2 آذر 1398
شماره خبر: 225031

بسیج مخفف مفاهیم پر معنا

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

در یک برداشت و نگاه کاملا سلیقه ای به کلمه بسیج، میتوانیم بسیج را مخفف چند مفهوم بدانیم.
در یک برداشت و نگاه کاملا سلیقه ای به کلمه بسیج، میتوانیم بسیج را مخفف چند مفهوم بدانیم؛ در حقیقت پایه های حرکتی یک بسیجی را می توانیم در این چند حرف خالصه کنیم
(ب) بسیج به معنای بیداری است
انسان در اثر یک سری اطلاعات و آگاهیها به نقطه ای میرسد که درک کند هدف اصلی زندگی کردن، رسیدن به گزینه های خور و خواب و خشم و شهوت نیست و یکی از قسمتهای مهم این است که انسان بتواند به همنوع خودش کمک کند و در جهت یاری مظلومان، قیام کند. این قیام ممکن است قیام اقتصادی باشد در مبارزه با فقر، قیام نظامی باشد در مبارزه با استعمار و استثمار، یا قیام فرهنگی ]جنگ نرم[ باشد .روی هم رفته، یک بسیجی واقعی اول باید در اثر آگاهی، بیدار شود.
(س) بسیج را میتوانیم بطور خیلی سلیقه ای، سازماندهی اسم بگذاریم
یعنی هیچ تشکیلات و تشکل و هیچ انگیزه و بیداری در عالم، بدون سازماندهی جواب نمیدهد.سازماندهی یعنی متمرکز کردن نیروها در جهت یک هدف، و نگه داشتن این قوا در کنار هم .این هم آوایی وهمنوایی در این قوا باعث میشود ضربه هایی که زده میشود، متمرکز تر و موثرتر باشد. لذا دومین وظیفه بسیجی این است که در سازماندهی قرار بگیرد و در این سازماندهی فقط نقش خودش را بازی کند.یک بازیکن خوب فوتبال که بهترین پستش دفاع است، ممکن است بتواند نقش یک فوروارد را هم بازی کند، اما اگر پست خودش را رها کند و به نقش دیگری بپردازد، سازماندهی این تیم را به هم میریزد.در بحث بسیج، چه در جنگ نرم و چه در جنگ سخت، سازماندهی دومین مطلب مهم است. چه کسی به درد کجامیخورد و در چه زمانی چه کار باید بکند. یک بچه حزب اللهی حتی با انگیزه بالا، نمیتواند بسیجی خوبی باشد، مگراینکه در یک سازمان قرار بگیرد.
ی) بسیج را یاریگری نام میگذاریم)
یعنی بسیجی خودش فرمانده نیست، بلکه ولایت و خدا را یاری میکند. در حقیقت یعنی در پناه یک فرمانده قرار گرفتن.بسیجی یعنی یاریگر، نه تصمیم گیرنده و عامل. زمانی که به او بگویند بجنگ، بدون چون و چرا میجنگد و وقتی هم بگویند جنگ تمام است، چون و چرا نمیکند.نقل شده که مرحوم شهید کاوه، زمانی در لشگر ویژه شهدا در کردستان فرمانده بود. ایشان در بحث سازماندهی و اطاعت آدم بسیار عجیبی بوده. یک دفعه شب و نصفه شب بالای سر گردان بود. به فرمانده گردان می گفت کنار بایست، می
خواهم نیروهایت را چک کنم. وسط ستونها میگشت، به یک نفر میگفت نفر جلویی ات چه کسی است؟ نفر پشت سری ات چه کسی است؟ اسم ببر! اگر نمیدانست، تنبیه اش میکرد. میگفت چگونه ممکن است در سازمانی قراربگیری که ندانی عقب و جلویت چه خبر است.آن زمان در کردستان، زمانی که ستون در کنار کوه حرکت میکرد، کومله ای در تاریکی شب می آمد و از غفلت یک بسیجی که یک لحظه جلویش را ندیده، استفاده میکرد و خیلی آرام وارد صف میشد. در آن تاریکی و ظلماتی که مافقط کوله پشتی نفر جلویی را دیده میشد، خیلی آرام عقبه گردان را به یک مسیر دیگر می برد؛ جلو به یک مسیرمیرفت، عقب به یک مسیر دیگر. این گونه کمین میزدند.بسیجی، سازماندهی شدهء یاریگر است، اطاعت محض !زمانی که فرماندهی در بسیج دستور میدهد، اعمال سلیقه های شخصی، دقیقا آفتی است که بسیج را تبدیل به نهادهایی میکند که در طول تاریخ اسلام تشکیل شدند و پوسیدند و از هم پاشیدند. با این که فرماندهان زمان جنگ، امام نبودند، معصوم هم نبودند، اما هرچه که یک فرمانده دسته میگفت، کل دسته رعایت میکردند، ولو اشتباه باشد! میگفتند فرمانده دسته کسی است که از هر ده صحبتش، هفت تایش حتما درست است. سه تای غلط را هم بایدبخاطر آن هفت تای درست رعایت کنی .یاریگری - و نه فرماندهیگری - وظیفه سوم یک بسیجی واقعی است.
(ج) بسیج را حمل بر جهاد میکنیم
جهاد دو بُعد دارد. اگر بسیجی فقط به یک بُعد بپردازد، یعنی جهاد نظامی و جنگ نرم و سخت، حرکت با این یک بال به زمینش میزند. جهاد در دین مبارک اسالم تعریف شده جهاد در جنگ سخت و نیمه سخت و نرم جهاد با نفس.
آیت الله مظاهری(حفظه الله) چهار جلد جهاد با نفس کار کرده اند که در زمان جنگ بچه های جبهه بر اساس شنیده ها آن را زیاد میخواندند و همین طور کتاب روشهای کنترل غرایز ایشان.بسیجی ای که فکر کند وظیفه اش فقط جهاد در جنگ است، بسیجی نمیماند. بال ِ جهاد با نفس، باید به اندازه بال جهاد نظامی قوی باشد. این دو باید با هم حرکت کنند. ما سوپرمن و آرنولد نمیخواهیم! نظامیگری ما با نظامیگری غربیها خیلی فرق دارد. دلیل این که بچه های جنگ توانستند بسیجی واقعی باشند، این بود که همپای مباحث نظامی، بطور جدی به مباحث مبارزه با نفس و مباحث اخلاقی پرداختند. تأکیدی که همیشه بزرگان دین و رهبری معظم انقلاب به آن داشته اند.انشاالله بتوانیم در همه ی این زمینه ها بهترین بسیجی برای نظام و انقلابمان باشیم.
یادداشت: حجت الاسلام اسکندری
منبع:بسیج

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود