23 مهر 1404
شماره خبر: 332956

ضرورت تولید نهال در گلخانه ها؛ مصرف آب به کمتر از نصف کاهش می‌یابد

سپیدار‌آنلاین: گروه اقتصادی



معاون موسسه تحقیقات ثبت گواهی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تشدید تغییرات اقلیمی و خشکسالی بر ضرورت کنار گذاشتن روش‌های سنتی کشت فضای باز و حرکت فوری به سمت تولید نهال به روش گلخانه‌ای و استفاده ازشبکه های آبیاری تحت فشار تأکید کرد.
"عبدالرضا کاوند افزود: با تغییر روش کشت مصرف آب برای تولید هر اصله نهال از ۵۰۰ لیتر به کمتر از ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.وی افزود: در شرایط کنونی و با توجه به محدودیت‌های منابع آبی، تداوم روش تولید سنتی نهال که نیازمند زمین حاصلخیز و آبیاری ثقلی بود، دیگر امکان‌پذیر نیست و تجدید نظر در شیوه تولید برای پایداری نهال در کشور اجتناب‌ناپذیر است.کاوند بیان کرد که حتی در صورت کشت در فضای باز، روش‌های سنتی آبیاری دیگر پاسخگو نبوده و باید از نوین‌ترین سیستم‌های آبیاری استفاده شود.
معاون موسسه تحقیقات ثبت گواهی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی، جایگزینی سیستم‌های آبیاری تحت فشار در نهالستان‌ها را موجب کاهش مصرف آب، افزایش بهره‌وری و ارتقای ایمنی سلامت نهال دانست.کاوند تصریح کرد: بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد در روش سنتی و آبیاری ثقلی، بیش از ۵۰۰ لیتر آب برای تولید هر اصله نهال مصرف می‌شود، در حالی که با استفاده از روش‌های تحت فشار این میزان به کمتر از ۵۰ درصد تقلیل می‌یابد. وی همچنین اشاره کرد که آبیاری سنتی صرف نظر از مصرف آب، به دلیل توسعه آلودگی‌های نباتی، برای تولید نهال توصیه نمی‌شود.
استقبال از کشت گلخانه‌ای نهال
معاون موسسه تحقیقات ثبت گواهی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد که اکنون تمرکز بر ترویج این مهم است که نهالی در فضای باز تولید نشود و به سمت کشت گلخانه‌ای نهال میوه‌ای و غیرمیوه‌ای حرکت کنیم، همانطور که برای صیفی و سبزیجات برای بهینه‌سازی مصرف آب به سمت کشت گلخانه‌ای رفته‌ایم.کاوند با اشاره به ظرفیت‌های صادراتی نهال و مواد تکثیری، اظهار کرد: با تغییر روش تولید از فضای بسته به باز و ارتقای کیفیت، امکان صادرات نهال به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود