همایش بهرهوری و نوآوری در حوزه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی البرز برگزار شد
سپیدارآنلاین: گروه اجتماعی
چهارمین همایش کشوری بهرهوری و نوآوری در حوزه سلامت و جشنواره مدیریت دانش و نظام پیشنهادها در دانشگاه علوم پزشکی البرز به صورت حضوری و وبینار با حضور رئیس دانشگاه و جمعی از مسئولین دانشگاه و اساتید و پژوهشگران در محل سالن ابن سینا برگزار شد.
دکتر علی جمال محمدی، مدیر توسعه سازمان و تحول اداری ضمن تشریح اهداف این همایش عنوان کرد: تلاش بر این بود تمام نتایج مقالات و تجربیات را اجرایی نماییم و با کمک هم بتوانیم فرهنگ بهره وری، نظام مدیریت دانش و پیشنهادها را در دانشگاه علوم پزشکی البرز نهادینه سازیم. در این دوره تعداد 65 مقاله، 267 مورد دانش، و 169 مورد ثبت پیشنهاد داشتیم. از اهداف همایش، انعکاس مقالات، پیشنهادها، تجارب و دانش های منتخب به حوزه های مدیریتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی البرز و کاربردی نمودن نتایج مقالات، پیشنهادها، تجارب و دانش ها با هدف ارتقاء بهره وری در حوزه سلامت استان البرز می باشد.وی ادامه داد : در راستای تداوم فعالیتهای ارزنده دانشگاه در عرصه بهرهوری و احصا و اصلاح فرآیندها برای چهارمین سال متوالی همایش بهرهوری و نوآوری در حوزه سلامت و همزمان جشنواره مدیریت دانش و نظام پیشنهادها در دانشگاه علوم پزشکی البرز برگزار شد .
دکتر جمال محمدی خاطر نشان کرد: با بهرهگیری از نخبگان استانی و کشوری به مدت سه سال است که این همایش به صورت کشوری برگزار می شود و در چهارمین همایش از ۶۵ مقاله ارسال شده به دبیرخانه بعد از داوری ۱۰ مقاله به عنوان مقالات برتر و ۱۰ مقاله به عنوان مقالات قابل تقدیر پذیرفته شد.مدیر توسعه سازمان و تحول اداری دانشگاه عنوان کرد: در این جشنواره 267 مورد دانش ثبت شده ارزیابی شد که ۲۰ مورد به عنوان دانش برتر انتخاب شد و ۱۶۰ مورد پیشنهاد نیز مورد بررسی قرار گرفت که ۱۰پیشنهاد به عنوان پیشنهاد برتر برگزیده شد. وی ادامه اداد: هدف این همایش کاربردی کردن مقالات و پیشنهادات در حوزه سلامت است. بسیاری از این مقالات و پیشنهادات قابلیتهای اجرایی و عملیاتی دارند و بیش از ۷۰ درصد موضوعات مطروحه در مقالات تاکنون اجرایی شده اند .
