2 شهریور 1393
شماره خبر: 127965

شهروندان یخ را از مراکز بهداشتی و مجاز تهیه کنند

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

شهروندان یخ را از مراکز بهداشتی و مجاز تهیه کنند


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت: شهروندان یخ را از مراکز بهداشتی و مجاز تهیه کنند.
علی دهقانی‌فرد اظهار کرد: یخ‌های آلوده سبب بیماری در مصرف کننده می‌شوند. وی گفت: یکی از مواد خوراکی که در فصول گرم بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد یخ و آب یخ است. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با اینکه یخ علاوه بر خنک کردن نوشیدنی‌ها برای نگهداری و بسته‌بندی مواد غذایی تازه نیز استفاده می‌شود، تصریح کرد: یخ به دلیل نقش مهمی که در تنظیم درجه حرارت و محدود کردن سطح رشد میکروب‌ها دارد، باعث حفظ مواد غذایی شده است ولی گاهی یخ‌های آلوده خود سبب بیماری می‌شود. دهقانی‌فر با اشاره به عوارض ناشی از مصرف آب و یخ آلوده ادامه داد: آب آلوده به صورت مستقیم در انتقال حصبه، وبا و یا انواع اسهال‌ها دخالت دارد و میکروارگانیسم‌های مضر در آب با فرایند انجماد یا همان یخ‌زدگی نیز از بین نمی‌رود و تا زمانی که یخ در نوشیدنی ذوب شود میکروارگانیسم‌ها تمایل به زنده ماندن را حفظ می‌کنند و یا حتی به آنها افزوده نیز می‌شوند. وی ادامه داد: به افراد توصیه می‌شود از خرید یخ‌های قالبی که در کنار خیابان و جاده‌ها به فروش می‌رسد خودداری کنند؛ زیرا منبع آب تولید این یخ‌ها مشخص نیست و ممکن است این یخ‌ها از آب‌های ناسالم تهیه شده و آلوده به انگل‌هایی باشد که سبب بیماری در مصرف کننده شود. این استادیار گروه بهداشت محیط خاطرنشان کرد: افراد سودجو به هر شیوه‌ای برای کسب درآمد تلاش می‌کنند و بدون توجه به مسائل بهداشتی و در نظر گرفتن سلامت افراد اقدام به تولید یخ‌های آلوده و غیر بهداشتی از آب‌های آلوده می‌کنند؛ به همین دلیل مصرف کنندگان باید یخ را از مراکز بهداشتی و مجاز تهیه کنند تا خطرات ناشی از مصرف یخ‌های آلوده را کاهش دهند.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود