31 فروردین 1404
شماره خبر: 322969

کنسروهای ضربه خورده را نخرید

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



یک کارشناس تغذیه با بیان اینکه قوطی کنسرو ضربه خورده ممکن است دچار روزنه‌هایی در بدنه قوطی و ورود باکتری شود؛ گفت: پیش از مصرف مواد غذایی کنسرو شده باید به سالم بودن قوطی و تاریخ مصرف آن دقت کرد.
لعیا عرب درباره مصرف مواد غذایی کنسروی، اظهار کرد: کنسروها با هدف افزایش مدت ماندگاری و حفظ کیفیت مواد غذایی تولید شده و طی فرایندی استریل می‌شود تا کلیه باکتری‌های مقاوم به دما و حرارت از بین برود. اما در اثر ضربه و خوردگی بدنه کنسرو، ممکن است روزنه‌ای در بدنه قوطی ایجاد و با قرار گرفتن آن در شرایط محیطی گرم و مرطوب عامل فساد وارد قوطی کنسرو شود.
وی افزود: اگر فاسد شدن محتوای قوطی کنسرو مشخص و قابل مشاهده باشد؛ تشخیص آن برای مصرف کننده آسان بوده و در صورت عدم استفاده، خطری به همراه ندارد. اما یکی از باکتری‌هایی که قادر است بدون مشخص بودن فساد ظاهری، سم بسیار خطرناک و کشنده‌ای را در تمام کنسروها تولید کند؛ کلستریدیوم بوتولینوم است.عرب در ادامه با اشاره به علائم مسمومیت با این سم ادامه داد: علائم مسمومیت با این سم خستگی، سستی، سردرد، گیجی، اختلال در بلع و تکلم، دو بینی و در نهایت فلج دستگاه تنفسی است که در مجموع این مسمومیت بوتولیسم نامیده شده و گاها می‌تواند منجر به مرگ شود.وی در ادامه با تاکید بر جوشاندن غذاهای کنسروی بیان کرد: خوشبختانه این سم در برابر حرارت بسیار حساس و ناپایدار است و اگر کنسرو در درمای ۸۵ درجه سانتیگراد قرار گیرد؛ تجزیه شده و خاصیت کشندگی نخواهد داشت.این کارشناس تغذیه گفت: بنابراین موضوعی که بر آن توصیه می‌شود جوشاندن کنسروها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب است یا اینکه محتوای غذایی قوطی را در ظرفی حرارت دهیم.عرب ادامه داد: بنابراین استفاده از روش‌هایی مانند ماکرویو در این زمینه فایده‌ای نداشته و کارایی لازم برای از بین بردن این باکتری و سم را ندارد.
وی افزود: پیش از مصرف مواد غذایی کنسرو شده باید به سالم بودن قوطی و تاریخ مصرف آن دقت کرده و اگر مواد غذایی داخل کنسرو از لحاظ بو، مزه و رنگ تغییری کرده باشد باید از مصرف آن خودداری کرد.این کارشناس تغذیه در مرکز بهداشت شرق کرج درباره مصرف کنسرو جوشانده شده، عنوان کرد: بهتر است که کنسروها پس از جوشانده شدن در اولین فرصت مصرف شوند، در غیر این صورت ممکن است پس از چند ساعت دوباره باکتری‌های کلستریدیوم بوتولینوم خارج شده و فعال شوند و تولید سم کنند.وی توصیه کرد چنانچه کنسرو پس از جوشانده شدن مصرف نشد؛ برای مصرف مجدد دوباره جوشانده شود.وی گفت: مصرف کنسروها به دلیل داشتن نمک زیاد، شکر و چربی در افرادی که مبتلا به فشار خون، دیابت، آسم، کبد چرب، بیماری‌های قلبی و عروقی و گوارشی هستند؛ توصیه نمی‌شود.عرب ادامه داد: در کنسروها ویتامین‌های محلول در آب مثل ویتامین B و C ممکن است به مقادیر کمتری وجود داشته باشد. از طرفی چون این ویتامین‌ها به حرارت حساس بوده و از بین می‌روند؛ بنابراین توصیه می شود فقط در شرایط اضطراری از کنسروها استفاده شده و به صورت مداوم مصرف نشوند.

منبع ایسنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود