28 دی 1395
شماره خبر: 173087

60 درصد تولیدات باغی کشور را سبزی و صیفی تشکیل می دهد

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی

60 درصد تولیدات باغی کشور را سبزی و صیفی تشکیل می دهد


رئیس موسسه تحقیقاتی علوم باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت که 60 درصد تولیدات باغی کشور را محصولات سبزی و صیفی تشکیل می دهند.
داراب حسنی در گردهمایی سالانه پژوهشی سبزی و صیفی که در موسسه تحقیقاتی علوم باغبانی واقع در منطقه محمدشهر کرج برگزار شد، افزود: سطح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی بالغ بر یک میلیون هکتار است. وی اظهار داشت: علیرغم اینکه سطح زیر کشت سبزی و صیفی 30 درصد کل اراضی کشاورزی کشور راشامل می شود ولی 60 درصد تولیدات کشاورزی را به خود اختصاص داده است. وی گفت: محصولات باغی و سبزی و صیفی از نظر مزیت و ارزآوری بسیار بالا است ولی تا کنون توجه چندانی به آن نشده است. وی با اشاره به فعالیت موسسه علوم باغبانی در قالب 7 پژوهشکده، افزود: واحد تحقیقات فیزیولوژی و تکنولوژی پس از برداشت یکی از بخش هایی است که در پژوهشکده سبزی و صیفی ایجاد شده زیرا تلفات زیادی را در این بخش همیشه شاهد هستیم. حسنی با بیان اینکه بخش سبزی و صیفی از دیگر بخش های کشاورزی آسیب پذیرتر است، بیان داشت: یکی از بخش ها در این پژوهشکده نگهداری از ژن های مختلف سبزی و صیفی است که بالغ بر 6 هزار رقم ژن را در این بخش نگهداری می کنیم و بایستی بهره برداری های لازم را از آن در فعالیت های پژوهشی داشته باشیم. وی گفت: یکی از فعالیت ها در این پژوهشکده تجاری سازی بعضی از یافته ها است که به صورت جدی در بخش سبزی و صیفی به دنبال آن هستیم. رئیس موسسه تحقیقاتی علوم باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تلاش برای تجاری سازی بعضی ارقام افزود: اکنون درصدد مشارکت در تولید دانش فنی ارقام هستیم و به همین منظور فعالیت های اثرگذاری را بخش خصوصی شکل می دهیم. حسنی همچنین به واردات بذر سبزی و صیفی اشاره کرد و اظهار داشت: بیشتر بذر سبزی و صیفی از خارج از کشور وارد می شود به طوریکه گوجه فرنگی با واردات 110 رقم بذر بالاترین و تره فرنگی و باقلا با واردات 2 رقم پایین ترین جایگاه را در این بخش به خود اختصاص داده است.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود