مصرف هندوانه انواع سرطانها را كاهش می دهد
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
سپیدار آنلاین: مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشكی استان البرز گفت: مصرف میوه هندوانه، انواع سرطان ها را كاهش می دهد .
مهندس 'سارا حكیم' افزود: 6 درصد وزن هندوانه را ماده جامد و تقریبا بقیه وزن آن را آب تشكیل می دهد، این میوه منبع قابل توجه ویتامین C است و سایر ویتامین ها و مواد معدنی آن اندك است، مگر آنكه چندین كیلوگرم از آن در روز مصرف شود. وی ادامه داد: هندوانه حاوی بتا - كاروتن بالایی نیز هست، ویتامین C و بتا - كاروتن جزء آنتی اكسیدان های قوی هستند و رادیكال های آزاد، موادی هستند كه موجب آسیب سلولی در بدن می شوند. حكیم افزود: رادیكال های آزاد موجب اكسید كردن كلسترول و چسبیدن آن به رگ های خونی می شوند كه این حالت زمینه ایجاد سكته را فراهم می كند و رادیكال های آزاد موجب افزایش شدت آسم، افزایش التهاب در استئوآرتریت و روماتوئید می شوند و این در حالی است كه ویتامین C و بتا – كاروتن موجود در هندوانه با اثر بر روی رادیكال های آزاد، از ایجاد این عوارض جلوگیری می كنند. مهندس حكیم با اشاره به بالا بودن میزان لیكوپن موجود در هندوانه بیان كرد: محتوی لیكوپن هندوانه حتی از گوجه فرنگی هم بالاتر است ، لیكوپن دارای توانایی كاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها به ویژه سرطان های پروستات، ریه و معده است. این كارشناس ارشد تغذیه اضافه كرد: پتاسیم موجود در هندوانه به كاهش فشار خون و خطر تشكیل سنگ كلیه كمك قابل توجهی می كند. همچنین این میوه در تقویت سیستم ایمنی و دفاع بر علیه عفونت ها نقش موثری دارد.
منبع: ایرنا