30 مهر 1404
شماره خبر: 333459

تقویت هم‌افزایی اجتماعی برای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی



در جریان سفر "وجیهه محمدی فلاح" مدیرکل بهزیستی استان البرز به شهرستان اشتهارد و دیدار با امام جمعه این شهرستان که با حضور اعضای شورای معاونین بهزیستی استان صورت گرفته بود بر لزوم هم‌افزایی بین دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مردمی برای ارتقاء خدمات اجتماعی و حمایت مؤثرتر از اقشار آسیب‌پذیر تأکید شد.
"وجیهه محمدی فلاح" مدیرکل بهزیستی در دیدار با حجة‌الاسلام والمسلمین یعقوبی امام جمعه شهرستان اشتهارد با اشاره به گستردگی و تنوع گروه‌های هدف بهزیستی گفت: بهزیستی یکی از سازمان‌های اثرگذار در ارتقاء سرمایه اجتماعی کشور است و مأموریت اصلی ما رسیدگی به گروه‌هایی است که در نظام اقتصادی و اجتماعی با چالش مواجه‌اند؛ از جمله افراد دارای معلولیت، بانوان سرپرست خانوار، کودکان بی‌سرپرست،آسیب‌دیدگان اجتماعی و افراد در معرض آسیب.وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد خدمات بهزیستی به بخش غیردولتی و مردمی واگذار شده است افزود: در استان البرز حدود ۱۶۰ هزار نفر بصورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات بهزیستی بهره‌مند می‌شوند و این نشان‌دهنده گستردگی دامنه خدمت‌رسانی این سازمان است. بخش عمده‌ای از موفقیت‌های اخیر نیز به همت خیرین و مشارکت مردم تحقق یافته است.محمدی فلاح با اشاره به شرایط اقتصادی و فشار مضاعف بر خانواده‌های دارای عضو دارای معلولیت اظهار کرد: طبق بررسی‌های کارشناسی، وجود تنها یک فرد دارای معلولیت در خانواده می‌تواند تا ۳۰ درصد احتمال فقر را افزایش دهد. در چنین شرایطی توجه به مسائل اجتماعی باید در اولویت برنامه‌های اجرایی و فرهنگی باشد؛ چرا که بی‌توجهی به این حوزه در نهایت می‌تواند به آسیب‌های بیشتر منجر شود.مدیرکل بهزیستی البرز ضمن قدردانی از حمایت امام‌جمعه شهرستان اشتهارد و تلاش‌های"بهروز افشاری" رئیس بهزیستی این شهرستان تأکید کرد: نقش تریبون‌های دینی و اجتماعی مانند ائمه جمعه در فرهنگ‌سازی و ترویج مسئولیت اجتماعی بسیار مهم است و استفاده از ظرفیت‌های معنوی و مردمی می‌تواند مسیر خدمت‌رسانی را هموارتر کند.در ادامه این دیدار حجةالاسلام والمسلمین یعقوبی امام جمعه شهرستان اشتهارد ضمن قدردانی از حضور مدیرکل بهزیستی البرز و همکاران وی در این شهرستان گفت: یکی از چالش‌های اصلی اشتهارد، ترکیب جمعیتی متنوع و حضور گسترده کارگران و خانواده‌های غیربومی است که نیاز به برنامه‌ریزی دقیق اجتماعی دارد. این موضوع در کنار کم‌توجهی برخی مدیران غیرساکن شهرستان مشکلاتی را در پی داشته که باید با هم‌افزایی دستگاه‌ها و تشکل‌های مردمی رفع شود.وی با تأکید بر لزوم حضور مستمر مسئولان در شهرستان افزود: بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از نبود نظارت و پیگیری مستمر ناشی می‌شود. دستگاه‌هایی مانند بهزیستی باید با همکاری نهادهای فرهنگی، امنیتی و مردم بصورت منظم وضعیت آسیب‌ها را رصد و مدیریت کنند.
امام جمعه اشتهارد با اشاره به اهمیت فعالیت‌های اورژانس اجتماعی گفت:اقدامات سریع و تخصصی اورژانس اجتماعی بهزیستی در پیشگیری از بحران‌ها بسیار مؤثر است و باید با همکاری همه نهادها از جمله بهزیستی و خیرین و سایر ارگانها اورژانس اجتماعی در شهرستان اشتهارد راه اندازی شود.در پایان این دیدار دو طرف بر ادامه تعامل، استفاده از ظرفیت خیرین صنعتی اشتهارد و برنامه‌ریزی مشترک برای توسعه خدمات اجتماعی در مناطق کم‌برخوردار این شهرستان تأکید کردند.

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود