم قرارداد را به بهانه تهاتر افزایش می دهد وگرنه چنین مبالغی منجر به تهاتر نمی شود. پیشنهاد می شود الزام کنیم که زیر 10 میلیارد تومان قرارداد تهاتری بسته نشود.محمد اسدیان، رئیس مرکز پژوهش ها و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر کرج عنوان کرد: برای دریافت کد اقتصادی شرکت توسعه و عمران تپه مرادآب شهرداری کرج با واحد حقوقی سازمان شهرداری ها به نتیجه نرسیدیم. این شرکت درصدد ثبت آن در دفتر ثبت اسناد بود اما این اجازه را به آن ندادند.
وی ادامه داد: گفته بودند سازمان شهرداری ها خود باید کد اقتصادی دریافت کند که در این راستا مکاتبه ای هم صورت گرفت اما شرکت هنوز کد اقتصادی نگرفته و تمامی طرح هایی که برای تپه مرادآب در نظر داریم، غیرقابل انجام هستند. امکان ثبت از شهرداری سلب شده اما خودشان هم اقدامی نمی کنند.مجتبی حاجی قاسمی مطرح کرد: تا اواخر تابستان، رئیس سازمان شهرداری ها و معاون عمرانی وزیر کشور دو نفر بودند اما با آغاز به کار وزیر جدید، این دو مسئولیت بر عهده یک نفر است، یعنی اکنون معاون عمرانی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداری ها یک شخص است؛ آیا نمی توانیم چنین موضوعی را حل کنیم؟وی اذعان کرد: وقتی این شرکت هنوز ثبت نشده چرا برای آن بودجه می گیرید و کار غیرقانونی انجام می دهید؟ اگر شرکت ثبت شده که شناسه ملی دارد اما این مجموعه شناسه ندارد که نمی تواند کد اقتصادی بگیرد، وگرنه کد اقتصادی ارتباطی به سازمان شهرداری ها ندارد.
قهرمانی صارم: سوء مدیریت محرز است!
مریم قهرمانی صارم، عضو شورای اسلامی شهر کرج تصریح کرد: وقتی این شرکت ثبت نشده، حسابرس، بازرس و ... هم ندارد و حقوقی که پرداخت می کنیم درست نیست و بودجه در نظر گرفته شده برای آن نیز درست نبوده است. ساماندهی تپه مرادآب برای کرج و استان البرز بسیار اهمیت دارد.
قهرمانی متذکر شد: این کار مهم پشت گوش انداخته شده و شورا را درگیر یکسری موضوعات غیرقانونی می کنیم. ثبت شرکت کار پیچیده و سختی نیست. از طرفی اگر ثبت نشده بود، شورای شهر زودتر از این ها باید مطلع می شد که حداقل بودجه تملکات را به شرکت نمی دادیم. سوءمدیریت در این موضوع محرز است.مجتبی حاجی قاسمی توضیح داد: طی جستجویی در سایت ثبت کل کشور، مشخص شد که شرکت توسعه و عمران تپه مرادآب شهرداری کرج به شناسه ملی 1412756101 وضعیت فعال دارد و تاریخ تاسیس آن نیز چهارم خرداد ماه 1402 است. این شرکت که ثبت شده پس چه می گویید؟
شهردار کرج: تاسیس شرکت ها در شهرداری ها متوقف شده است!
مهرداد کیانی، شهردار کرج توضیح داد: مسئله فقط ما نیستیم و سازمان شهرداری ها همه امور را در خصوص تاسیس شرکت ها متوقف کرده است. اگر قرار باشد با ارتباط مسئله حل شود، کرج اولین شهری است که مشکلش برطرف می شود اما فعلا تاسیس شرکت ها در شهرداری ها متوقف شده است!
وی عنوان کرد: سازمان شهرداری ها معتقد است که این شرکت ها به نوعی حیاط خلوت شده اند و بسیاری از اقدامات خلاف و غیرقانونی شهرداری ها در قالب این شرکت ها انجام می شود. الزام باید بدهیم که در اینجا اتفاقی نمی افتد، از طرفی شرکت تپه مرادآب با سایر شرکت های شهرداری ها بسیار تفاوت دارد.حاجی قاسمی معتقد است که اگر شرکتی ثبت شده باشد، نداشتن کد اقتصادی مانع از حسابرسی و موضوعات مالی آن نیست و این امور باید در جای خود ثبت و ضبط شوند. به گفته رئیس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر کرج نیز شهرداری کرج مکلف است تا ابتدای سال آینده نسبت به این امر اقدام کند.علی قاسم پور در خصوص پیشنهاد پروژه خدمات مهندسی بازنگری محدوده گردشگری تپه مرادآب مطرح کرد: شهردار این پیشنهاد را ارائه کرده بود اما ابتدا شائبه ایجاد شد که مربوط به المان است اما بعد توضیح داد که ساماندهی کل مجموعه و محوطه را به عنوان یک منطقه تفرجگاهی مدنظر دارد.
کیانی: باید تپه مرادآب را به منطقه تفرجگاهی تبدیل کنیم
مهرداد کیانی، شهردار کرج بیان کرد: برای ساخت یک پارک حداقل پنج یا 10 هکتاری باید عدد بسیار بزرگ و قابل توجهی دیده شود. این نقطه محدوده خاصی است که از همه نقاط شهر دیده می شود، بنابراین اگر فضای زیبایی داشته باشد، منظره شهر را نیز زیبا می کند.وی خاطرنشان کرد: باید این منطقه را به پاتوق فرهنگی و منطقه تفرجگاهی تبدیل و از وضعیت کنونی خارج کنیم. بحث المان هم نیست، فقط بحث ساماندهی، محوطه سازی و فضای سبز است. البته در حوزه ساخت المان هم در حال فکر هستیم و در صورت امکان از ظرفیت خیرین نیز استفاده می کنیم.حاجی قاسمی، عضو شورای اسلامی شهر کرج متذکر شد: آقای شهردار شما می خواهید یک کاری انجام دهید اما برنامه ای ندارد. آن سایت به آن عظمت و مسائل جانبی آن مانند راه های دسترسی و ... نیز باید در نظر گرفته و تدوین و سپس اعلام شود که فلان مقدار بودجه نیاز داریم اما عنوان ردیف بسیار کلی است.
حاجی قاسمی: توسعه فضای سبز هم فکر می خواهد!
وی خاطرنشان کرد: به نظرم با این صحبت های کلی نمی توان کاری کرد. در حوزه فضای سبز ما یک جاهایی اشتباه کردیم که درخت کاشتیم زیرا اکنون برای آبیاری آن ها با مشکل مواجه هستیم، از سوی دیگر گونه خوبی انتخاب نشده و جای آن خوب نیست. توسعه فضای سبز هم فکر می خواهد!
عضو شورای اسلامی شهر کرج اظهار کرد: اگر به اشتباه پارک هم ایجاد کنیم، صرفا به این دلیل که پارک است کار خوبی نیست و نیاز به مطالعه دارد. هنوز موضوعات اساسی اسلام آباد مانند تملک و ... حل نشده که به یکباره اقدام به انجام یک کار فاخر کنیم. با اصلاح اسلام آباد موافقم اما نه با این عنوان و کلمات غیرمرتبط.جواد چپردار مطرح کرد: ما باید در اسلام آباد به جهت طراحی گردشگری یک کار فاخر انجام دهیم اما وقتی در آنجا برای تهاتر املاک ریزدانه هم مشکل و نیاز به کار و در زمینه بسیاری از اولویت ها مانند ورودی های شهر و ... نیز تکلیف داریم، این سوال مطرح می شود که آیا اولویت این اقدام از سایر مناطق بیشتر است؟وی عنوان کرد: اگر قرار است در آن محدوده شرکتی داشته باشیم، یکی از تکالیف آن استفاده از ظرفیت های موجود و ارائه یک طرح فاخر برای گردشگری این محدوده است. با عجله طرح فاخر ارائه ندهیم که بعدا تعیین تکلیف هم نشود. مانند ساختمانی که در آنجا ساخته شده و به همان شکل مانده است.رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر کرج تاکید کرد: به نظرم اول باید تعیین تکلیف شود که با توجه به اینکه هنوز نیاز مردم آنجا و بسیاری از اولویت ها مانند ورودی های شهر تامین نشده، چنین اقدامی در اولویت است که یک ردیف به آن اختصاص دهیم یا نیاز به مطالعه و فرصت بیشتر دارد؟
قهرمانی صارم: تملک اراضی، خواسته مردم اسلام آباد
مریم قهرمانی صارم عنوان کرد: تمام درد و گرفتاری مردم اسلام آباد در تملک کردن خلاصه می شود که این امر نیازمند کار جهادی با انرژی و بودجه مضاعف است. احساس می کنم هزینه کردن این رقم حتی برای محوطه سازی و ساماندهی و ... با مصوبه شورا برای ما علامت سوال های بیشماری ایجاد می کند.وی با تاکید بر اینکه در این زمینه باید پاسخگو باشیم، اظهار کرد: در همین دوره شورا برای تملک زمین و ساخت پارک تلاش شد اما مردم این منطقه می گفتند ما این ها را نمی خواهیم و این اقدامات حال ما را خوب نمی کند. خواسته مردم اسلام آباد این بود که آن ها را با تملک اراضی از شرایط موجود نجات دهیم.عضو شورای اسلامی شهر کرج مطرح کرد: محوطه سازی و ساماندهی اسلام آباد فکر خوبی است اما انتظار می رفت شهرداری کرج زودتر به این اقدام می رسید. به جای اینکه به دنبال خیر باشیم، به دنبال سرمایه گذار باشیم که ارزش آنجا را بداند و بتواند اتفاقات خوبی را در این منطقه رقم بزند.قهرمانی صارم این منطقه را لوکیشن تکرارنشدنی و بی نظیر خواند و افزود: با تدبیری که دارید از سرمایه گذاری بخش خصوصی استفاده کنید که هم اراضی را شناسایی و به تملک بیشتر آن ها کمک کند و هم بتواند فضاهای مسکونی و خدماتی از جمله بیمارستان، مدرسه، درمانگاه و ... را در این محدوده بسازد.
مهاجری: تپه مرادآب می تواند یکی از نقاط قوت شهر باشد
حسین مهاجری، عضو شورای اسلامی شهر کرج اذعان کرد: پس از تملکات و آزادسازی هایی که در تپه مرادآب صورت گرفت، طرح هایی برای آنجا لحاظ شد که یکی از آنها رینگ 30 متری است که بخشی از آن در حال اجراست؛ این اقدامات مقدمات پیشرفت پروژه مذکور هستند.وی با اشاره به ایجاد کمیته فنی بازرگانی قریب به دو سال پیش افزود: بحث های مختلف از جمله مشاوره برای سرمایه گذاری مطرح و پروسه آن طی شد و مصوبه شورا را هم گرفت. یکی دو بار هم مناقصه برگزار و بخشی از پروسه با حضور چند شرکت طی شد زیرا تعداد شرکت های مشاوره سرمایه گذاری در ایران محدود است.عضو شورای اسلامی شهر کرج خاطرنشان کرد: یک طرح اولیه و لکه گذاری بابت تپه مرادآب و کاربری های آن به صورت کلی انجام شده و مشاوری که بابت سرمایه گذاری باید ورود کند و طرح سرمایه گذاری ارائه دهد، در این زمینه کار خود را انجام می دهد و پس از آن نیاز به طراحی تکمیلی، فازبندی و ... دارد.مهاجری اظهار کرد: تپه مرادآب می تواند یکی از نقاط قوت شهر باشد که اکنون به یکی از نقاط ضعف آن تبدیل شده است. منظور از عنوان در نظر گرفتن ساختمان وضع موجود چیست؟ یعنی مطالعه کنند و آن ساختمان را نگه دارند یا ممکن است ساختمان تخریب و یا از آنجا برچیده شود؟وی ادامه کرد: فکر می کنم برچیده شدن ساختمان خیلی بهتر است تا اینکه مانند زگیل از دور و با شرایط نامطلوب مشخص باشد. به نظرم جای چنین بنایی در آنجا جالب نبود اما این اتفاق افتاده که به نظرم ارزش دارد یک بار هزینه و آن را تخریب کنیم و به جای این ساختمان فضای خوبی ایجاد شود.عضو شورای اسلامی شهر کرج اضافه کرد: در خصوص اولویت بندی تملکات تپه مرادآب نیز از طریق مرکز بخشی از بودجه لحاظ و برخی تملکات نیز انجام شده است. شهرداری ملکی دارد که باید یکسری اقدامات حقوقی در مورد آن صورت گیرد و ما به ازای تملک برخی از این املاک ریزدانه در این منطقه انجام شود.مهاجری عنوان کرد: با توجه به اولویت بندی معابری که باید تعریض و بازگشایی شوند، برخی از این تملکات انجام شده که بهتر است مدیریت شهری این موضوع را جدی تر و با بودجه بیشتر دنبال کند. به نظر من در مجموع کار خوبی است زیرا مقدمات این امر سال ها انجام شده و اکنون وقت کلید زدن است.
منبع تسنیم