واردات تراریختهها در طول مدت برنامه هفتم باید به صفر برسد
سپیدارآنلاین: گروه سیاسی
دکتر علیرضا عباسی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با خبرنگار خانه ملت در خصوص سلامت غذایی، گفت: یکی از مباحث در زمینه امنیت غذایی فراهم کردن غذا و توان تامین آن است اما بحث کیفیت غذا اهمیت بیشتری دارد و باید غذای باکیفیت و سالم برای مصرف کننده تامین کنیم.
نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد با اشاره به اینکه در سلامت غذایی موضوع شناسه دار کردن محصولات یکی از مباحث مهم بوده تا مشخص شود محصول را چه کسی و در چه مزرعه ای تولید کرده است، ادامه داد: شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی در برنامه هفتم توسعه نیز آورده شده است. استاد دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه محصولات تراریخته در بسیاری از کشورهای دنیا مورد بحث جدی است، عنوان کرد: کشورهای مختلف دنیا در زمینه مصرف محصولات تراریخته ملاحظات جدی دارند و اگر در تولید کالاها محصول تراریخته استفاده شده باشد باید بر روی بسته بندی محصول نهایی نشانهای وجود داشته باشد تا مصرف کنندگان از تراریخته بودن یا نبودن محصول مطلع شوند و حق انتخاب داشته باشند.
وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه نیز موضوع نشان دار شدن محصولات تراریخته آورده شده است گفت: باید واردات محصولات تراریخته در طول مدت برنامه هفتم به صفر برسد و در مقابل از تولید داخل غیر تراریخته حمایت کنیم. همچنین میتوانیم نیاز خود را از کشورهایی که محصولاتی مانند نهادههای دامی را به صورت غیر تراریخته تولید میکنند تامین نماییم. عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: باید نیاز به واردات نهاده های دامی و روغن مورد نیاز کشور را از طریق تولید محصولات غیر تراریخته داخلی، افزایش بهرهوری، کشت محصولات جایگزین و یا نهایتا واردات از کشورهایی که محصول غیر تراریخته کشت میکنند تامین کنیم و تا زمانی که سلامت محصولات تولیدی تایید نشود نباید این محصولات در کشور کشت و در بازار توزیع شوند تا بتوانیم غذایی سالم به مصرف کنندگان تحویل دهیم.