تولیدات کشاورزی کشور به ۱۳۰ میلیون تن رسید
سپیدارآنلاین: گروه اقتصادی
معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی با تأکید بر نقش کلیدی تحقیقات و فناوری، اعلام کرد: تولیدات کشاورزی از ۲۵ میلیون تن در ابتدای انقلاب در سال به ۱۳۰ میلیون تن افزایش یافته است.
"غلامرضا گلمحمدی" در رویداد کار آفرینی و فناوری های نوین کاهش ضایعات محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد نان، سبزی و صیفی که در سالن جلسات مرکز آموزش امام خمینی ( ره) مشکین دشت فردیس برگزار شد، با تقدیر از تلاشهای محققان و کشاورزان، بر اهمیت فناوری در توسعه کشاورزی کشور تاکید کرد.وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی همواره در شرایط بحرانی، از جمله دوران کرونا و جنگ اوکراین، نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی کشور داشته است.گل محمدی، همچنین به ارزش بالای تحقیقات در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: میزان دستاوردهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور در زمینه تولید بذر، واکسن، کود و سم، ارزشی بالغ بر ۲ میلیارد دلار دارد و این میزان میتواند به چهار میلیارد دلار افزایش یابد.معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تات با اشاره به اینکه کاهش ضایعات کشاورزی یکی از اهداف کلان این سازمان بوده ،عنوان کرد: در ایران، میزان ضایعات کشاورزی بین ۲۰ تا ۳۰ درصد برآورد میشود که برنامههایی برای کاهش آن تدوین شده است و ما قصد داریم با بهرهگیری از فناوریهای نوین، ضایعات را از مرحله برداشت تا مصرف کاهش دهیم.گل محمدی ادامه داد: بخش تحقیقات کشاورزی در حال اجرای طرحهای کلانی است که به کاهش ضایعات در حوزههای مختلف، از جمله نان و برنج، کمک خواهد کرد بهطور مثال، تنها در حوزه برنج، روزانه هشت تن برنج پختهشده دور ریخته میشود که معادل ۱۸ میلیون مترمکعب هدررفت آب در سال است.وی از حمایت سازمان تحقیقات کشاورزی از پروژههای نوآورانه، پایاننامههای دانشجویی و طرحهای بخش خصوصی خبر داد و تاکید کرد: هدف ما کاهش وابستگی به خارج، افزایش بهرهوری و ارتقای امنیت غذایی کشور است.
منبع ایرنا