31 مرداد 1397
شماره خبر: 200449

ظهور بوعلی های پنجه طلا و درخشش دوباره طب ایرانی

سپیدار‌آنلاین: گروه گزارش

ظهور بوعلی های پنجه طلا و درخشش دوباره طب ایرانی


پیشرفت ها و دستاوردهای ارزشمند علم پزشکی ایران مرهون تلاش های تحقیقاتی و علمی دانشمندان با اخلاق و فرهیخته ای است که در پرتو نور انقلاب اسلامی به منصه ظهور رسیده است.
طب ایرانی دارای تاریخچه درخشان و پر محتوایی است، علمی که از گذشته ها تا کنون با اخلاق و انسان مداری همراه بوده و برای ایران و بشریت دستانی پرارمغان داشته است. یکم شهریور ماه سالروز نکوداشت طبیب و فیلسوف بزرگ ایرانی ابوعلی سینا، دانشمندی با اخلاق که علم و ادب را در هم آمیخت و آموزه هایش برای بشریت فراوان است. او طبیبی حاذق و توانمند بود در عین حال انسانی وارسته و خدامحور که از درخت علم، میوه اخلاق چید وعلم و اخلاق ایرانی را به جهان عرضه داشت. حکیم ابوعلی سینا دانشمند و فیلسوف پایه گذار مبانی علم پزشکی در ایران شناخته می شود، اگر چه اطبای حاذق تاریخی این سرزمین کم نبوده اما این شخصیت وارسته به علم معنای دیگری بخشید. فیلسوف مشایی در روزگار خود کارهایی کرد که به قول بعضی ها، کارستان، او نمونه انسان مومن و با اخلاق بود در عین حال طبیبی سرشناس که آوازه اش جهانی شد. بوعلی داشته های علمی اش را در 2 کتاب قانون و شفا به بشریت هدیه کرد 2 کتابی که نامگذاریشان هم دارای بار معنایی خاص است. قانون را در خصوص طبابت نگاشت و شفا را با محتوای اخلاقی، دینی، حکمت و عرفان مزین کرد و معرف و شناسنامه علم پزشکی و اخلاق ایرانی شد. با این حال علم طبابت ایرانی پس از چند برهه و تاریخچه درخشان در پستوی حوادث دچار غباری سنگین و شکننده شد تا جائیکه پزشکان و اطبای هند و پاکستان راهی ایران شدند و در هر شهر و دیار برای بیماران نسخه ها پیچیدند. انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و پس از حدود یک سال و نیم جنگ بر کشور سایه انداخت لیکن در کمبود پزشک داخلی ، این بار هم می بایست از اطبای هند و پاکستانی کمک گرفته می شد. با گشایش دوباره دانشگاه ها، سیل دانش پژوهان در بخش های مختلف علمی کشور از جمله پزشکی به راه افتاد و نسل جدیدی پا به عرضه خدمت گذاشت و جایگزین اطبای خارجی شد. قله های علم پزشکی یکی پس از دیگری فتح شد و علم ، اخلاق و پژوهش با هم تنیدگی جریانی به وجود آورد که محصول آن امروز به نام توریسم درمانی ایرانی شناخته می شود. خبرهای مسرت آمیز از تازه های علم پزشکی ایران یکی پس از دیگری مرزهای جغرافیایی در نوردید و بار دیگر آوازه طب ایرانی در قاموس پیشرفت خیره کننده جهانی شده است.
تربیت متخصصان پنجه طلا، دستاوردهای عظیمی برای کشور داشته و امروز بسیاری از بیماران دنیا علاج دردهای خود را در ایران می جویند. امروز متخصصان ایرانی از دانشگاه علوم پزشکی شیراز گرفته تا مشهد ، تهران ، البرز و ... جاذبه جدیدی به نام توریسم درمانی را برای کشورمان به ارمغان آورده اند. اگر چه در دهه های اوایل انقلاب کمبود تخصص ها و نبود امکانات پیشرفته سبب شد تا بسیاری در اثر حوادث قطع عضو شوند اما امروز پیوند اعضا از جمله دست و بازوی حادثه دیدگان با شیوه باورنکردنی انجام می شود. 2 هفته پیش بازوی قطع شده نوجوان 13 ساله تبریزی که در اثر سانحه رانندگی در محور قزوین- تاکستان قطع شده بود پس از انتقال بالگردی در بیمارستان فوق تخصصی تامین اجتماعی البرز با موفقیت پیوند زده شد، اقدامی که 2 سال پیش نیز برای یک کارگر 21 ساله انجام شد. امروز با دستان توانمند متخصصان ایرانی بسیاری از عمل های جراحی مانند پیوند کبد، قلب ، کلیه ، دست و ... با سهولت انجام می شود و شمار پزشکان متخصص و فوق تخصص به تناسب نیازهای کشور افزایش یافته است. جراحی های مغز و اعصاب و دیگر بخش ها در بیمارستان های کشورمان نمونه های باورنکردنی از علم پیشرفته پزشکی ایران است و اینک توسعه این علم در پرتو طرح تحول سلامت، کشور را به سمت ارتقای سلامت عمومی پیش می برد.
دکتر حمید درفشی رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز می گوید: امروز کشورمان دارای دانشمندان حاذق در علم پزشکی است و درخت طبابت ایران روز به روز بارورتر می شود. وی گفت: پیشرفت های پزشکی در تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور از جمله البرز محسوس است و در شاخص های مختلف پیشگام هستیم.

منبع ایرنا

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود