۱۴۱ میلیون دلار کالای غیرنفتی از استان البرز صادر شد
سپیدارآنلاین: گروه گفتگو
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز از صدور ۱۴۱ میلیون دلار کالای غیرنفتی از استان طی سال جاری خبر داد که با افزایش ۲۶ درصدی همراه بوده است.
حوزه صنعت سال گذشته را با نوسانات ارزی گذراند و در پایان سال نیز با شیوع بیماری کرونا با مشکلات جدی به ویژه در زمینه تأمین مواد اولیه و صادرات رو به رو شد.با پایین آمدن قیمت نفت و کاهش سقف معاملات نگاهها به حوزه صنعت، کشاورزی و گردشگری دوخته شد غافل از اینکه بسیاری از واحدهای صنعتی و تولیدی در پی نوسانات ارزی به تعطیلی کشانده شد و کارگران زیادی بیکار شده اند.دولت برای بازگرداندن صنایع ورشکسته که اسیر بدهیهای انباشته شده بودند به پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ روی آورد تا شاهد فعالیت دوباره صنایع تعطیل باشد.اما در استان البرز چه خبر بود؟ متولیان اقتصادی با توجه به تولید کالاهای غیرنفتی است تلاش کردند با افزایش توان تولید، بالا بردن رقم صادرات و همچنین بازگرداندن واحدهای صنعتی راکد و غیرفعال به چرخه تولید، اقدامات مؤثری انجام دهند در این خصوص با جهانگیر شاهمرادی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز گفتوگو کرده ایم که در ادامه میخوانید.
* در حال حاضر وضعیت صادرات غیرنفتی استان البرز چگونه است؟
در سه ماهه نخست امسال ۱۴۱ میلیون دلار صادرات کالاهای غیرنفتی از استان البرز انجام شده است، این عدد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۶ درصد افزایش دارد و این در حالی است که صادرات کشور تحت تأثیر مسائلی از جمله تحریم و شیوع کرونا با روند نزولی مواجه بوده است.
* میزان صادرات غیرنفتی استان البرز طی سال گذشته چقدر بوده و آیا نسبت به دو سال گذشته افزایش داشته است؟
میزان صادرات کالاهای غیرنفتی استان طی سال گذشته ۵۴۶ میلیون دلار بوده و نسبت به سال ۹۷ این رقم ۷۲ درصد رشد داشته است.همچنین باید گفت؛ میزان صادرات کالاهای غیرنفتی استان در سال جاری نسبت به سال ۹۷ به صورت ۱۰۰ درصدی رشد داشته است.
* سال گذشته شاهد لغو مصوبه شعاع ۱۲۰ کیلومتری برای صنایع مستقر در شهرک صنعتی اشتهارد بودیم، تأثیر این تصمیم مهم در بخش صنعت استان چگونه بوده است؟
خروج شهرستان اشتهارد از مصوبه شعاع ۱۲۰ کیلومتری پایتخت و بهره مندی صنایع مستقر در این شهرستان از معافیتهای مالیاتی تصمیم مهمی بود که بعد از مدتها پیگیری به نتیجه رسید.
به دنبال لغو این مصوبه منتظر حضور بیشتر سرمایه گذاران برای خرید زمین تأسیس واحد صنعتی در شهرستان اشتهارد بودیم که خوشبختانه این مهم محقق شد. یکی از نتایج مثبت لغو این مصوبه رشد ۱۵ درصدی صدور جواز تأسیس واحدهای صنعتی استان طی چهار ماهه نخست امسال بوده است.در همین بازه زمانی ۶۶ طرح صنعتی که غیرفعال بود به چرخه کار بازگشت که نشان میدهد اقدامات مؤثری برای از سرگیری فعالیتهای صنعتی در استان انجام شده است.
* برای راه اندازی مجدد واحدهای صنعتی غیرفعال استان البرز اقدامات انجام شده منجر به نتیجه شده است؟ چه تعداد واحد تعطیل یا نیمه تعطیل به چرخه تولید باز گشته اند؟
در چهار ماهه نخست امسال ۱۶ واحد صنعتی غیرفعال در استان مجدداً راه اندازی شد. همچنین ۲۳ قرارداد جدید به مساحت ۱۳ هکتار توسط شهرکهای صنعتی استان منعقد شد. خوشبختانه در سال جاری شاهد ورود سرمایه گذارانی از شهرهای صفادشت و شهریار استان تهران بودیم و دلیل این رخداد مثبت بهره مندی از معافیتهای مالیاتی است که برای صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی شهرستان اشتهارد فراهم شده است.
* وضعیت زمینهای شهرک صنعتی کوثر چگونه است؟ آیا زمین به واحدهای صنعتی متقاضی اختصاص یافته است؟
در شهرک صنعتی کوثر که یکی از شهرکهای مهم استان البرز است، تمامی زمینهای در قطعات بزرگ به واحدهای صنعتی تخصیص داده شده و تنها چند زمین در قطعات کوچک نیم هکتاری خالی مانده است.
در چند ماهه اخیر نیز برای پاسخگویی به درخواستهای جدید سرمایه گذاران اقدامات مهمی دنبال شده از جمله با همکاری محیط زیست استان توانستیم اقدامات مربوط به دریافت موافقت نامههای شهرک امید البرز را تا رده شش محیط زیست پیش ببریم.
منبع مهر