در ماه رمضان چه بخوریم؟!
سپیدارآنلاین: گروه جالب و خواندنی
پرهیز از پرخوری در ماه رمضان 4 تا 8 کیلو وزن را کاهش می دهد بدون اینکه فشار جدی بر بدن روزه داران وارد کند.
برنامه ریزی صحیح تغذیه در ماه مبارک رمضان از اهمیت بسیاری برخوردار است تا علاوه بر آمادگی لازم برای بهره گیری از برکات معنوی و مناجات با پروردگار به تناسب اندام نیز دست یابیم.
* مقدار کافی آب بین افطار و خواب بنوشید تا از کم آبی جلوگیری شود.
* مقدار کافی سبزی ها در وعده های غذایی صرف نمائید. همینطور در پایان هر وعده میوه را فراموش نکنید.
* از دریافت میزان بالا ی قند های ساده ( قند حبه شکر ) شیرینی جات و دیگر اشکال آن ( ذولبیا ، آش شله زرد ) اجتناب نمائید.
* از مصرف غذاهای پرادویه خودداری نمائید.
* کافئین باعث دفع آب از طریق ادرار می شود. پس از مصرف نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه یا چای خودداری نمائید. بطوریکه از ۳ تا ۵ روز مانده به ماه رمضان بتدریج دریافت این چنین نوشیدنی ها را کم کنید زیرا کاهش ناگهانی کافئین ، سردرد های فوری ، نوسانات خلق و خو و تحریک پذیری ایجاد می کند. بهتر است در صورت مصرف چای ، کمرنگ باشد.
* سیگار کشیدن عامل خطر برای سلامتی محسوب می شود و اثرات منفی بر استفاده از انواع ویتامین ها ، متابولیت ها و سیستم های آنزیمی در بدن دارد . لذا از کشیدن سیگار اجتناب نمائید. اگر نمی توانید از کشیدن سیگار دست بکشید آنرا بتدریج از چند هفته قبل از ماه رمضان شروع به قطع کردن نمایید .
* مسواک زدن را فراموش نکنید دندان ها را حداقل قبل از خواب و بعد از سحر مسواک بزنید. توصیه بر این است که بیش از ۲ بار مسواک بزنید.
* افراد طبیعی یا با اضافه وزن باید وزن اضافه کنند. ماه رمضان برای افرادی که اضافه وزن دارند ، فرصت مناسبی برای از دست دادن وزن اضافه است.
* افراد کم وزن یا حاشیه ای وزن طبیعی ، که از دست دادن وزن نومیدند با مراجعه متخصصین تغذیه می توانند از یک برنامه غذایی مناسب با استفاده از جدول ترکیبات مواد غذایی و برنامه موجود ، دریافت انرژی و مواد مغذی مناسب را برنامه ریزی نمائید.
* بعضی از انواع ورزشهای سبک مانند نرمش های کششی ، راه پیمائی توصیه می شود ، مدیریت زمان در اجرای فعالیت مذهبی ، خواب ، مطالعه، شغل ، فعالیت بدنی ، و ورزش نقش بسزایی دارد.
10 توصیه تغذیهای
* بیشتر انرژی بدن باید با خوردن سحری تأمین شود پس افطار را سبک بخورید تا شکم سنگین نشود.
* بعد از خوردن سحری حتی الامکان نخوابید، چون وضعیت درازکش سبب برگشت مواد به مری و ترش کردن میشود.
* شروع افطار با مایعات گرمی مانند آب، چای، شیر، سوپ، سبزیجات به همراه چند عدد خرما مناسب است.
* خرما میوه بسیار مغذی و کاملی است که میتواند به همراه چای یا آب جوش در افطار میل شود. خرما منبع مناسبی از مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم، منیزیم، روی، کلسیم و فسفر و ویتامینهای A، B1، B2، بیوتین، اسیدفولیک، و ویتامینِ C میباشد.
* غذای افطار باید سبک بوده و سریع هضم شود.
* هر روز بعد از افطار (یک تا دو ساعت بعد) سعی کنید 3 – 2 عدد میوه متوسط مصرف کنید. البته از آبمیوه نیز میتوان استفاده کرد، به شرطی که آبمیوه، طبیعی باشد.
* سعی کنید به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آبپز و بخارپز استفاده کنید.
* از پنج گروه اصلی غذایی مصرف کنید.
* از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامأنوس یا غذاهایی که ناراحتی به وجود میآورند خودداری کنید.
* به جای مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان، از کشمش و خرما استفاده کنید.
منبع فارس