8 مرداد 1396
شماره خبر: 181692

تولید بیش از 2400 تن ماهی در استان البرز

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی

تولید بیش از 2400 تن ماهی در استان البرز


مدیر شیلات و امور آبزیان معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی البرز گفت که به رغم محدودیت منابع آبی در استان و با توجه به اقلیم مناسب سالانه بیش از 2400 تن انواع ماهی قزل آلا و کپور و به طور عمده در استخرهای دو منظوره کشاورزی استان تولید می شود.
سید علی میرجاویدکار در جمع خبرنگاران افزود: از سال 1380 تاکنون با توجه به برنامه های شیلات مبنی بر استفاده بهینه همزمان از آب در پرورش ماهی و تولید محصولات کشاورزی با اجرای پروژه های متعدد، رونداصلاح در طراحی استخرهای تیپ ،سیستم های هواده –سیستم های برگشت آب و فیلتراسیون برای افزایش بهره وری از آب انجام شد. وی تاکید کرد که بخش آبزی پروری مصرف کننده آب نبوده بلکه بهره بردار آب است، به عبارت دیگر و بر اساس مطالعات انجام شده مقدار مصرف آب در بخش آبزی پروری کمتر از 1درصد بوده و صد درصد آب بهره برداری شده این بخش به منابع آب های سطحی و یا به بخش کشاورزی بر می گردد و در بخش کشاورزی نیز موجب غنی سازی آب و افزایش محصولات زراعی وباغی می شود. وی افزود: در بخش تکثیر و پرورش ماهیان زینتی، استان البرز دارای تولید کنندگان مطرح کشوری بوده که از نظر کیفیت گونه های تولیدی قابل توجه است و در سال های 94 و95 بخشی از تولیدات به کشورهای ترکیه –عراق –افغانستان و ارمنستان صادرشده است. میرجاویدکار اضافه کرد: البته این تولید کنندگان هنوز جایگاه واقعی خود را در تولیدات بخش کشاورزی پیدا نکرده اند ونیاز به حمایت مسئولین دارند. وی ادامه داد: گوشت آبزیان در مقایسه با سایر موادغذایی پروتئین قابل جذب واسیدهای چرب غیر اشباء، امگا3 بیشتری داشته و به عنوان غذای سلامتی بیش از پیش باید در جیره غذایی خانوارها تعریف شوند. مدیر شیلات و امور آبزیان استان البرز گفت: ماهی به عنوان یک غذای سالم وبه دور از مواد شیمیایی و دستکاری ژنتیکی است لذا بایستی با برگزاری جشنواره های عرضه و آموزش پخت آبزیان در طول سال، شهروندان با فوائد مصرف آبزیان بیشتر آشنا شده و با بالا رفتن سرانه مصرف، زنجیره تولید تا بازار، جایگاه واقعی خود را پیدا کند. وی گفت: شناسایی استخرهای دو منظوره کشاورزی و استفاده از آب های حجمی در پرورش متراکم ماهی کپور (این پروژه در حال حاضر درشهرستان نظرآباد اجرامی شود) ، هدایت تولید به سوی افزایش بهره وری، شامل بهره وری آب، افزایش تولید در واحد سطح (که طی یک برنامه 10 ساله تولید از 5 کیلوگرم اکنون به بیش از 30 کیلوگرم در مترمربع رسیده است) از جمله فعالیت های این بخش برای ارتقای تولید است. میرجاویدکار، برنامه ریزی تولید در پایین دست سد طالقان ونیز هدایت سرمایه گذاری به این بخش و پرورش سایر آبزیان از جمله تکثیر وپرورش زالو طبی را از دیگر برنامه های شیلات دانست که در این خصوص مطالعاتی انجام گرفته و نیز مجوزهایی صادر وتولید کنندگان در حال فعالیت می باشند.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود