2 تیر 1394
شماره خبر: 144330

نظارت و کنترل بر زنجیره مواد غذایی ضروری است

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

نظارت و کنترل بر زنجیره مواد غذایی ضروری است


رییس هیات مدیره انجمن ارگانیک استان البرز گفت: با توجه به خطرات مختلفی که سلامت مواد غذایی را تهدید می کند، باید تامین زنجیره مواد غذایی از مزرعه تا سفره تحت نظارت و کنترل مستمر قرار گیرد و ارگان های دخیل در امر سلامت مواد غذایی بخوبی نقش خود را ایفا کنند.
'سیدمحمدمیرلوحی در حاشیه کارگاه آموزشی' مشارکتی راهکارهای توسعه سلامت غذایی' افزود:نظارت بر مواد غذایی تولیدی در مزرعه می تواند نقش مهمی در ایمنی مواد غذایی نهایی و عرضه شده در سفره مردم به عهده داشته باشد. وی ادامه داد: بسیاری از مخاطرات ایمنی از جمله آفت کش ها، هورمون ها، آنتی بیوتیک ها و دیگر آلاینده های مواد غذایی در صورت نظارت ناکافی در سطح مزرعه موجب خواهد شد نظارت و کنترل محصولات نهایی و سطح عرضه با مشکلات عدیده ای روبه رو شود. وی با اشاره شعار 'ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا سفره 'بیان کرد: عرضه غذای سالم بر سفره نیازمند مشارکت همه نهادهای امر سلامت و ایمنی مواد غذایی است که باید با نظارت، کنترل وسیع و کامل از ابتدای تولید مواد غذایی زراعی، باغی و دامی در مزرعه تا مرحله فرآوری شده در کارخانجات مواد غذایی،حمل و نقل، انبار ،خرده فروشی و سطح عرضه انجام شود. میر لوحی ادامه داد: طی سالهای گذشته دولت با دادن یارانه مواد شیمیایی رقابت ناعادلانه ای بین روش های ارگانیک و شیمیایی ایجاد کرده و روش های ارگانیک به صورت ناشناخته باقی مانده است. وی خاطرنشان کرد: توسعه و کاربرد فرآورده های کنترل بیولوژیک،کاهش وابستگی کشور به سموم شیمیایی، بهترین روش برای تولید محصولات ارگانیک است. رییس هیات مدیره انجمن ارگانیک استان البرز همچنین از نقش رسانه ها در فرهنگ سازی استفاده از محصولات ارگانیک سخن به میان آورد و گفت: علاوه بر سازمان بازرسی و گواهی ارگانیک رسانه ها نیز نقش تاثیرگذاری از انحرافات احتمالی و ادعا کذب افراد سودجو در فروش محصولات ارگانیک خواهند داشت. درپایان این کارگاه آموزشی شرکت کنندگان روشهایی را برای تولید و مصرف محصولات ارگانیک مانند توسعه گردشگری در مزارع ارگانیک و خرید محصولات سالم از تولید کنندگان، در اختیار قرار دادن زمین های اجاره ای و یا مشارکتی برای تولید محصول و رژیم غذایی محلی(تامین مواد غذایی که از نظر مبدا تولید در شعاع صد مایلی قرار گیرد) پیشنهاد دادند. کارگاه آموزشی' مشارکت راهکارهای توسعه سلامت غذایی' با حضور نایب رییس کانون زنان بازرگان ایران، رییس هیات مدیره شبکه سازمان های مردم نهاد زیست محیطی، و جمعی از فعالان محیط زیست به میزبانی انجمن ارگانیک برگزار شد.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود