30 دی 1396
شماره خبر: 190115

نبود رقابت در صنعت دارویی کشور

سپیدار‌آنلاین: گروه اجتماعی

نبود رقابت در صنعت دارویی کشور


وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نبود رقابت در صنعت دارویی کشور، گفت: قیمت گذاری دارو توسط دولت دیکته می‌شود.
سید حسن قاضی زاده هاشمی در بازدید از واحدهای صنعتی و دارویی واقع در شهرک صنعتی سیمین دشت شهرستان فردیس که ظهر شنبه انجام شد، با بیان اینکه بازار دارویی دنیا بین ۱۲ هزار تا ۱۶ هزار میلیارد است که ۴ هزار میلیارد به بخش واردات مربوط می شود، اظهار کرد: از واردات بیش از ۵۰ درصد به محصول اولیه باز می گردد. وی با اشاره به اینکه در حوزه دارو بخش عمده واردات به شرکت های دولتی و شبه دولتی باز می گردد، افزود: اقدامات شایان توجهی در دولت یازدهم به موجب تشویق تولیدات داخلی انجام شده است که این اقدامات پس از برجام نیز شدت یافت. وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه مادامی که دارو در بازار نسخه نمی شد از آن رونمایی نمی کردیم ، گفت: شرکت ها انتطار دارند به میزان محصولات تولیدی خود به هر نحوی بازار داشته باشند که امکان پذیر نیست چرا که‌ کشور در شرایط مالی مساعدی به سر نمی برد. هاشمی با اشاره به اعتبارات محدود بیمه ها و با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد مردم ایران بیمه هستند، گفت: گاه اثربخشی این داروها مورد تایید انجمن های مربوطه نیست باید در لیست اقلام مورد نظر بیمه ها هر سال بررسی و بازنگری صورت گیرد. اولین مشکل در بخش دارو حضور دولتی ها و شبهه دولتی در این حوزه استوی با اشاره به اینکه نمی توانیم برای برخی داروها رانت ایجاد کنیم، اظهار کرد: اولین مشکل در بخش دارو حضور دولتی ها و شبهه دولتی در این حوزه است این حضور برای دولتی و یا شبه دولتی زیان آور است چرا که تهدیدی برای بخش خصوصی و کیفیت محصولات تولیدی محسوب می شود.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تولیدکنندگان باید خویشتن داری کنند، گفت: نباید دارویی با فشار وارد لیست دارویی شود این دوره دیگر به اتمام رسیده است، تولیدکنندگان نباید انتظار داشته باشند برای داروهایی که در خارج بازار فروش ندارند بازار داخلی فراهم کنیم. هاشمی با تاکید بر اینکه بدون شک کیفیت محصولات داخلی حائز اهمیت است زیرا بدین ترتیب می توانیم جامعه پزشکی را متقاعد کنیم، افزود: هیچ گاه در حق مردم ستم و ظلم نخواهیم کرد. وی با بیان اینکه قیمت گذاری دارو توسط دولت دیکته می شود در حالی که بیمه ها در فضای رقابتی می توانند در این عرصه تعیین کننده باشند، ادامه داد: وقتی بخش عمده تولید دارو به عهده دولتی ها و شبه دولتی ها است در بخش تعیین قیمت نیز اثرگذار هستند.
عقب ماندگی صنعت دارو در ایران
وی با بیان اینکه وقتی صادرات دارو و پیرو آن رقابت در کشور وجود نداشته باشد نمی توان در داخل نیز مفید ظاهر شد، یادآور شد: رقابت های منفی داخلی برای صنعت دارو آسیب زننده است. هاشمی گفت: عقب ماندگی صنعت دارو یکی از مشکلات این حوزه محسوب می شود زیرا بخش عمده مدیریت و تولید این مهم با صرف توجه به توسعه توسط دولتی ها و شبه دولتی ها انجام می گردد. وزیر بهداشت با اعلام اینکه با تامین اعتبار لازم برای صنعت دارو و بازسازی این صنعت می توانیم امیدوار باشیم در آینده سهم خوبی از بازار خواهیم داشت، تاکید کرد: در کشورهای عربی و همسایه های خود رقبای جدی داریم در عین حال که آن ها به شرکت مادر متصل هستند لذا رقابت در بازار دارو برای ایران بسیار سخت است. وی گفت: با افزایش تدریجی سهم بخش خصوصی و موظف ساختن فروش کارخانجات دولتی در بهترین حوزه ها می توان آینده خوبی را برای کشور متصور شد.

منبع مهر

ارسال نظر

نام:*
ایمیل:*
متن نظر:
کد امنیتی: *
عکس خوانده نمی شود