در ادامه دکتر شهرام صیادی، رئیس دانشگاه ضمن قدردانی از همه دست اندکاران برگزار کننده این همایش گفت: بهره وری اصلی ترین معیار جهت بررسی نتیجه هر عملکرد و فرایند است. خوشبختانه ظرفیت خوبی جهت فعالیت در حوزه بهره وری در دانشگاه علوم پزشکی البرز مهیاست منجمله بهره مندی از دانش و تجارب دانشکاران و پیشنهادهای سازنده ی روسا، مدیران و کارکنان دانشگاه. در نهایت ابراز امیدواری نمودند که نتایج این همایش در تمامی حوزه های دانش/تجارب، پیشنهادها و مقالات عملیاتی گردد. و همواره به منظور ارتقاء بهره وری سازمان از تجارب و پیشنهاد ها و راهکار ها استقبال می نمایند.وی با بیان اینکه بهره وری به مفهوم استفاده کارا و اثربخش از نهاده های تولید است افزود : کشورهای توسعه یافته به طور متوسط بیش از 30 درصد از رشد اقتصادی خود را ازطریق بهره وری به دست می آورند، در حالی که در برخی از کشورهای در حال توسعه از جمله کشورمان، پایین بودن نرخ رشد بهره وری و سهم پایین آن از رشد اقتصادی ،مشکل کمبود منابع برای سرمایه گذاری را دو چندان ساخته است. دکتر صیادی خاطر نشان کرد: ارتقای بهره وری می تواند منجر به استفاده بهتر از منابع به منظوردستیابی به سطح بالای استاندارد زندگی، افزایش قدرت رقابت پذیری اقتصادی ،افزایش مزایا و دستمزدهای کارکنان، کاهش هزینه ها، افزایش سودآوری وافزایش توان تولید شود.رئیس دانشگاه تصریح کرد: بهرهوری یک فرایند مستمر و مداوم است. یکی از جامع ترین تعاریف اجرای درست کارهای درست می باشد. مطابق این تعریف اساسا مشغول بودن مساوی با بهره وری نیست. در سراسر دنیا بهره وری در حوزه سلامت بسیار مورد توجه می باشد، چرا که حوزه سلامت به طبع شرایط بحران، همه گیری و حوداث غیرمترقبه احتمالی ذاتا یک سیستم پویا و پر چالش می باشد. در حوزه سلامت منابع محدود و نیازها نامتناهی می باشند. به همین دلیل بهره وری در این حوزه اهمیت دو چندانی دارد. تناقص در تصمیم گیری و اجرا، نقطه مقابل بهره وری می باشد و موجب اتلاف منابع می شود. در سالیان گذشته بسیاری از قوانین بالادستی تکالیفی را در حوزه سلامت مصوب کرده اند که موجب بهره ور شدن نظام سلامت شده است. از جمله این قوانین نظام ارجاع سلامت، پوشش کامل بیمه پایه همگانی، پزشک خانواده، پرونده الکترونیک سلامت و خرید راهبردی در نظام سلامت می باشد. بهره وری اصلی ترین معیار جهت بررسی نتیجه هر عملکرد و فرایند است. وی در پایان گفت : خوشبختانه ظرفیت خوبی جهت فعالیت در حوزه بهره وری در دانشگاه علوم پزشکی البرز ایجاد شده است از جمله بهره مندی از دانش و تجارب دانشکاران و پیشنهادهای سازنده ی روسا، مدیران و کارکنان دانشگاه. امیدواریم که نتایج این همایش در تمامی حوزه های دانش/تجارب، پیشنهادها و مقالات عملیاتی گردد. و همواره به منظور ارتقاء بهره وری سازمان از تجارب و پیشنهاد ها و راهکار ها استقبال می نماییم.
از اهداف همایش بهره وری:
نهادینه نمودن فرهنگ بهره وری و اقتصاد مقاومتی
پدید آوردن فضای مناسب برای شکوفایی و بهره گیری از اندیشه و تجارب کارکنان و افزایش میزان تعلق و دلبستگی به محیط کار
ایجاد فضای آزاد و سالم برای طرح و نقد اندیشه و وسعت دادن به میزان آگاهی و توانایی کارکنان
تلاش جهت جلب مشارکت کارکنان در ارتقاء سازمان و فرایند تصمیم گیری ها با بهره مندی از مقالات، پیشنهادها، تجارب و دانش های آنان
گسترش تفکر و کارگروهی به واسطه پیشنهادات جمعی
ارائه راهکارهای سازنده در راستای رفع مشکلات و تسهیل و تسریع امور
فراهم آوردن زمینه مشارکت مردم در پیشبرد اهداف سازمان
کاهش هزینه های جاری، بهبود رویه های اجرایی، افزایش کیفیت خدمات و ارتقا بهره وری
در همایش مذکور تعداد93 نفر بصورت حضوری شرکت نمودند؛ تعداد 47 نفر در قالب وبینار و 21 دانشگاه نیز از طریق وبینار به برنامه وصل شدند.