نخستین جشنواره فرهنگی - ورزشی نخبگان جوان برگزار شد
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
دبیر برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی - ورزشی نخبگان جوان گفت: این برنامه در چارچوب اسناد بالادستی از جمله اساسنامه بنیاد ملی نخبگان، سند راهبردی کشور در امور نخبگان و ماده ۱۸ قانون برنامه پنجم توسعه برگزار شده است.
سید حسین اخوان علوی با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی - ورزشی نخبگان جوان اظهار کرد: این جشنواره از 30 مهر تا 2 آبان در سواحل خزر برگزار شد که جزء برنامههای فرهنگی بنیاد ملی نخبگان محسوب میشود. وی افزود: این برنامه در چارچوب اسناد بالادستی از جمله اساسنامه بنیاد ملی نخبگان، سند راهبردی کشور در امور نخبگان، ماده 18 قانون برنامه پنجم توسعه و همچنین برنامه جامع فرهنگی بنیاد نخبگان برگزار شده است. دبیر برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی - ورزشی نخبگان جوان با اشاره به اهداف این برنامه فرهنگی گفت: "باور" و توجه به مبانی اعتقادی و باورهای دینی جامعه نخبگانی از عناصر ثابت در چنین برنامههایی محسوب میشود، چرا که اگر جامعه نخبگان که متدین و مومن هستند، پیوند خود را با خداوند حفظ کنند قطعا خدمت بیشتر و بهتری به مردم ارائه میکنند. وی از "تفکر و اندیشه" به عنوان دومین عامل برگزاری این قبیل جشنوارهها نام برد و افزود: تاثیر زمان و مکان بر کارکرد و اندیشه انسانها بهویژه نخبگان انکارناپذیر است که در برخی شرایط بیشتر میشود و طبیعت زیبای شمال کشور فرصتی برای رشد و توسعه قوه خلاقه و تفکر جامعه نخبگان بوجود میآورد. اخوان علوی "نشاط" را سومین عامل خواند و اظهار کرد: نخبگان به دلیل راهی که برای مبارزه با دشمنان این مرز و بوم انتخاب کردهاند مجبور به تلاش علمی و فعالیت تحقیقاتی و پژوهشی هستند که شرایط زندگی آنان را بسیار تحت فشار قرار میدهد و در این راستا لازم است نشاطهای باهم بودن را تجربه و از انرژیهای منفی تخلیه شوند. وی تصریح کرد: از دیگر اهداف مورد توجه در سند راهبردی کشور، ایجاد اجتماعات نخبگان است و باید بسترهایی برای شکلگیری آن ایجاد شود که بهترین بسترها دیدارهای چهره به چهره است. وی افزود: مصداق این دیدارها برگزاری همایش هشتم، دیدار با رئیس جمهور و به ویژه رهبر معظم انقلاب و برگزاری چنین جشنوارههایی است که فرصتی مغتنم برای دیدار نزدیک نخبگان با یکدیگر بود و زمینه شکلگیری خودجوش اجتماعات نخبگان را فراهم کرد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان قم لزوم ارتباطات بین فردی در مسیر پژوهشی را مهم ارزیابی کرد و گفت: ایجاد تشکلات وایبری در میان نخبگان مقدمهای برای شکلگیری گروههای نخبگان بزرگتر محسوب میشود. وی خاطرنشان کرد: تجربه ثابت کرده تولید علم در گرو تلاش یک فرد نیست بلکه در گرو همکاریهای دانشمندانه و سازمانهای علمی و پژوهشی است که لازمه آن تقویت توانمندیهای تعاملی و ارتباطی است که این زمینهها میتواند توان تعامل و ارتباط را در میان نخبگان تقویت کند. خوان علوی بیان کرد: "سلامتی" از دیگر عوامل برگزاری این جشنواره است تا به آنان یادآوری شود نیازی به عنوان ورزشکردن و رسالتی به نام حفاظت از جسم و فیزیک بدن خود دارند که این تلنگر باید در عمل به آنان زده شود و یادآور شد که تنها مسئول فکر و توسعه توانمندیهای علمی خود نیستند و بلکه نسبت به جسم خود نیز مسئول هستند. وی تاکید کرد: این امور و برگزاری چنین جشنوارههایی اهداف میانی است به این معنا که اگر باورهای دینی، عشق سیاسی، قوه تخیل و ابعاد زیبا شناسی نخبگان تقویت میشود، در راستای گره خوردن این سرمایه عظیم فکری و معنوی با زندگی مردم است تا سبب رشد و تعالی کشور شود و اکنون مقدمات این امر فراهم شده است. دبیر برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی - ورزشی نخبگان جوان افزود: 387 نفر پس از دیدار با رهبرمعظم اتقلاب و رئیسجمهور در این جشنواره شرکت کردند که از این تعداد 137 خانم و 250 آقا بودند. وی تصریح کرد: دبیرخانه دائمی جشنواره از هفته آینده تاسیس میشود و این به معنای تداوم این برنامه است. گفتنی است در این جشنواره، نخبگان و استعدادهای برتر سراسر کشور حضور داشتند که 30 تن از آنان، مربوط به استان البرز بودند.
منبع:تسنیم