میان وعده چرب ضمن مضرات ناشی ازسرخ کردنی ها باعث رخوت وخواب آلودگی در کلاس درس می شود
سپیدارآنلاین: گروه جالب و خواندنی
فاطمه قاسمی، مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز در مورد اهمیت تغذیه سالم در دانش آموزان گفت : صرف صبحانه خوب و سالم بعد ازخواب کافی شبانه از عوامل موثر برسلامت وحفظ تمرکز در کلاس درس برای دانش آموزان می باشند .
وی ضمن تاکید بر اهمیت وعده صبحانه در دانش آموزان، گفت: صبحانه در صورتی می تواند مفید باشد که بتواند ضمن تامین ریزمغذی های مورد نیاز بدن نوجوان وتامین کالری کافی، باعث رخوت وخستگی نشود .بعضی از موادغذایی بهتر است در ساعات بعد از وعده صبحانه و در میان وعده استفاده شوند مانند شیر و یا نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند: قهوه و... در وعده صبحانه بهتر است از یک ترکیب کربوهیدرات پیچیده و پروتئین استفاده شود مانند لقمه نان کامل وپنیرکم نمک وگردو با بادام و یا مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ به شکل آب پز، نیمرو ، املت و خاگینه توصیه میشود.این کارشناس تغذیه توصیه کرد: تا حد امکان بهتر است غذاهای فرایندشده و شرکتی ،چای و قهوه در وعده صبحانه استفاده نشود با توجه به شیوع اضافه وزن وچاقی در نوجوانان از مصرف خوراکیهای حاوی قندهای ساده نظیر کیک ها، شکلات های صبحانه بیسکویت ها و خامه های شیرین وپنیرهای فرآوری شده چرب خودداری شود.وی ادامه داد: لبنیات ازنوع غنی شده با ویتامین Dوپروتئین، کم چرب و ترجیحا پروبیوتیک باشد. ذایقه سازی در تامین سلامت آینده کودک بسیارنقش مهمی دارد بهتراست درتامین میان وعده های دانش آموزان از کمترین میزان نمک وشکر استفاده شود پس شیر کاکائو ، شیرموز وسایر شیرهای طعم دار انتخابهای مناسبی نیستند.قاسمی افزود: استفاده از میان وعده های چرب مانند انواع ساندویچ های چرب ضمن مضرات ناشی ازسرخ کردنی ها باعث رخوت وخواب آلودگی در کلاس درس خواهدشد. در مدت زمان حضور درمدرسه نوشیدن آب کافی وسالم توصیه میشود چرا که باعث طراوت و تمرکز در کلاس درس خواهدشد .وی در پایان توصیه کرد به منظور پیشگیری از پرخوری در وعده ناهارحتما در مدرسه میان وعده، استفاده شود.