7 اردیبهشت 1392
شماره خبر: 24202

اقتصاد ايران و نفت

سپیدار‌آنلاین: گروه یادداشت

اقتصاد ايران و نفت


سپیدارآنلاین: بدون شک اقتصاد هر کشور نقش بارز و برجسته ای در روند زندگی ملت ان کشور ایفا می نماید و در معدلات سرمایه و ثروت این نقش بصورت تعیین کننده برای مردم قابل تعریف و تحلیل است.
در یک نگاه کلی که به شاخصه های اقتصاد کلان هم نزدیک است اقتدار یک اقتصاد در منابع بالقوه طبیعی و سرمایه های خدادادی و اراده مدیران در مدیریت ان و نحوه رویکرد انان بدین ثروتها می باشد و در تدوین سیاست های اقتصادی, منابع و سرمایه های طبیعی زیر بنای اقتصاد را تشکیل میدهند. اقتصاد ایران سالهاست که در باور علمای اقتصاد کشور بعنوان اقتصاد نفتی و یا اقتصاد تک قطبی تعریف شده است و همگان تا حدودی به این موضوع اشراف دارند. موتور محرکه این اقتصاد در حوزه انرژی خصوصا نفت ادامه حیات داشته و اما اخیرا این موتور محرکه در چالش جهانی و سیاسیت ها و تدابیر بین الملل دچار مشکل شده است.هرچند تدابیر و اقداماتی هم در راستای اقتصاد بدون نفت توسط نخبگان اقتصادی تهیه واجرا گردید اما متاسفانه جهت برون رفت از این مشکل خروجی این ابتکارات خوش بین و امید وار کننده نبوده است و بودجه کشور همچنان بر مبنای فروش و در امد حاصله از ارزهای نفتی تهیه و تنظیم می گردد که در کمال تاسف شاهد این موضوع هستیم که تداوم سیاستهای بین المللی و تحریمهای شکننده در اقتصاد نفتی چه تاثیر نامطلوبی را بر اقتصاد ایران تحمیل می نماید.سرمایه گذاری در این بخش به حداقل رسیده و صرفا به شرکتهای داخلی و پیمانکاران بومی اختصاص یافته و از سرمایه گذاری و قرار دادهای خارجی هم افق روشن در پیش نیست و شریان حیاتی اقتصاد ایران عملا مورد تهدید قرار گرفته و رکود بی سابقه در این بخش اقتصاد بیمار ایران را بیمار تر و فراتر از ان به کمای اقتصادی فرو برده است.موضوع خام فروشی نفت یکی از مهمترین عوامل ایجاد این مشکل می باشد.و مدیریت نادرست در این حوزه یکی دیگر از معظلا ت این بخش می باشد.انرژی و منابع زیر زمینی خصوصا نفت ,همانا مهمترین عامل و نقش را در موضوع اقتصاد ایفا می کند. قبلا یا داور شدیم که در امد های نفتی همواره نقش حیاتی در اقتصاد ایران بازی کرده است و مهمترین اهرم مالی در دست دولتها در طول دهه های متمادی تا به امروز برای اداره کشور بوده و در اینجا با توجه به اینکه درامدهایی که حاصل فروش نفت بوده به سازمان ها –ارگان هاو نهادهای دولتی اختصاص و تغذیه شده لذا هیچگونه خلاقیت و کار افرینی در بر نداشته است. لازم است که مدیران ارشد اقتصادی اولویتهای ذیل را در دستور کارخود قرار داده بود و به ان عمل نمایند.مهار تورم وبیکاری –بهبود وضعیت

ميهمان
پاسخ 28/02/1392 - 22:38 ياسمن السادات كشفي
جناب اقاي كرد علي وند با سلام و درود قبلا از شىوه نگارش گفتارم از شما عذر خواهي مي كنم به اين دليل كه تجربه نگارش رسمي را ندارم.فقط واقعا مي خواستم اين موضوع را به شما بگويم با توجه به اينكه مدت زمان طولاني كه در
اين كشور بحث فرهنگ سازي اخرين بحثي بوده كه به ان فكر شده و به تازگي از بعضي دولت مردان حرفها و گفته هايي مي شنويم كه در راستاي اين مهم در حال قدم برداشتن هستند،من مي بينم كه فردي مثل شما مقالات پر باري در مورد بزرگترين معضلات اين جامعه ارائه مي كند كه شايد متاسفانه در نظر افراد نا اگاه كه در كشور ما كم نيستند ناديده گرفته مي شود و مقالات شما من را ياد يك جمله معروفي انداخت كه مي گفت:سپردن كار به اهلش نشانه خرد است.
اميدوارم در راهي كه قدم گذاشته ايد موفق باشيد.
با سپاس از شما
ياسمن السادت كشفي
دانشجوى مديريت بازرگاني - مديريت مالي
پيام نور
ميهمان
پاسخ 3/03/1392 - 16:20 محمد مهدی فیروزی
استاد عزیز . . سلام
مقاله شما رو مطالعه کردم . نمیدونم جریان چیه که ما همش باید دنبال مخالفت و خلاف جهت حرکت کردن نسبت به دیگر کشورهای خوش نام و اقتصادی دنیا باشیم . ای کاش مسئولان ما با بهتر گوش میکردن و بهتر نتیجه گیری میکردن و در تصمیمات خودشون بیشتر هوای ملت ما رو هم داشتن . واقعا مردم ایران فوق العاده هستن . . هیچ کشوری همچین مردم وفاداری نداره و نخواهد داشت . اینهمه استعداد و انسانهای خلاق بین مردم هستند که هیچ استفاده ای نمیشه ازشون . درسته که ما معیار های خاصی در نظام داریم و باید به این معیار ها احترام بگذاریم ولی میشه و صد درصد امکانش هست که کاری کنیم که اینهمه تحریم و مخالفت بر ضد این کشور ایجاد نشه .

واقعا حیف اینهمه استعداد و اینهمه ثروت مثل نفت . میتونیم با اینهمه ثروت خیلی از مخالفان کشورمونو به زانو در بیاریم ولی . . . کارمون درست نیست که نیست .

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود